Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κορυδαλλός: Η ΕΛΑΣ ψάχνει «απαντήσεις» από τα κινητά - Ανασύρει παλαιότερες εκτελέσεις

astinomia


Αίτημα στις εταιρείες κινητών τηλεφώνων έχει υποβάλλει η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των ερευνών της για τη διαλεύκανση της μαφιόζικης εκτέλεσης στον Κορυδαλλό που δολοφονήθηκαν δύο άτομα.


Τα ίχνη των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (7/6) στον Κορυδαλλό, όπου και σκοτώθηκαν ένας 38χρονος και ένας 31χρονος, συνεχίζουν να αναζητούν οι Αρχές.

Η ΕΛΑΣ προσπαθεί να χαρτογραφήσει τις ενέργειες των δραστών από το οπτικό υλικό που έχει συλλέξει, ενώ έχει υποβάλλει αιτήματα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να της δώσει δεδομένα για τις συσκευές, που εξέπεμπαν στην ευρύτερη περιοχή της δολοφονίας. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να διαπιστώσουν τόσο ποιες ήταν οι συσκευές που εξέπεμπαν όσο και σε ποιους ανήκαν,
Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές







«Είναι μία χρονοβόρος διαδικασία γιατί θα πρέπει να αποκλείσουμε όσα κινητά τηλέφωνα δικαιολογούνται να εκπέμπουν στη συγκεκριμένη περιοχή. Δεν ξεχνάμε ότι σχεδόν όλοι οι κακοποιοί χρησιμοποιούν τηλέφωνα - φαντάσματα αλλά τα δεδομένα μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα για την έρευνα» αναφέρουν μεταξύ άλλων αστυνομικές πηγές για την εξέλιξη των ερευνών.

Οι Αρχές καλούνται, μέσα από την ανάλυση των επίμαχων βίντεο, να απαντήσουν σε διάφορα ερωτήματα, όπως το εάν είχαν οι δράστες συνεργούς που τούς ενημέρωναν για την τοποθεσία των θυμάτων της εκτέλεσης. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες από την οδό «Σοφίας Βέμπο» μέχρι και τον Σκαραμαγκά όπου και βρέθηκα καμένο το αυτοκίνητό τους.



Οι Αρχές, μάλιστα, ανασύρουν παλαιότερες εκτελέσεις από το «αρχείο» τους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν κοινά στοιχεία ανάμεσα στα γεγονότα. Μία από αυτές ήταν και του Γιώργου Μήτσου, του επιχειρηματία που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2022 στον Γέρακα.
Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ τα βίντεο


Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον Κορυδαλλό, είδαν ένα σκηνικό που θύμιζε χολιγουντιανή ταινία δράσης, με δεκάδες κάλυκες να βρίσκονται στο έδαφος, δείχνοντας έτσι την ένταση της επίθεσης εναντίον των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί εντόπισαν περίπου 10 κάλυκες από Καλάσνικοφ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του 38χρονου θύματος και 44 στον εξωτερικό χώρο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 38χρονου δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των σφαιρών που δέχθηκε, καθώς έφερε πολλαπλά χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Από τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, υπολογίζεται ότι ο 38χρονος δέχθηκε περισσότερες από 20 σφαίρες στο σώμα και το κεφάλι.


Πηγή: www.reader.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια