Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μάχιμες μητέρες της Ελληνικής Αστυνομίας


Παραθέτουμε κείμενο γυναίκας αστυνομικού-αναγνώστριας του Bloko.grΣήμερα που είναι η γιορτή της μητέρας θα ήθελα να εκφράσω την συμπαράσταση μου στις μάχιμες συναδελφισσες μητέρες για τον καθημερνό αγώνα που δίνουμε στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ούσα μητέρα τριών ανηλίκων τέκνων και μάχιμη 20 χρόνια τώρα.

Την δύναμης ψυχή και σώματι που χρειάζονται οι γυναίκες αστυνομικοί που δουλεύουν βάρδιες για να ανταπεξέλθουν στην σκληρή καθημερινότητα. Δε μπορώ να μιλήσω για την καθημερινότητα των συναδέλφων αστυνομικών που δουλεύουν σε γραφεία γιατί δεν έχω δουλέψει ποτέ σε γραφείο, και δεν έχω άποψη, οπότε μην παρεξηγηθώ. Μπορώ να μιλήσω μόνο για τις βάρδιες γιατί όλα αυτά τα χρόνια μόνο βάρδιες δουλεύω, Αξιωματικός Υπηρεσίας , εποχούμενη περιπολία και φύλαξη στόχων. Σήμερα που δουλεύω βράδυ 22:00-06:00 , σκοπός καταστήματος είναι επικής γυναίκα μητέρα τριών μικρών παιδιών και στο περιπολικό κι άλλη γυναίκα επίσης μητέρα, να αναφέρω και σε άλλες Υπηρεσίες ότι δουλεύουν μητέρες επίσης βράδυ.

 Οι γυναίκες αποτελούμε το 14,9% της Αστυνομίας και είναι απορίας άξιο πως κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί για εμάς που δουλεύουμε βάρδιες. Το πρωί που θα γυρίσουμε δε θα κοιμηθούμε περισσότερο από 2 ώρες διότι θα ξυπνήσουν τα παιδιά μας, κι αν δεν έχουμε ρεπό???Δεν θα ξεκουραστουμε ποτε. Η καθημερινότητα είναι δύσκολη και οι απαιτήσεις αμέτρητες, και στην οικογένεια και στην Υπηρεσία, οι ανώτεροι δεν ενδιαφέρονται αν είσαι αυπνος η αν είσαι κουρασμένος Πρέπει να καλυφθεί η θέση αυτός τους νοιάζει, δεν εφαρμοζουν την κανονιστικη διαταγη 11 “καθήκοντα και ιδιαιτεροτητες των γυναικών αστυνομικων” ούτε την κανονιστικη διαταγη 27 “ Διευκολυνσεις πολυτεκνων οικογενειων και λοιπων επιμέρους κατηγοριων γονέων αστυνομικων, κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση Υπηρεσίας λόγων οικογενειακές υποχρεώσεων “.

Κάποιες συνάδελφοι δουλεύουμε βάρδιες γιατί και οι σύζυγοι μας είναι αστυνομικοι για να μπορούμε να δουλεύουμε με ένα 8ωρο διαφορά για να κρατάμε τα παιδιά εναλλαξ ,αν δεν εχει προβλημα η Διοίκηση και το δεχτει, γιατι υπάρχουν διοικητες που δε το δέχονται και σου απαντανε “ δε θα μεγαλωσω εγω τα παιδια σου” (πολυ ανθρωπινο δε βρίσκεται?) , κάποιες δουλεύουμε βάρδιες γιατί δεν έχουμε βύσμα να πάμε σε γραφείο και καποιες γιατι τους αρεσει. Επίσης παντελή αδιαφορία των ανωτερων που δεν τους νοιαζει αν θα σου κόψουν το ρεπό , αν θα σε αλλάξουν Υπηρεσία τελευται στιγμή, αν θα σε στείλουν μέτρα γιατί το παιδι σου είναι 5 χρονων και όχι 4 οπότε έχει γίνει αυτόνομο μπορει να καθισει μονο του σπιτι(εδώ γελάμε).

Καλα δεν εχουν πρόβλημα να σε σου αλλάξουν βαρδια και να σε στειλουν μετρα τελευταία στιγμη κι εχεις και μικρότερο παιδί, γενικα δεν τους ενδιαφέρει. Α ξέχασα μας δίνουν 5 μέρες γονικη τον χρονο αν το παιδί μας πηγαίνει σχολείο και 4-7 μέρες(σύνολο το χρονο)αν αρρωστήσει, οπότε είναι υπεραρκετες( και εδω γελάμε). Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες, και Χρόνια πολλά στις μαχιμες μητέρες της αστυνομιας που δουλεύουν βάρδιες.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια