Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βίντεο ντοκουμέντο: Η επίθεση και ο ξυλοδαρμός 41χρονου εργολάβου- Τους έτρεψε σε φυγή αλλά του πήραν 30.000 ευρώ



Με πιστόλια και σιδερόβεργες, μπαίνουν στο γραφείο του εργολάβου

"Γραφείο" εκτελέσεων συμβολαίων ξυλοδαρμών στο νησί της Μυκόνου, φαίνεται πως διατηρούσαν οι δύο Αλβανοί υπήκοοι, 34 και 24 χρόνων, που είχαν συλληφθεί στις 25 Ιουνίου 2023, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι ύποπτοι ακόμη και για τον σοβαρό ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, χωρίς προς το παρόν να έχουν επιβεβαιωθεί οι σχετικές πληροφορίες εμπλοκής τους.


Σε βίντεο ντοκουμέντο, απεικονίζονται κατά τη διάρκεια της επίθεσης και ληστείας με λεία περίπου 30.000 ευρώ, τον Νοέμβριο του 2022, σε βάρος του 41χρονου εργολάβου από την Αλβανία, που τους αναγνώρισε μέσα στο πολυκατάστημα της οδού Πανεπιστημίου, για να ξεκινήσει η καταδίωξη, που οδήγησε στη σύλληψή τους.



Οι δύο συλληφθέντες είναι ανάμεσα στους τέσσερις δράστες που εισβάλλουν τον Νοέμβριο του 2022, στην επιχείρηση του 41χρονου Αλβανού εργολάβου.

Με πιστόλια και σιδερόβεργες, μπαίνουν στο γραφείο του εργολάβου. Ο ένας τον κρατά από τον λαιμό και ένας δεύτερος τον χτυπά με σιδερόβεργα στο κεφάλι και τα πόδια. Ο εργολάβος καταφέρνει και αποσπά το πιστόλι που κρατούσε ο δράστης με τη σιδερόβεργα, καθώς το είχε αφήσει πάνω σε ένα γραφείο, και επιτίθεται εναντίον τους. Οι δράστες τρέπονται σε φυγή αφού έχουν αποσπάσει περίπου 30.000 ευρώ.







Η απόπειρα ανθρωποκτονίας 44χρονου εργολάβου στη Μύκονο το 2020

Ο 34χρονος που είχε συλληφθεί μετά την καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης ενός ακόμη ξυλοδαρμού, απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε βάρος ενός 44χρονου Έλληνα εργολάβου και μεσίτη στη Μύκονο, που είχε καταγραφεί το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου 2020 στο Τούρλο Μυκόνου.



Ο κατηγορούμενος είχε επιτεθεί σε βάρος του εργολάβου με σιδερένιο λοστό την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό του. Το θύμα είχε υποστεί κατάγματα στο χέρι και το πόδι.

Ο 44χρονος εργολάβος είχε δεχθεί την επίθεση, όταν είχε μιλήσει δημόσια για τις αυθαίρετες κατασκευές στο νησί και ένα ξενοδοχείο, καθώς είχε ζητήσει να αναρτηθούν οι άδειες οικοδόμησης συγκεκριμένου ξενοδοχείου.

Μετά την επίθεση σε βάρος του, ο 44χρονος εργολάβος είχε πει χαρακτηριστικά: "Είναι κοινό μυστικό ό,τι συμβαίνει. Οι διοικούντες του νησιού έχουν επιτρέψει όλη αυτή την ανομία που γίνεται τα τελευταία χρόνια στη Μύκονο και όλοι (σ.σ. τοπογράφοι, αρχιτέκτονες, πολιτικοί και μηχανικοί, μεταξύ άλλων), είναι μιλημένοι".

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος εργολάβος από την Αλβανία, που είχε πέσει θύμα επίθεσης και ληστείας της συγκεκριμένης ομάδας εντόπισε τους δύο δράστες μέσα στο πολυκατάστημα της οδού Πανεπιστημίου. Του είπε πως θα καλέσει την αστυνομία και εκείνοι του έδειξαν ότι είχαν πιστόλι και προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Οι δράστες έσπασαν την γυάλινη είσοδο του καταστήματος και διέφυγαν πεζή. Έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της ΥΜΕΤ που περνούσαν έξω από το εμπορικό κέντρο, με τους δράστες να τρέχουν για να διαφύγουν. Ο 24χρονος συνελήφθη μέσα σε μια στοά της Πανεπιστημίου.



Ο 34χρονος μπήκε σε αυτοκίνητο, κινήθηκε εναντίον αστυνομικού που πήγε να ακινητοποιήσει το όχημα και ξέφυγε προσωρινά. Εντοπίστηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στη Λ. Αχαρνών στην Αθήνα, ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποία προσέκρουσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και ακινητοποιήθηκε. Ο 34χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός στο αντίθετο ρεύμα της Λεωφόρου Κηφισού και να επιβιβαστεί σε διερχόμενο όχημα αλλά συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο πιστόλια και περίπου 6.000 ευρώ. Σε βάρος και των δύο συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Σύρου για τη ληστεία σε βάρος του 41χρονου Αλβανού εργολάβου, που τους είχε αναγνωρίσει.

Σημειώνεται πως μετά τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, αρχικά στις εισαγγελικές αρχές και εν συνεχεία στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής έφτασαν πληροφορίες που ενέπλεκαν τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης και με τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί προς το παρόν, με την έρευνα της υπόθεσης ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου να συνεχίζεται από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή: www.thetoc.gr













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια