Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μινεάπολη: Ένοχος πρώην αστυνομικός για συνέργεια στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ


Η κατηγορία κατά του Thao, ενός από τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη, ήταν η τελευταία εκκρεμής ποινική υπόθεση που σχετίζεται με τη δολοφονία του Floyd.


Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης Tou Thao κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στη δολοφονία το 2020 του George Floyd, ενός μαύρου άνδρα που πέθανε αφού ο λαιμός του καταπλακώθηκε στο έδαφος από το γόνατο ενός άλλου αστυνομικού.


Η κατηγορία κατά του Thao, ενός από τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη, ήταν η τελευταία εκκρεμής ποινική υπόθεση που σχετίζεται με τη δολοφονία του Floyd, η οποία το 2020 πυροδότησε διαμαρτυρίες για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία σε όλες τις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Ο Thao είχε επιλέξει να επιτρέψει στον περιφερειακό δικαστή της κομητείας Hennepin, Peter Cahill, να αποφασίσει αν ήταν ένοχος ή αθώος, παραιτούμενος από το δικαίωμά του για δίκη με ενόρκους. Η απόφαση 177 σελίδων του Cahill αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου το πρωί της Τρίτης. Η καταδίκη του Thao έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου.


Ο Derek Chauvin, ένας λευκός αστυνομικός που καταγράφηκε σε βίντεο από κινητό τηλέφωνο να γονατίζει στο λαιμό του με χειροπέδες δεμένου με χειροπέδες Floyd για περισσότερα από εννέα λεπτά, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Floyd το 2021.

Με τον Chauvin να γονατίζει στο λαιμό του Floyd και τους Lane και Kueng να του περιορίζουν τα γόνατα και τους γλουτούς, ο Floyd παρακαλούσε για τη ζωή του.

Ενώ ο Floyd ήταν καθηλωμένος, ο Thao στεκόταν στη μία πλευρά και συγκρατούσε ένα μικρό πλήθος ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός πυροσβέστη εκτός υπηρεσίας, ο οποίος φώναζε επανειλημμένα στους αστυνομικούς να κατέβουν από τον Floyd και να ελέγξουν τον σφυγμό του. Η αστυνομία συνέλαβε τον Floyd με την υποψία ότι χρησιμοποίησε ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων σε ένα κοντινό κατάστημα.






Πηγή: naftemporiki.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια