Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για αστυνομία και πυροσβεστική


Οικονομία, Υγεία, Παιδεία, Άμυνα και Ασφάλεια αποτελούν τους τομείς των πρώτων ενεργειών.
Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ έως το 2027 μπαίνει σε εφαρμογή την επομένη των εκλογών. Πέντε μεγάλα νομοσχέδια είναι έτοιμα, σύμφωνα με την «Απογευματινή», μετά τις εντολές και υπό την προσωπική εποπτεία του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε η εκκίνηση να είναι δυναμική.Οικονομία, Υγεία, Παιδεία, Άμυνα και Ασφάλεια αποτελούν τους τομείς των πρώτων ενεργειών. Αναλυτικά:

1. Παραγωγική ΕλλάδαΣτον τομέα της Οικονομίας στόχος είναι η υλοποίηση εννέα άμεσων μέτρων για μισθωτούς-συνταξιούχους, με παράλληλη στήριξη του εισοδήματος των ΑμεΑ και των ευάλωτων πολιτών. Αυτό το νομοσχέδιο περιέχει τα εξής:
► Αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% μέσα στην τετραετία 2023-2027 (στα 1.500 € από 1.170 €) και αύξηση κατώτατου μισθού στα 950 € εντός της τετραετίας.

► Νέα αύξηση 3%-4% στις συντάξεις από 1ης/1/2024.
► Αύξηση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και αναμόρφωση του μισθολογίου τους από 1ης/1/2024.► Εφαρμογή ψηφιακής κάρτας εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου ή μεγέθους και αυστηρών ψηφιακών ελέγχων μέσω Επιθεώρησης Εργασίας παντού.
► Σταδιακή μείωση 20% του τέλους επιτηδεύματος το 2025, 30% το 2026 και κατάργηση έως το τέλος της τετραετίας το 2027.
► Αύξηση από 1ης/1/2024 του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν παιδιά.
► Μείωση κατά μία επιπλέον μονάδα των ασφαλιστικών ει- σφορών και του μη μισθολογικού κόστους.


► Μείωση τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30% μεσοσταθμικά από 1ης/1/2025.
► Αξιολόγηση παντού, μπόνους παραγωγικότητας, προγράμματα κατάρτισης 400.000 δημοσίων υπαλλήλων και επιλογή διοικήσεων οργανισμών με επαγγελματικά κριτήρια.► Εφαρμογή ψηφιακής κάρτας εργασίας σε όλο το Δημόσιο.
► Αύξηση κατά 8% του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των αναπηρικών επιδομάτων.

► Επέκταση της υποστηριζόμενης απασχόλησης για όλα τα άτομα με αναπηρία. Προσωπικός βοηθός.
► Προγράμματα για ενίσχυση και βελτίωση της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

2. Κοινωνική Ελλάδα

Εδώ στόχος είναι η καλύτερη δημόσια Υγεία για όλους. Θα περιέχει:
► Αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζόμενους.
► Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας, δημιουργία 315 μονάδων τηλεϊατρικής και 25 σύγχρονων κέντρων αποκατάστασης.
► Δωρεάν προσωπικό γιατρό και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες.► Ψηφιακό μετασχηματισμό Υγείας, ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ολοκλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας.
► Δημιουργία 311 νέων δομών ψυχικής υγείας σε όλη τη χώρα.
► Πρόληψη και καταπολέμη-ση της βίας κατά των γυναικών.


3. Παιδεία και Οικογένεια

Εδώ έχουμε τις κάτωθι άμεσες παρεμβάσεις:
► Διεύρυνση του ολοήμερου σχολείου ως τις 17.30 και επέκταση διευρυμένου και ενισχυμένου ολοήμερου προγράμματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα.
► Ίδρυση 150 Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων μέχρι το 2027.
► Αύξηση των μισθών εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών. Εδώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους νεοδιόριστους και σε στελέχη εκπαίδευσης με αυξημένες αρμοδιότητες.
► Ανέγερση φοιτητικών εστιών για τη στέγαση 8.500 φοιτητών μέσω ΣΔΙΤ. Καλύτερα μέσα μαζικής μεταφοράς.► Αύξηση του επιδόματος μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες από τους τέσσερις στους εννέα μήνες στο ύψος του κατώτατου μισθού.
► Διεύρυνση με 1,8 δισ. ευρώ σε συνολικά 137.000 νέους δικαιούχους έως 39 ετών για τη νέα στεγαστική πολιτική «Σπίτι μου».
► Αύξηση κατά 90.000 στις θέσεις για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και φύλαξης νηπίων μέσω του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς».

► Δημιουργία 150 νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
► Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας παιδικών σταθμών ως τις 17.30.► Θεσμοθέτηση χώρων φύλαξης και φροντίδας παιδιών σε μεγάλες επιχειρήσεις.


4. Ψηφιακή και Πράσινη Ελλάδα

Εδώ οι καινοτομίες είναι έτοιμες:
► Εντάσσονται σε ποσοστό 90% οι δημόσιες υπηρεσίες στο gov.gr.
► Απλουστεύονται οι διαδικασίες σε ό,τι αφορά τις σχέσεις πολίτη - κράτους.
► Κάθε πληροφορία και δεδομένο θα διακινούνται έως το 2025 μόνο ηλεκτρονικά μεταξύ υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου.
► Ψηφιοποιούνται τα αρχεία του κράτους, όπως υποθηκοφυλακείων, Δικαιοσύνης, Πολεοδομιών, νοσοκομείων, για να είναι άμεσα διαθέσιμα στον πολίτη.
► Το 94% της χώρας καλύπτεται με 5G έως το 2027.
► Το 80% της ηλεκτροπαραγωγής προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
► Ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κατοικιών για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας όλες τις εποχές του χρόνου μέσω των προγραμμάτων «Εξοικονομώ», «Αλλάζω θερμοσίφωνα» και «Φωτοβολταϊκά στέγης».
► Το 20% των ΙΧ οχημάτων θα είναι μηδενικών ή χαμηλών ρύπων έως το 2027.
► Εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων με 20.000.000 δέντρα σε 165.000 στρέμματα έως το 2025 και διάνοιξη δασικών δρόμων συνολικού μήκους 40.000 χιλιομέτρων.
► Πρόγραμμα «GR-ECO Islands» με σκοπό την ενεργειακή αυτονομία και την κυκλική οικονομία στα νησιά μας.

5. Απονομή Δικαιοσύνης

Αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:
► Επιτάχυνση χρόνου απονομής δικαιοσύνης και εκκαθάριση εκκρεμών υποθέσεων.
► Ψηφιακή στρατηγική για τη Δικαιοσύνη.
► Νέο Δικαστικό Χάρτη στη Διοικητική, Αστική και Ποινι- κή Δικαιοσύνη και αναβάθμιση 14 δικαστηρίων.

► Πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

6. Ισχυρή Ελλάδα

Εδώ η ΝΔ είναι απόλυτη! Βρίσκονται σε εξέλιξη 19 προγράμματα ύψους 11,5 δισ. ευρώ ώστε η χώρα μας να προμηθευτεί αεροσκάφη F-35, να αναβαθμίσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 50 και το Πολεμικό Ναυτικό να αποκτήσει τρεις νέες κορβέτες. Επίσης:

Προτεραιότητα στη φύλαξη των συνόρων.
► Επέκταση του φράχτη στην περιοχή του Έβρου στο σύνολο του μήκους του ποταμού (140 χλμ.).► Αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., εκσυγχρονισμός, ψηφιακός μετασχηματισμός των διοικητικών διαδικασιών και αποδέσμευση άνω των 5.000 αστυνομικών από μη αστυνομικά καθήκοντα.
► Εφοδιασμός των αστυνομικών πρώτης γραμμής με κάμερες που προβλέπεται να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση περιστατικών.
► Νέο Πυροσβεστικό Σώμα. Σχεδιασμός της νέας δομής και του τρόπου λειτουργίας του ΠΣ, πρόσληψη 500 νέων στελεχών. Αναβάθμιση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης συμβάντων και στόλου Πυροσβεστικού Σώματος.

► Προμήθεια σύγχρονων αμφίβιων αεροσκαφών πυρόσβεσης για τα νησιωτικά συμπλέγματα και 5+2 Canadair νέου τύπου, καθώς και πυροσβεστικών οχημάτων μεγάλης κλίμακας.
*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή.


Πηγή: parapolitika.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια