Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρινοπλαστική-Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι;


Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής με το πέρασμα των χρόνων. Η μύτη κάθε ανθρώπου διακρίνεται από μοναδικότητα και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της συνολικής εικόνας του προσώπου του. Περίπου 500.000 άνθρωποι υποβάλλονται ετησίως σε ρινοπλαστική.Οι ασθενείς αυτοί επιδιώκουν είτε την αισθητική βελτίωση της μύτης τους αποκλειστικά, είτε τηνταυρόχρονηαποκατάσταση κάποιου προβλήματος αναπνοής. Η ρινοπλαστική, ανάλογα με τα προβλήματα που καλείται να διορθώσει, διαχωρίζεται σε κοσμητική και λειτουργική ρινοπλαστική. Ποιοι είναι λοιπόν οι κατάλληλοι υποψήφιοι για να υποβληθούν σε μια ρινοπλαστική;

Ο Δρ Μιχάλης Τσούνης, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος, στρατιωτικός ιατρός και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διαθέτει ιδιαίτερη εξειδίκευση στη Λειτουργική και Επανορθωτική Ρινοπλαστική. Έχει μετεκπαιδευτεί πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο επί σειρά ετών, σε υψηλού κύρους ρινολογικά κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ολλανδίας. Παραμένει Επίτιμος Επιμελητής Ρινολογίας στο νοσοκομείο Charing Cross του ImperialCollege of Medicine στο Λονδίνο και εκτελεί μεγάλο αριθμό επεμβάσεων ρινοπλαστικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα, είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά διεθνή συνέδρια, ενώ είναι εκπαιδευτής των μεταπτυχιακών φοιτητών της ρινολογίας στο αντικείμενο της ρινοπλαστικής.

 

Κατάλληλοι υποψήφιοι για ρινοπλαστική

Ο ενδιαφερόμενος/-η, για να υποβληθεί σε ρινοπλαστική, θα πρέπει να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

·         Πλήρης ανάπτυξη των χαρακτηριστικών του προσώπου: στις γυναίκες ασθενείς η ηλικία κατά την οποία έχει διαμορφωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό  το πρόσωπο είναι η ηλικία των 16 ετών, ενώ στους άνδρες η ηλικία των 18 ετών.

·         Επιθυμία για αλλαγή της μορφήςτης μύτης: οι ασθενείς που επιθυμούν να αλλάξουν το σχήμα, το μέγεθος και γενικά την εικόνα της μύτης τους μπορούν να υποβληθούν σε ρινοπλαστική. Πρόκειται για μία επέμβαση που μπορεί νατους χαρίσει την αυτοπεποίθηση που πάντα επιθυμούσαν.

·         Δυσχέρεια ρινικής αναπνοής: όπως αναφέρθηκε, σε πολλές περιπτώσεις, η δυσκολία στην αναπνοή από τη μύτη παράλληλα με την επιθυμία για αλλαγή της εξωτερικής εμφάνισης αποτελεί βασικό λόγο για να υποβληθεί κάποιος σε λειτουργικήπλαστική μύτης.

·         Κατάσταση της γενικής υγείας του ασθενούς: οι ασθενείς που επιθυμούν να προχωρήσουν σε ρινοπλαστική θα πρέπει να αξιολογηθούν ως προς τη συνολική κατάσταση της υγείας τους. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι, όπως και στην πλειονότητα των χειρουργικών επεμβάσεων, δε θα πρέπει να αντιμετωπίζουν σοβαρά καρδιαγγειακά ή πνευμονικά προβλήματα. Επίσης, ασθενείς που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να την αναφέρουν λεπτομερώς στον Ρινοχειρουργό τους. Στη συνέχεια, ο ίδιος σε συνεννόηση με την ομάδα των αναισθησιολόγων θα κρίνουν εάν η φαρμακευτική αγωγή αυτή καθιστά τον ασθενή κατάλληλο υποψήφιο για την επέμβαση.

·         Αποχή από νικοτίνη και αλκοόλ: οι ασθενείς που επιθυμούν να διορθώσουν τη μύτη τους, εάν καπνίζουν ή καταναλώνουν αλκοόλ, καλό θα είναι να απέχουν από αυτές τις συνήθειες για κάποιο χρονικό διάστημα. Με τον τρόπο αυτό προάγεται η καλύτερη επούλωση του δέρματος και αποφεύγονται οι μετεγχειρητικές επιπλοκές.

·         Εγκυμοσύνη & Θηλασμός: οι γυναίκες ασθενείς που μπορούν να υποβληθούν με ασφάλεια σε ρινοπλαστική δε θα πρέπει να είναι εγκυμονούσες ή να θηλάζουν.

·         Ρεαλιστικές προσδοκίες από την επέμβαση. Ο κάθε ασθενής θα πρέπει να αντιληφθεί πως ο σχεδιασμός της ιδανικής μύτης από τον ρινοχειρουργό θα γίνει βάσει των προσωπικών του χαρακτηριστικών. Καμία μύτη δεν είναι απολύτως ίδια με την άλλη και συνεπώς ο υποψήφιος δε θα πρέπει να προσδοκά ότι θα αποκτήσει μία μύτη που είδε στην τηλεόραση, σε ένα περιοδικό ή σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Κοσμητική & Λειτουργική ρινοπλαστική

Στις μέρες μας η κοσμητική και η λειτουργική ρινοπλαστική τις περισσότερες φορές συνδυάζονται, προσφέροντας στον ασθενή περισσότερα πλεονεκτήματα. Έτσι, η απόκτηση μιας όμορφης, αρμονικής με το υπόλοιπο πρόσωπο μύτης, μπορεί να συνδυαστεί και με την αποκατάσταση προβλημάτων της ρινικής αναπνοής. Ειδικότερα τα κυριότερα αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα που δύνανται να αντιμετωπιστούν είναι τα κάτωθι:

·         Μακριά μύτη

·         Φαρδιά μύτη

·         Στραβή μύτη

·         Μύτη με ύβο (καμπούρα)

·         Μύτη με πεσμένη ή υπερπροβάλλουσα κορυφή

·         Μύτη με χοντρή κορυφή

·         Ασυμμετρίες που οφείλονται σε τραυματισμό ή σε προηγούμενες επεμβάσεις ρινοπλαστικής

·         Στραβό ρινικό διάφραγμα

·         Υπερτροφικές ρινικές κόγχες

·         Ρινικοί πολύποδες

 

Συμπερασματικά, με τη ρινοπλαστικήη όψη της μύτης μπορεί να αλλάξει δραστικά, χαρίζοντας στο πρόσωπο ομορφιά και αρμονία. Η επιλογή του κατάλληλου χειρουργού από έναν συνειδητοποιημένο υποψήφιο ο οποίος έχει τις απαιτούμενες ενδείξεις για να υποβληθεί στην επέμβαση, εξασφαλίζει την επιτυχία της επέμβασης.

 

 




https://www.shutterstock.com/el/image-photo/cosmetic-surgeon-examining-female-client-office-1252580575

https://www.shutterstock.com/el/image-photo/doctors-hand-gloves-around-nose-girl-1460914562

https://www.shutterstock.com/el/image-photo/woman-getting-ready-plastic-surgery-1187318599

 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια