Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Nότης Μηταράκης




Πριν από λίγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωση το νέο κυβερνητικό σχήμα.


Ο Nότης Μηταράκης είναι ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το βιογραφικό του νέου Υπουργού

Σήμερα είναι βουλευτής Χίου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έχει διατελέσει υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς και υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Νότης Μηταράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Ο πατέρας του κατάγεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και τη Χίο και η μητέρα του από τη Λαμία. Είναι παντρεμένος με την πανεπιστημιακό Μαρία Δουρίδα, με την οποία έχουν μια κόρη (Ελισάβετ).

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο το 1998 ως στέλεχος επενδύσεων με εξειδίκευση στις βιομηχανικές επενδύσεις στην Ανατολική Ευρώπη. Tο 2003 συνέχισε την καριέρα στη Fidelity International ως Οικονομικός Αναλυτής και μετέπειτα ως Διευθυντής Επενδυτικής Έρευνας, θέσεις για τις οποίες έχει δεχθεί κριτική.

Πολιτική δράση

Το 2010 ανέλαβε χρέη Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρόεδρο του κόμματος και μετέπειτα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.[3] Το 2011, εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής [4] και ορίστηκε Τακτικό Μέλος της Πολιτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP). Εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και τις εκλογές της 17ης Ιουνίου του ίδιου έτους.

Την περίοδο 2012 - 2015, διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιος για θέματα Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Εξαγωγών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Παράλληλα ορίσθηκε Αναπληρωτής Διοικητής στα Συμβούλια Διοικητών της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank)[5], της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD)[εκκρεμεί παραπομπή] και Διοικητής στο Συμβούλιο Διοικητών της Τράπεζας Παρευξείνιας Συνεργασίας (BSTDB).

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015, ο Νότης Μηταράκης ήρθε πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Χίου με 4.942 ψήφους και εξελέγη Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Τον Ιούλιο του 2019 εκλέχθηκε ξανά βουλευτής Χίου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με 6.551 ψήφους[8] και ορίστηκε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,[9] με αρμοδιότητα τα ζητήματα των Κοινωνικών Σχέσεων. Στις 15 Ιανουαρίου 2020 τοποθετήθηκε Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.[10] Από τον Αύγουστο του 2022, συμμετείχε με την ιδιότητα του Υπουργού ως τακτικό μέλος στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Επανεξελέγη βουλευτής Χίου στις εκλογές Μαΐου 2023 με 7.951 ψήφους.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια