Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συλλήψεις για διακίνηση συνθετικών ναρκωτικών (spicy) στη Λαμία


Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούταν στη διακίνηση συνθετικών ναρκωτικών (spicy), στην περιοχή της Λαμίας.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (25-05-2023) μεσημβρινές ώρες στη Λαμία, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν δύο (2) από τα μέλη, άνδρας και γυναίκα, ενώ από τους αστυνομικούς αναζητείται και το τρίτο μέλος της ομάδας (άνδρας).

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και κατά τη διάρκεια όλης της προανακριτικής διαδικασίας, προέκυψε ότι η ομάδα είχε συσταθεί με σκοπό τη διακίνηση φυτικών αποσπασμάτων ψυχοτρόπων φυτών, τα οποία εμπότιζαν με τις συνθετικές – χημικές ναρκωτικές ουσίες 5 Fluoro ADB & FUB AMB.

Όπως διαπιστώθηκε, συνήθως τα μέλη της προέβαιναν στη διακίνηση – αγοραπωλησία των συνθετικών ναρκωτικών, από συγκεκριμένη οικία που διατηρούσαν στην περιοχή, χρησιμοποιώντας ως μέτρα ασφαλείας εκπαιδευμένους σκύλους, υψηλά κιγκλιδώματα, τσιλιαδόρους, κ.α., προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν εντοπισμό τους.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε συνολικά τέσσερις (4) οικίες που διατηρούσαν τα μέλη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:(117) γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων ψυχοτρόπων φυτών, εμποτισμένων με τις προαναφερόμενες χημικές – ναρκωτικές ουσίες,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
τα χρηματικά ποσά των (1.423) ευρώ & (351) Lei Ρουμανίας,
πιστόλι τύπου replica με τη γεμιστήρα του,
(2) αναδιπλούμενοι σουγιάδες, μαχαίρι επιβίωσης & αυτοσχέδιο τσεκούρι,
(4) κινητά τηλέφωνα και
πλήθος χάρτινων περιτυλιγμάτων, πρόσφορων για τη συσκευασία των ναρκωτικών.

Επιπλέον κατασχέθηκαν και δύο (2) οχήματα και συγκεκριμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της ομάδας, ως μέσα για τη διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Γίνεται μνεία ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, έχουν συλληφθεί συνολικά από τις αρχές του τρέχοντος έτους, (35) άτομα – αγοραστές, ενώ κατασχέθηκαν (30) περίπου ανισοβαρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες τις εν λόγω ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες προμηθευόντουσαν από την ανωτέρω εγκληματική ομάδα.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα (συμμορία), καθώς και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (κατοχή και διακίνηση) και περί όπλων, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Λαμίας.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Οι επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πάντα με γνώμονα την προστασία και την ενίσχυση της ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια