Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΔΕΚΑ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Προχειρότητα ή σκοπιμότητα;


Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών

Ανακούφιση μας προκάλεσε αρχικά, η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου προστασίας του πολίτη περί κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, πριν ουσιαστικά προλάβει να λειτουργήσει ,για να ακολουθήσει απογοήτευση, λόγω της διαφαινόμενης κυβίστησης.

Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας η παράταξη μας τάχθηκε ανοιχτά και σθεναρά, κατά της απόφασης αυτής, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο ανεφάρμοστο. Διαμηνύσαμε τους κινδύνους του εγχειρήματος αυτού, διότι για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, σχεδίασε να χρησιμοποιήσει την αστυνομία, ως πολιορκητικό κριό απέναντι στην κοινωνία και συγκεκριμένα τη νεολαία και την Πανεπιστημιακή κοινότητα. Το δόγμα αντιμετώπισης πάσης φύσεως προβλημάτων και κοινωνικών ζητημάτων με τη χρήση αστυνομικών δυνάμεων θέτει τους Έλληνες αστυνομικούς σε ρόλο αποδιοπομπαίου τράγου και δημιουργεί κλυδωνισμούς όσον αφορά την εικόνα και την αξιοπιστία της αστυνομίας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Όπως ενημερωθήκαμε από την ίδια ανακοίνωση, αλλάζει επίσης ο τρόπος προσλήψεων στην ΕΛΑΣ, καθώς πλέον το προσωπικό θα εισέρχεται στις σχολές της αστυνομίας μόνο μέσω πανελληνίων εξετάσεων και δεν θα υπάρχουν άλλοι τρόποι εισαγωγής εκτός του συγκεκριμένου.

Η Δ.Ε.Κ.Α πρωτοστάτησε και επιδίωξε μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα των αστυνομικών σχολών με σταχυολογημένες προτάσεις από τα πρώτα χρόνια δράσης της στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Υπενθυμίζουμε το πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, το οποίο με ζέση εμείς ως παράταξη έχουμε αναδείξει και δεν είναι άλλο από τον ενιαίο τρόπο εισαγωγής στις σχολές της ΕΛΑΣ. Επιπλέον στηλιτεύσαμε κατ' επανάληψη την επιλογή της κυβέρνησης να προσλαμβάνει αθρόα προσωπικό στις τάξεις της με μικρής διάρκειας εκπαίδευση εκτός πανελληνίων εξετάσεων, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι η υιοθέτηση λογικών αστυνομίας fast- track προκαλεί δυσμενέστερες συνέπειες σε σχέση με τα όποια οφέλη .

Θα θέλαμε να μην είχαμε φτάσει στο σημείο να σας πούμε «εμείς τα λέγαμε όλα αυτά» αλλά η επικαιρότητα μας επιβεβαιώνει άλλη μια φορά. Τα μέλη της Δ.Ε.Κ.Α με πολλαπλές παρεμβάσεις και με όσες δυνάμεις εντός του αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος διαθέτουμε,είχαμε αναδείξει τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Συνέπειες από την υποβάθμιση του status, υπήρξαν και υπάρχουν τόσο για την κοινωνία όσο και για τον οργανισμό της Ε Λ. Α Σ.

Ήρθε η ώρα η πολιτική και φυσική ηγεσία να αφουγκραστεί το συνδικαλιστικό μας κίνημα και τις έντονες ενστάσεις που διατυπώνονται, να δώσει λύσεις, και ν αφήσει τα επικοινωνιακά τερτίπια που εργαλειοποιούν την ελληνική αστυνομία και τα αλαλούμ που πλήττουν το κύρος της.

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να κρατήσουμε μικρό καλάθι σε κάθε κυβερνητική εξαγγελία και πως αλλιώς θα μπορούσαμε να πράξουμε, όταν στην χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου , προαναγγέλθηκε ίδρυση έφιππης αστυνομίας, με τον Πρωθυπουργό , λίγες ώρες αργότερα να μην εγκρίνει την πρόταση αυτή. Την ίδια ώρα, ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει με το φιάσκο της ουσιαστικά καταργημένης πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Όλα αυτά είναι ενδεικτικά της προχειρότητας, της έλλειψης σοβαρότητας και της απουσίας σχεδιασμού σε ότι αφορά την ελληνική αστυνομία.
Η Γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α


Πηγή: dekapolice.grΔημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά όλα αυτά, αλλά θα γίνει καμια προσφυγή δικαστικώς απο τη ΔΕΚΑ για το νομο που ψηφίστηκε το 2017 και διαχωρίζει το προσωπικό σε 4 κατηγοριες χωρίς αναλογικότητα και ισότητα. Πχ. Αρχιφύλακας με εξετάσεις απο ΕΦ Γ ενω βητάς προ πανελληνίων κατηγορία Β. Υπαστυνόμος ΤΕΜΑ απο ΕΦ κατηγορια Γ ενω απο σχολή αστυφυλάκων ή πριν πανελλήνιες κατηγορία Β, απο ΣΑΕΑ κατηγορία Α. Κάντε καμια προσφυγή μη πληρώνουμε τζάμπα την ΠΟΑΣΥ.Και αφαιρεστε όλοι οι εκπρόσωποι συνδικαλιστές τις κομματικές παρωπιδες των αποκομματων γιατί τέτοια είναι που έφεραν την πατρίδα και την κοινωνία σε αυτά τα χάλια.