Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ν. Μπλάνης: Κρίσιμο ζήτημα η εμφάνιση και παράσταση των αστυνομικών!!!


1. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα, όταν είδαμε τη διαμαρτυρία-«καταγγελία» των συνδικαλιστών της ΕΛ-ΑΣ, με αφορμή τη διαταγή που εξέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος σχετικά με την εμφάνιση, παράσταση κ.λ.π. των αστυνομικών. Οι ίδιοι θεωρούν το ζήτημα ως «θέμα άλλων δεκαετιών» (sic) και προφανώς, ότι βρήκαν την ευκαιρία να ασκήσουν το συνηθισμένο συνδικαλιστικό «ακτιβισμό»!!!

2. Ως γνωστόν οι οργανικές διατάξεις του Σώματος προβλέπουν την περιβολή στολής και την άψογη εμφάνιση και παράστασή τους σύμφωνα με τις διαταγές της Υπηρεσίας . Η στολή μετατρέπει αυτόν που τη φέρει σε σύμβολο και γενικά ομορφαίνει, αλλά και τυποποιεί. Προσδίδει κύρος και γοητεία. Μαγνητίζει και δίνει την αίσθηση της δύναμης.

3. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι οι αστυνομικοί παντού στον κόσμο φέρουν στολή και φροντίζουν, ώστε αυτή να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο επιβλητική. Δυστυχώς στη Χώρα μας παρατηρείται μια αδιαφορία και γενικά μια χαλάρωση στο ζήτημα της περιβολής της στολής και στην όλη εμφάνιση-παράσταση των αστυνομικών. Ορθώς λοιπόν ο Γενικός Επιθεωρητής εντέλλεται τα αυτονόητα. Πολλές φορές πράγματα που θεωρούμε δευτερεύουσας σημασίας είναι αυτά που παίζουν και τον κρισιμότερο ρόλο στην εκπλήρωση της αποστολής ενός Οργανισμού!!!


Δημοσίευση σχολίου

21 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχετε απόλυτο δίκιο. Αλλά κύριε πρώην και νυν προφήτη γιατί δεν λέτε ότι ήσασταν και τώρα είναι ανίκανοι να εφοδιαστεί το προσωπικό με ομοιόμορφη στολή και ίδια εφόδια κλπ. Και γιατί δεν λέτε ότι μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχει διακοπή εργασίας για φαγητό η καφέ η ξεκούραση όπως υπάρχει παντού το μιασαωρο. Όποτε κύριε πρώην μην γράφεις για να γράφεις γιατί πέρασες και δεν ακουμπησες και εσύ όπως και όλοι που βγάζετε κόμπλεξ εξουσίας όταν είστε εν ενεργεία
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την 2&3 παράγραφο του αρθρογράφου.
Εως εκεί.
Αμέσως μετά αρχίζει η Ελληνική πραγματικότητα και ενώ προβλέπονται τα πάντα από τους κανονισμούς και τα π.δ η υπηρεσία ζητά αυτά που προβλέπονται αλλά αθετεί για δεκαετίες τις δικές τις υποχρεώσεις.18 έτη έχουν να χορηγηθούν στολές και όλα αυτά που προβλέπονται. Όλα αυτά για να είμαστε προβλεπόμενοι αγοράζονται από την τσέπη μας και τον μισθό μας που δεν είναι υψηλόβαθμου. Επιπλέον εάν ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο στο γραφείο αρκούν για χρόνια ένας μάχιμος χρειάζεται πολλά παραπάνω σύνολα.
Αυτά και ας αναλογιστούμε όλοι τι αστυνομία θέλουμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκτός τόπου και χρόνου και οι δύο Στρατηγοί. Αν θέλετε Κύριοι παράσταση και επιβλητικότητα μέσο της στολής, να διαθέτετε και τα απαραίτητα κονδύλια και να μας χορηγήσετε τον απαραίτητο ιματισμό. Τόσα χρόνια δίνουμε από τον μισθό μας λεφτά για υπηρεσιακά είδη και τολμάτε να μας την λέτε και από πάνω για διχρωμία στην στολή?! Ευτυχώς οι συνδικαλιστές σε αυτό. Αστυνομία 2023 και έχουμε ακόμη Π.Δ και κανονισμούς με ισχύ 30-35 ετών.. Να μην έχουμε κινητό μαζί μας και να έχουμε σφυρίχτρες?? Ούτε αυτές ειστε ικανοί να μας χορηγήσετε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς η ΕΛ.ΑΣ με τέτοιες απόψεις επιστρέφει σε εποχές Χωροφυλακής.Θα ήθελα με τον ίδιο ζήλο που ο αρθρογράφος προασπίζεται τις εμμονές για το ορθό της στολής,να αναφερθεί και στις αναρίθμητες παθογένειες της Υπηρεσίας και στις ενέργειες που εχει προβεί η προαναφερόμενη Ανώτατη Διοικητική Αρχή για να της λύσει.Εκτός και αν εχουν ξεπεραστεί όλα τα προβλήματα της ΕΛ.ΑΣ,οπότε μπορούμε να ασχοληθούμε με το κανονικό της στολής.Τέλος καλό θα ήταν τυχόν συγκρίσεις με Αστυνομικές Υπηρεσίες Ξένων Κρατών να αποφεύγονται για ευνόητους λόγους.....Η ΕΛ.ΑΣ είναι εφάμιλη αν όχι καλύτερη των Ξένων Κρατών,όχι γιατι φορά ομοιόμορφη και σωστή στολή αλλά γιατι το φιλότιμο και ο επαγγελματισμός των στελεχών της φέρνει αποτελέσματα. Εξάλλου δεν εχω δει στο εξωτερικό κανέναν αστυνομικό να τρέχει να πιάσει κάποιον εγκληματία και να γυρίζει πίσω να μαζέψει το πηλίκιο που του έπεσε,ούτε να σταματάει κάθε 2 μέτρα για να βάλει μέσα το πουκάμισο που του βγήκε απ'την μέση!!!!!Ας μην εστιάζουμε λοιπόν στο δέντρο και χάνουμε το δάσος....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να δίνει τα δημόσια υλικά η υπηρεσία και θα σου βγαίνω έξω στην πένα!!!! γιαυτα μην αγχώνεσαι συνταξιούχε στρατηγέ μου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς με τα λεγόμενα σου μάλλον δεν καταλαβαίνεις ότι ζούμε στο 2023 ο μισθός στάσιμος εδώ και πολλά χρόνια και ακόμα περισσότερα που η Υπηρεσία δεν έχει χορηγήσει τα αυτονόητα δημόσια είδη..Τι να πει κανείς.. Μάλλον επιστρέψαμε στο 2004 με τα επιδόματα και με τους 14 παχυλούς μισθούς..Αντί να σοβαρευτούμε ως προς την αστυνόμευση της Χώρας που αρκετοί πολίτες έχουν να δουν περιπολικό 20ετια ασχολούμαστε με την τσακιση στο παντελόνι..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν τα περιπολικά, τα κτίρια, οι ασύρματοι, η νομοθεσία, η εκπαίδευση ειναι ακατάλληλα και παρωχημένα, τότε ΝΑΙ στρατηγέ το να ασχολούμαστε με τρίχες, νύχια και γυάλισμα ειναι αστείο. Ας απαιτήσουν οι στρατηγοί από τους πιο πάνω να δουλεύουν οι αστυφύλακες με σύγχρονα μέσα. Οι τρίχες και τα λειψά διακριτικά, δεν εμποδίζουν τους αστυφύλακες να ενεργούν επαγγελματικά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κ. Μπλανη συμφωνώ μαζί σας ωστόσο δεν αναφέρατε ότι στο εξωτερικο χορηγείται τακτικα νέα στολή ή επιπλέον αμοιβή για ένδυση σε αντίθεση με την Ελλάδα που δίνονται 9 ευρωλεπτα το μήνα ή νέα στολή με την εισαγωγή στις σχολές αστυνομίας. Μιλώ για τουλάχιστον 5 ευρωπαϊκά κράτη για τα οποία γνωρίζω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
λοιπόν ο Γενικός Επιθεωρητής και ο κάθε αρμόδιος να εντέλλεται τα αυτονόητα και ως προς την χορήγηση των εφοδίων, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στρατηγέ χωρίς στράτευμα, οι κατώτεροι δεν παίρνουν έξοδα ασφαλείας ούτε κάνουν πρόσφυγες να παίρνουν 2 βαθμούς παραπάνω και εφάπαξ χωρίς να τα έχουν δουλέψει.Η αστυνομία έχει γίνει οχετός, καταπιάνεται με ότι δεν ασχολείται ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας. Από σκυλιά μέχρι και πρόβατα. Η στολή σας μάρανε. Από τη σχολή έχουμε να πάρουμε εφόδια. Ραφτικα ποτέ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαβάζοντας κανεις τετοια άρθρα μόνο απογοήτευση νιώθει για την αντιμετώπιση του προσωπικού.
Σωστά υπενθυμίζεται η υποχρέωση για την στολή κ την εμφάνιση αλλά καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε από την πλευρά μας ότι έχει να χορηγηθεί ύφασμα πάνω από δεκαετία στο προσωπικό.
Επειδή λοιπόν ζούμε από την Αστυνομία κ όχι για την Αστυνομία ας μεριμνήσουν οι αρμόδιοι να χορηγήσουν τα προβλεπόμενα ώστε να απαιτούν εν συνέχεια τα διατασσομενα.
Σίγουρα οι αστυνομικοί «παντού στον κόσμο» δεν αντιμετωπίζονται ως τριτοκοσμικό προσωπικό. Περιμένουμε λοιπόν την οφειλόμενη χορήγηση ωστε να αναδείξουμε την γοητεια κ την ομορφιά!!!
Αξιοτιμε κύριε ε.α. αφήσατε ασχολίαστο το θέμα με τον μυστακα, τα κομπολόγια κ το μακιγιάζ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στην στολή η υπηρεσία σου χορηγεί μόνο το ύφασμα μια φορά στα πόσα χρόνια ίσως και ποτέ και με αυτό πας στο μαγαζί και σου κάνουν μια έκπτωση από 200 € που μπορεί να κάνει μια στολή σου την αφήνουν 150€. Άμα θέλουν να μιλάνε για στολές να μας χορηγούν σε τακτά χρονικά διαστήματα ολόκληρη την στολή και μετά να μιλάνε. Φυσικά και θέλουμε να είμαστε ωραία και σωστά ντυμένοι αλλά αδυνατούμε . Την δικιά τους παράλειψη προσπαθούν να την φορτώσουν σε εμάς.
Ο χρήστης Chris είπε…
Από τη μια η παρέλαση των αστυνομικών, τώρα αυτό. 100 χρόνια πίσω ο γενικός, μήπως θέλει να παίρνουμε και την άδεια του για να τελεσουμε γάμο όπως έκαναν επί χωροφυλακής?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν το ύψος των ορόφων τη Κατεχάκη σε εμποδίζει να δεις χαμηλά.
Εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επόμενο βήμα, σκαρπινι και πηλικιο. Έτσι, πάλι καλά που είναι οι αξωμιατικαρες αυτές, αραχτες στα γραφεία,μην έχοντας πιάσει ποτέ όπλο, να μιλάνε για παρουσία αστυνομικού. Αυτό είναι το πρόβλημα, δε δουλεύει το προσωπικό σωστά, αυτοί όσα χρόνια υπηρετώ είναι αλάνθαστοι, αδέκαστοι, και φυσικά ΜΌΝΟ αυτοί δουλεύουν σωστά και προσφέρουν. Βέβαια. Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τις επιλογές της.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μερικοί είστε τραγικοί και τραγικοί θα μείνετε. Απ τον ίδιο μισθό που παίρνετε όλοι σας βλέπετε έξω αστυνομικούς στολίδι και τους καμαρώνεις και βλέπετε κάτι άθλιους που ούτε να τους μιλήσεις δε θέλεις, δε φταίει ο μισθός λοιπόν.
Φωνάζατε για το πηλίκιο δεν το θέλατε αλλά και με το τζόκεϊ πάλι η το κρεμάτε στο πιστόλι ή το χετε στην τσέπη του παντελονιού.
Κυκλοφορείτε με μπλουζάκι λαιμόκοψη και παπούτσια sneakers γιατί έτσι γουστάρετε και δεν έχει κύρος ένας αξιωματικός σας να σας παρατηρήσει παρά κάνει πως δε βλέπει -μην τυχών και τον καταγγείλετε στο σωματείο σας.
Έτσι βρομιάρικο είναι και το περιπολικό σας μέσα σαν αχούρι σαν και σας, και έχει ανθρώπους πένα που θα βρουν και χρόνο να το καθαρίσουν γιατί είναι κεμπάρηδες γιατί τον ίδιο μισθό παίρνουν αλλά βρίσκουν τρόπο να είναι ξυρισμένοι γυαλισμένοι υπόδειγμα.
Και το αρχηγείο χρόνια τώρα βρήκε τη χρυσή τομή δεν σας πειράζει δεν το πειράζετε δεν σας εγκαλεί και σείς κάνετε τουμπεκί για σοβαρά θέματα, γράφετε που και που κανένα άρθρο να βγείτε απ την ανυπαρξία σας.
Όχι λοιπόν είστε τραγικοί κάποιοι γιατί έτσι είναι η μίζερη ζωή σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γέλιο, γέλιο και μόνο γέλιο! Σε ποια Αστυνομία του κόσμου για περισσότερα από 25 χρόνια υπηρεσίας δεν έχει χορηγηθεί όχι στολή, όχι ύφασμα, όχι ραφτικά αλλά ούτε κουμπί στον Αστυνομικό; Σε ποια Αστυνομία του κόσμου, ο νεοξερχόμενος από την σχολή Αστυνομικός αγοράζει το πιστόλι του (για να μην του χορηγήσουν το πεντάσφαιρο ή εξάσφαιρο περίστροφο του 1940), την θήκη του όπλου (για να μην πάρει τις κλειστές του ιππικού με τις οποίες πολεμούσαν οι παππούδες μας), όλη την ζώνη εξάρτησης, τις χειροπέδες του, τα άρβυλά του, τον φακό του, το αλεξίσφαιρό του......Καλύτερα να μασάτε παρά να μιλάτε για τέτοια θέματα και να προσβάλλεται τη νοημοσύνη του προσωπικού. Αυτά ίσχυαν και επί θητείας του εν αποστρατεία στρατηγού. Μήπως και ο ίδιος κάτι δεν έκανε καλά, λέω εγώ τώρα. Να λέτε μπράβο και να επιβραβεύετε του Αστυνομικούς που πληρώνουν μια περιουσία από την τσέπη τους για να αγορασουν τα εφόδια που έπρεπε να τους παρέχει η Υπηρεσία. Να μην θεωρείται δεδομένο ότι είναι υποχρεωμένοι οι Αστυνομικοί να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους. Οι μαλάκες πέθαναν....πάρτε το χαμπάρι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά τα γράφετε όλοι τα παράπονα σας. Τα περισσότερα είναι δίκαια συμφωνώ κι εγώ. Είμαι σίγουρος όμως για τους περισσότερους ότι και παροχές να μας δίναν και επιδόματα στολής και καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερα περιπολικά κλπ ίδιοι θα μέναμε. Ας κάνουμε όλοι λοιπόν την προσπάθεια μας με ότι έχουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο για τους πολίτες και και για τον εαυτό μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαμομήλι:
Παρασκευή-δοσολογία:
Ρίξτε 1-2 κουταλάκια του γλυκού χαμομήλι σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Σουρώνετε και πίνετε.
Ο χρήστης Lambros b είπε…
Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια..
Σίγουρα η Υπηρεσία δεν δίνει τα απαραίτητα και αυτό είναι απαράδεκτο.Η στολή πρέπει να είναι τυποποιημένη για όλους Μάχιμη και για εσωτερική Υπηρεσία.
Αυτό βέβαια δεν αποτελεί "νομιμοποιηση" για κάθε λογής αυτοσχεδιασμούς.Αλλο το να έχεις την ελληνική σημαία (για εμένα προαπαιτούμενο) και άλλο να έχεις κολλημενα Βεργίνες μαρμαμομενους βασιλιάδες,αγίους, βατράχια, αλεξίπτωτα, δράκους φίδια και λοιπά παράδοξα.Μεχρι και μινωικό πέλεκυ εχω δει έλεος.
Εστω και αυτήν την παλιά στολή που φοράμε, ας είναι τουλάχιστον καθαρη και ραμμενη(ο νοων νοειτω).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ότι υπάρχουν πολλές παθογένειες και σοβαρότερα προβλήματα δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό.Πηγαινετε σε ένα γήπεδο που έχει μάζωξη από πολλές υπηρεσίες και θα δείτε 10 διαφορετικές στολές.Η υπηρεσία οφείλει να χορηγεί κάθε χρόνο 200 € για αγορά των προβλεπόμενων ατομικών ειδών.Οχι υφάσματα και μπούρδες.Η εικόνα μετράει