Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τις έδρες των ΤΑΕ Ηρακλείου, Α.Τ. Αερολιμένα, Α.Τ. Μαλεβιζιου καθώς και το Β Α.Τ. Ηρακλείου επισκέφθηκε η Ένωση


Διαβάστε την ανακοίνωση
Την Πέμπτη 29 Ιουνίου, Αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας Συμβουλίου, στα πλαίσια των επαφών και συζητήσεων με τους συναδέλφους μας για τρέχοντα θέματα που τους απασχολούν, επισκέφθηκαν τις έδρες των ΤΑΕ Ηρακλείου, Α.Τ. Αερολιμένα, Α.Τ. Μαλεβιζιου καθώς και το Β Α.Τ. Ηρακλείου, όπου από τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους, πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση και μας μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους και οι τρέχουσες υφιστάμενες ανάγκες.

Προβλήματα τα οποία έχουν αντίκτυπο τόσο στην υπηρεσιακή τους ζωή όσο και στην αστυνόμευση των περιοχών αρμοδιότητας τους. Αφού αρχικά μας αναφέρθηκε λεπτομερώς η παρούσα δύναμη κάθε Υπηρεσίας, μας αναλύθηκαν διεξοδικά ζητήματα ήτοι:

- Σοβαρή έλλειψη προσωπικού παρατηρήθηκε κυρίως στο Β Α.Τ. Ηρακλείου και στο Α.Τ. Μαλεβιζιου τα οποίο έχουν επωμιστεί από κοινού την εποχουμενης περιπολία κατά τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν να διαχειριστουν ένα αχανή τομέα σε γεωγραφική έκταση. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Α.Τ. Μαλεβιζιου είναι ένα κατεξοχήν τουριστικό αστυνομικό τμήμα δίχως όμως να έχει καταστεί δυνατό να ενταχθεί στις υπηρεσίες που χρήζουν ενίσχυση τις τουριστικές περιόδους.

- Η ανάγκη στελέχωσης και αντικατάστασης υπηρεσιακών οχημάτων κυρίως τύπου 4x4 αγροτικά οχήματα ή Suv για τις υπηρεσίες των ΤΑΕ Ηρακλείου διότι αστυνομεύουν κυρίως ορεινές περιοχές, καθώς αρκετά από τα ήδη υπάρχοντα είναι παροπλισμένα λόγω ζημιών με αποτέλεσμα το κόστος συντήρησης τους να είναι αρκετά ασύμφορο προς το Ελληνικό Δημόσιο και κάποια παρόλο που κυκλοφορούν δεν είναι ασφαλή λόγω της παλαιότητας τους,

- Η ανάγκη στελέχωσης ενός υπηρεσιακού συμβατικού οχημάτος για το Α.Τ. Μαλεβιζίου για τη κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

-Η μη τήρηση και εφαρμογή του Νόμου, από τα αρμόδια Υπουργεία, για τις μεταγωγές των ψυχικά ασθενών συμπολιτών μας που έχει ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να κωλυσιεργούν στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία και να εμφανίζεται η έλλειψη αστυνόμευσης


Επίσης αναφέρθηκαν χρόνια και πάγια αιτήματα, όπως η αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο, η επαναφορά δώρων και επιδομάτων, η μη διάθεση του αναγκαίου εξοπλισμού (στολών, υποδημάτων κλπ), καθώς και καθημερινών προβλημάτων και δυσλειτουργιών όπως μεγάλη γραφειοκρατία, σύνταξη και υποβολή διαφορετικών αναφορών που αφορούν τα ίδια κατ’ επανάληψη στοιχεία.Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας, θα συνεχίσει τις επισκέψεις στις λοιπές Υπηρεσίες ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα όλων των συναδέλφων και να μεταφερθούν συνολικά στους αρμόδιους φορείς, Φυσικής και Πολιτικής μας Ηγεσίας.


Τονίζουμε δε, ότι θα είμαστε πάντα δίπλα στον συνάδελφο που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του και να διασφαλίσει το έννομο αγαθό της Ασφάλειας προς τους πολίτες του Νομού μας.

 

Με ιδιαίτερη Εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια