Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση της ΕΑΚΠ για την τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου των πυροσβεστών στην Πάτρα


Διαβάστε την ανακοίνωση

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας στην Πάτρα.

Πριν την έναρξη των διαδικασιών ο πρόεδρος καθώς και η νομική εκπρόσωπος της Ένωσης Κα Κόκκορη, κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες μιας μεγάλης μερίδας των παραβρισκόμενων, έθεσαν ζήτημα για την διαπίστωση της απαρτίας βασισμένοι στην εξ αποστάσεως παρουσία που προβλέπει ο νόμος 4808/2021. Η Ε.Α.Κ.Π. με σχετική ανακοίνωση στο παρελθόν αλλά και με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της κατήγγειλε τη συγκεκριμένη θεσμοθέτηση γιατί θεωρούμε πως η εξ αποστάσεως συμμετοχή καθώς και η όποια συνδικαλιστική δραστηριότητα μέσω του διαδικτύου έχουν ένα και μοναδικό σκοπό, την απομαζικοποίηση και αδρανοποίηση των σωματείων. Το συγκεκριμένο νομοθέτημα που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ βασικό στόχο έχει την διάλυση των σωματείων και δεν πρέπει να υιοθετούνται τέτοιες λογικές από τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο προτείναμε να μην ξεκινήσει η Γ.Σ. αφού σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφος 7 του καταστατικού μας στη δεύτερη σύγκληση της Γ.Σ. απαιτείται το 1/4 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών (δια ζώσης και όχι εξ αποστάσεως). Για τους παραπάνω λόγους όταν ξεκίνησε η διαδικασία η Ε.Α.Κ.Π. κατέθεσε ένσταση μη απαρτίας.

Στο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της Γ.Σ. που αφορούσε τροποποιήσεις του καταστατικού λειτουργίας της Ένωσης μας, με πρωτοβουλία του προέδρου και την καθοδηγούμενη από αυτόν στάση του προεδρείου της Γ.Σ. υπήρξε ένα κρεσέντο αντικαταστατικών, αντιδημοκρατικών, αντιδεοντολογικών και παράνομων ενεργειών που ως σκοπό είχαν την με κάθε τρόπο ψήφιση από το σώμα ΜΟΝΟ την πρόταση του προεδρείου που αφορά τα άρθρα τροποποίησης του καταστατικού. Η Ε.Α.Κ.Π. ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την απαράδεκτη άρνηση του προεδρείου της Γ.Σ. σε συνάδελφο να καταθέσει πρόταση προς συζήτηση και ψήφιση διαφορετική από αυτή του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου για την τροποποίηση του καταστατικού, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικών διαδικασιών της Γ.Σ. που αποτελεί το ανώτερο όργανο του σωματείου.

Τέτοιες ενέργειες θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές που καθόλου υπερήφανους δεν μας κάνουν. Βέβαια όλοι αντιλαμβανόμαστε την πρεμούρα προέδρου και την τακτική του που στηρίζεται στη λογική «ότι δεν μπορώ να το ελέγξω το πετάω έξω». Έτσι λοιπόν χωρίς καμία ηθική αναστολή έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας (η οποία επιτρέπει στην εγγραφή των Π.Π.Υ. στις Ενώσεις μας), την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΠΟΕΥΠΣ Κου Πενταγιώτη (που γνωμοδοτεί προς την Ομοσπονδία μας πως, μπορούν να είναι μέλη των σωματείων των μονίμων και οι Π.Π.Υ.) και τέλος την απόφαση δικαστηρίου που υποχρεώνει την Ένωση μας να εγγράφει ως μέλη Π.Π.Υ..

Βέβαια από την λογική αυτή του αποκλεισμού δεν ξέχασε και την Λευκάδα που τον ενοχλεί η δράση συναδέλφου και στελέχους της παράταξής μας. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό αφήνει μια περιοχή (που δικαιωματικά και σύμφωνα με το καταστατικό μας ανήκε στην Ένωσή μας) συνδικαλιστικά ακάλυπτη αφού οι μόνιμοι συνάδελφοι από την Λευκάδα δεν μπορούν εγγραφούν σε καμία συνδικαλιστική οργάνωση!!!! Οι πρακτικές αυτές δεν συμβάλουν στην ενίσχυση της δυναμικής και της ενότητας του σωματείου μας αλλά και των εργαζομένων στο Π.Σ. για το δυνάμωμα του αγώνα κατά των πολιτικών που κατακρεουργούν τα δικαιώματά μας και μαραζώνουν τις ζωές μας.

Ως Ε.Α.Κ.Π. καλέσαμε τα μέλη να καταψηφίσουν στο σύνολό της την πρόταση του προεδρείου του σωματείου μας για την τροποποίηση του καταστατικού, αφού διαπιστώσαμε ότι όλες οι προτεινόμενες αλλαγές δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πυροσβεστών.

Επίσης δια του εκπροσώπου μας ζητήσαμε από το σώμα να καταψηφίσει τον Διοικητικό Απολογισμό του Δ.Σ. καθώς πιστεύουμε πως δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στο ύψος των περιστάσεων και να ψηφίσει λευκό για τον Οικονομικό Απολογισμό, αφού αυτός εξυπηρέτησε ένα ανύπαρκτο Διοικητικό Απολογισμό που αναλώθηκε ως επί το πλείστον σε δικαστικές διεκδικήσεις (που το αποτέλεσμά τους είναι αβέβαιο), δωρεές και σε δημόσιες σχέσεις μακριά από τη διεκδίκηση λύσεων για τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Γίνεται όλο και πιο αισθητό πως, η απουσία εκπροσώπησης της παράταξής μας στο Δ.Σ. της Ένωσης τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν ενισχύσει την αλαζονική συμπεριφορά του προεδρείου, της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας, που ως άξιοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στις εκάστοτε κυβερνήσεις για το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας πάνω από δυο δεκαετίες!

Σκεφτείτε, τι καλό έχουμε δει από αυτούς που διαχειρίζονται το σωματείο μας όλα αυτά τα χρόνια; Ποιους αγώνες έκαναν και ποιες ουσιαστικές λύσεις έφεραν στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε; Γιατί κάθε χρόνο είμαστε χειρότερα από τον προηγούμενο;

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Η Ε.Α.Κ.Π. σας καλεί να βγάλετε συμπεράσματα και να πλαισιώσετε την προσπάθειά της για την ανασύνταξη, την ανάπτυξη και την οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος, για την αλλαγή των συσχετισμών στο σωματείο μας και στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., που με δύναμη και αποφασιστικότητα θα αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την διεκδίκηση της ζωής μας πρέπει!

ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΣΧΥΡΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια