Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αργεντινή: Κατήγγειλε αστυνομική βία και βρέθηκε απαγχονισμένη


Mια δημοσιογράφος από την Αργεντινή που αποκάλυψε την αστυνομική βία στη βόρεια επαρχία Corrientes της χώρας της βρέθηκε απαγχονισμένη στο σπίτι της, ενώ αστυνομικές πηγές δήλωσαν την Κυριακή ότι το περιστατικό ήταν ανθρωποκτονία.


Το πτώμα της Griselda Blanco, 45 ετών, βρήκε από έναν από τους αδελφούς της το Σάββατο, 20 Μαΐου, στο σπίτι της στην Κουρούζου Κουάτια, 600 χιλιόμετρα βόρεια του Μπουένος Άιρες. Η υπόθεση της αυτοκτονίας απορρίφθηκε γρήγορα και ένας πρώην σύντροφος της δημοσιογράφου, ύποπτος για τη δολοφονία, συνελήφθη, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Το θύμα έφερε ίχνη από χτυπήματα, στα χέρια της βρέθηκαν τρίχες -κάτι που υποδηλώνει ότι προσπάθησε να αμυνθεί- και στο σπίτι της δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης, προσέθεσαν οι πηγές της Αστυνομίας στην αναφορά τους.
Η έρευνα της Griselda Blanco και η θέση της οικογένειας



Η οικογένεια της δημοσιογράφου, ωστόσο, δήλωσε ότι αμφιβάλλει για την ενοχή του πρώην συντρόφου της, του Armando Jara, επίσης δημοσιογράφου. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να το χαρακτηρίσουμε ως γυναικοκτονία (…) Κατά τη γνώμη μου, ο Jara δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, αν και πρέπει να περιμένουμε τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων και τα αποτελέσματά τους», δήλωσε ο Lautaro Cesani, γιος του θύματος.


Σύμφωνα με τον κ. Cesani, η Griselda Blanco είχε δεχθεί απειλές αφού είχε δημοσιεύσει, στην τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα της με τίτλο “Griselda Blanco Noticias”, άρθρα σχετικά με βία που αποδίδεται στην αστυνομία της επαρχίας Corrientes, καθώς και με μια υπόθεση αμέλειας και υπεξαίρεσης σε νοσοκομείο.

Expresamos nuestra profunda preocupación por el fallecimiento de la periodista Griselda Blanco en Curuzu Cuatiá, afiliada a la Asociación de Prensa de Corrientes.

La compañera venía denunciando mala praxis en el hospital local y al poder político y policíal.


Η εισαγγελία απάλλαξε την τοπική αστυνομία από την έρευνα της υπόθεσης και την παρέδωσε στην ομοσπονδιακή αστυνομία της Αργεντινής. Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τύπο της Αργεντινής (Fatpren) εξέφρασε σε ανακοίνωσή της τη «βαθιά ανησυχία» της, τονίζοντας ότι «η συνάδελφός τους είχε καταγγείλει υπεξαίρεση εντός του τοπικού νοσοκομείου και της κατάχρηση πολιτικής και αστυνομικής εξουσίας».


Πηγή: marieclaire.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια