Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Κομισιόν ζητεί από την Ελλάδα τη διερεύνηση της «παράνομης απέλασης μεταναστών», μετά το δημοσίευμα των NYT





Αίτημα στις ελληνικές Αρχές για πλήρη και ανεξάρτητη διερεύνηση του περιστατικού που έφεραν στο «φως» οι New York Times, με βίντεο - ντοκουμέντα από αιτούντες άσυλο να περισυλλέγονται και να εγκαταλείπονται έπειτα σε μία λέμβο από την ελληνική ακτοφυλακή, κατέθεσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.



Η ίδια γνωστοποιεί σε ανάρτησή της ότι εστάλη επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση και ζητεί τη διερεύνηση του συμβάντος που αποκάλυψαν οι NYT.



«Πριν από ένα χρόνο συναντήθηκα με την ελληνική κυβέρνηση για να συζητήσουμε τη διαχείριση των συνόρων και ξεκαθάρισα ότι δεν υπάρχει χώρος για παράνομες απελάσεις. Την περασμένη Παρασκευή, 19 Μαΐου, οι New York Times παρουσίασαν ρεπορτάζ για φερόμενη παράνομη απέλαση, τον Απρίλιο αυτή τη χρονιά», γράφει η κα Γιόχανσον και προσθέτει πως «οι υπηρεσίες μου απέστειλαν επίσημο αίτημα στις ελληνικές Αρχές να διερευνηθεί πλήρως και ανεξάρτητα αυτό το περιστατικό».


«Είναι απαραίτητο να δοθεί η κατάλληλη συνέχεια από τις ελληνικές αρχές, με βάση επίσης τον νέο ανεξάρτητο μηχανισμό παρακολούθησης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να λάβει επίσημα μέτρα, εφόσον απαιτείται», καταλήγει η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πηγή: www.ethnos.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια