Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

SOS εκπέμπει η ΕΛ.ΑΣ. Υποστελεχωμένη η υπηρεσία ενώ η Ζάκυνθος βουλιάζει από κόσμο
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, καθώς ενώ αυξάνεται η επισκεψιμότητα στο νησί, η υπηρεσία παραμένει υποστελεχωμένη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανησυχία για το αν θα καταστεί δυνατό να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, ιδίως στις τουριστικές περιοχές.Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου Κώστας Καραγκούνης οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και θεωρείται βέβαιο ότι για να μπορέσει το προσωπικό να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις θα έπρεπε να ήταν το διπλάσιο… «Οι υπάρχουσες δυνάμεις αυτή τη στιγμή συμπεριλαμβανομένων και των ενισχυτικών δεν επαρκούν προκειμένου να καλύψoυμε στοιχειωδώς τις ανάγκες του πολίτη και τις προσδοκίες του τόσο στον Λαγανά όσο και σε άλλες περιοχές που έχουν αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον. Το Τσιλιβί, ο Άγιος Νικόλας, ο Βασιλικός, το Αργάσι είναι και αυτές περιοχές που αναπτύσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Μην κοιτάμε μόνο τι γίνεται στον Λαγανά. Ο Λαγανάς έχει περισσότερα έκτροπα λόγω του νεαρού της ηλικίας των επισκεπτών. Οι ενισχυτικές δυνάμεις που έχουν έρθει μέχρι στιγμής είναι ελάχιστες. Σε σύγκριση με πέρσι είναι μειωμένες».
Ο εφιάλτης του Λαγανά

Για τις ανάγκες που θα κληθεί να καλύψει η τοπική ΕΛΑΣ στις τουριστικές περιοχές και συγκεκριμένα στον Λαγανά, ο κ. Καραγκούνης, τόνισε: «Ο Λαγανάς είναι ένα σοβαρό σημείο λόγω του νεαρού της ηλικίας των επισκεπτών. Το μοντέλο τουρισμού αυτό είναι καλώς ή κακώς. Και σε αυτό το μοντέλο η αστυνομία και όλες οι υπηρεσίες πρέπει να ανταποκριθούν. Αυτόν τον κόσμο έχουμε εκεί και θα πρέπει να επιχειρήσουμε και να λειτουργήσουμε. Για να λειτουργήσουμε θα πρέπει, όμως, να έχουμε το ανάλογο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή».
«Κάθε υπηρεσία αδυνατεί να βγάλει μόνη της περιπολία»


Κ.ΚαραγκούνηςΟ κ. Καραγκούνης εξήγησε στη συνέχεια την προσπάθεια που καταβάλλεται για να βγουν οι υπηρεσίες και οι περιπολίες με το ελάχιστο προσωπικό… «Έχουμε παρούσα δύναμη 121 ατόμων. Σύνολο είναι 133, γιατί οι αποσπασμένοι που έχουν έρθει είναι 27 αλλά απουσιάζουν με απόσπαση από τη Ζάκυνθο 15. Άρα μόνιμοι αστυνομικοί είμαστε στο +12. Έχουν έρθει 27, έχουν φύγει 15. Δηλαδή συν 12. Καταλαβαίνετε ότι αυτοί οι 12 έχουν διαμοιραστεί στο Τμήμα Ασφαλείας στην ΟΠΚΕ και την ΟΕΠΤΑ (Ομάδα Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων). Όποιος πει κάτι διαφορετικό, τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Επίσης δεν έχει δυνατότητα η Τροχαία να βγάλει αξιωματικό υπηρεσίας. Δεν έχει δυνατότητα το Α.Τ. Αλυκών να βγάλει περιπολία. Η περιπολία που βγάζει η πόλη είναι μικτή, δηλαδή, συγκροτείται από ετερόκλητες υπηρεσίες, από το Αστυνομικό Τμήμα και την Ασφάλεια, από την Ασφάλεια και την Τροχαία, δηλαδή κάθε υπηρεσία αδυνατεί να βγάλει μόνη της περιπολία. Για ποια δύναμη και ενισχυτική μιλάμε;;; Πώς θα ανταποκριθούμε; Οι πολίτες «τα βάζουν» με τον αστυνομικό. Να «τα βάλουν» με τους κυβερνώντες! Δεν τους φταίει τίποτα ο κάθε αστυνομικός στον δρόμο. Η αστυνομική δύναμη είναι ανεπαρκής και κανείς δεν ακούει. Να υποθέσει ότι υπάρχει σκοπιμότητα! Δεν μένει τίποτα άλλο».
«Δύσκολο καλοκαίρι… Περισσότερος κόσμος και λιγότερη δύναμη»

Τέλος, υπογράμμισε ότι θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, αφού οι επισκέπτες θα αυξηθούν, αλλά οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ λιγότερες. «Θα υπάρχει αυξημένος βαθμός δυσκολίας σε σύγκριση με πέρσι. Ο κόσμος προβλέπεται να είναι περισσότερος και η δύναμη προβλέπεται να είναι λιγότερη. Θα έπρεπε να είμαστε διπλάσιοι για να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς. Σε άλλους νομούς με τη διπλασία δύναμη λένε ότι δεν επαρκεί… Εμείς πώς να ανταποκριθούμε με αυτές τις δυνάμεις και ενώ ακούμε άτομα από πολιτικούς ότι ενισχύεται η Ζάκυνθος; Πού την είδαν την ενίσχυση;».
Τροχαία και «γουρούνες»

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα με «γουρούνα» σημειώθηκε στην περιοχή του Ξηροκάστελου το απόγευμα της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, ο οδηγός του τετράτροχου έχασε τον έλεγχο, «έφυγε» εκτός δρόμου και κατέληξε σε τάφρο στο Ξηροκάστελο. Το ζευγάρι αλλοδαπών (ένας άντρας και μια γυναίκα) που επέβαινε δεν τραυματίστηκε ενώ το Τμήμα Τροχαίας διερευνά το περιστατικό. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και δυο πυροσβεστικά οχήματα.

Θεόφιλος Μελεγγίδης
Το οδικό δίκτυο των νησιών μας κατά τη θερινή περίοδο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, οπότε θέλει ιδιαίτερη προσοχή και να τηρούμε τα όρια ταχύτητας.
Ο Αστυνόμος Α’ από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων Θεόφιλος Μελεγγίδης μίλησε για τους αυξημένους ελέγχους που γίνονται την καλοκαιρινή περίοδο για τη μείωση των τροχαίων.
«Με αφορμή την επερχόμενη τουριστική περίοδο και την αναμενόμενη αυξημένη κίνηση λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας των νησιών μας, οι υπηρεσίες και ειδικότερα το Τμήμα Τροχαίας Ζακύνθου, θα βρίσκονται στον δρόμο. Στοχεύουν στις επικίνδυνες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. που συνήθως ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, όπως είναι η αυξημένη ταχύτητα, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους για τις μοτοσικλέτες, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, η κατανάλωση αλκοόλ και η επικίνδυνη οδήγηση, η παραβίαση προτεραιότητας, η χρήση ειδικών καθισμάτων για παιδιά. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους οδηγούς. Το οδικό δίκτυο των νησιών μας κατά τη θερινή περίοδο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, οπότε θέλει ιδιαίτερη προσοχή και να τηρούμε τα όρια ταχύτητας. Επειδή η χρήση των τετράτροχων, αλλά και των δίτροχων μοτοσικλετών είναι μεγαλύτερη κατά τη θερινή περίοδο, οι έλεγχοι μας θα εστιάζουν και σε αυτά τα οχήματα».


Πηγή: www.imerazante.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια