Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γονείς Άλκη Καμπανού μετά από την καταδικαστική απόφαση: «Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω»


Με συγκίνηση αλλά και με το αίσθημα δικαίωσης της μνήμης του αδικοχαμένου 19χρονου γιου τους, εξήλθαν από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μετά από την καταδικαστική απόφαση, οι γονείς του Άλκη Καμπανού.

Η μητέρα του Άλκη Καμπανού που την 1η Φεβρουαρίου 2022 έχασε τη ζωή του σε επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ, Μελίνα Κακουλίδου, εξερχόμενη από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι μια μεγάλη δικαίωση για την οικογένειά μας αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω».


Στη συνέχεια ο πατέρας του 19χρονου, Αριστείδης Καμπανός, αναφέρθηκε στις πιο δύσκολες στιγμές της μαραθώνιας διαδικασίας της δικής και είπε πως οι καταθέσεις των ιατροδικαστών ήταν αυτές που τον λύγισαν. «Προσπαθούσα να κρατήσω την ηρεμία μου. Μαζί με τη σύζυγο που μου συμπαραστάθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα καταφέραμε και αντέξαμε. Επήλθε δικαίωση μετά από την απόφαση της δικαιοσύνης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ κι εγώ την ελληνική δικαιοσύνη. Όλο τον απλό κόσμο ο οποίος μας συμπαραστάθηκε σε αυτό το μαραθώνιο δικαστικό αγώνα. Ευχαριστούμε και τους δικηγόρους μας που μας συμπαραστάθηκαν. Δε θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Επιθυμούσαμε δικαιοσύνη και δικαίωση. Υπήρξε έγκλημα και υπήρξε τιμωρία. Η ποινή ήταν στο πλαίσιο του ειδεχθούς εγκλήματος που έκαναν στον Άλκη και στα άλλα παιδιά».



Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, στη μαραθώνια σημερινή συνεδρίαση του ΜΟΔ, η πρόεδρος της έδρας, Ελισάβετ Κούτρα, ανακοίνωσε τις ποινές, καταδικάζοντας τους επτά από τους 12 σε ισόβια και τους πέντε σε πολυετείς καθείρξεις για συνέργεια.

Στον πρώτο κατηγορούμενο επιβλήθηκαν 27 χρόνια κάθειρξης με εκτιτέα τα 20, στον δεύτερο πέραν της ισόβιας κάθειρξης συν 20 χρόνια, στον τρίτο 18 χρόνια πέραν της ισόβιας κάθειρξης, στον τέταρτο 18 πέραν της ισόβιας κάθειρξης, στον πέμπτο 24 χρόνια με εκτιτέα τα 20, στον έκτο 20 έτη, στον έβδομο 20 έτη πέραν της ισόβιας κάθειρξης, στον όγδοο 19 έτη, στον ένατο 20 έτη πέραν των ισοβίων, στον δέκατο 22 έτη με εκτιτέα τα 20 πέραν της ισόβιας κάθειρξης, στον εντέκατο 20 έτη πέραν της ισόβιας κάθειρξης και στον δωδέκατο 22 έτη με εκτιτέα τα 20.

Με βάση τον νέο αθλητικό νόμο επιβλήθηκε σε όλους για πέντε έτη απαγόρευση προσέλευσης και παρακολούθησης σε αθλητικές εκδηλώσεις ανεξάρτητου αθλήματος, όπου μετέχει ο ΠΑΟΚ.


Πηγή: karfitsa.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια