Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Μια απαρχαιωμένη αστυνομία πολεμάει το σύγχρονο έγκλημα''


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr
Τώρα που η εκλογική περίοδο έχει καταλαγιάσει και μπορώ να εκφέρω ελεύθερα την γνώμη μου χωρίς να λειτουργήσει υπέρ ή κατά κανενός κόμματος θα ήθελα να επισημάνω μερικά πράγματα.
Αν και βέβαια τα προβλήματα είναι διαχρονικά δεν προέκυψαν με την τωρινή κυβέρνηση απλά με κάθε κυβέρνηση το πρόβλημα παραμένει.
 
Παρατηρούσα πριν μερικές μέρες στο debate τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να απαντούν στους δημοσιογράφους και να επισημαίνουν πόσο σημαντικό είναι να διατίθονται ποσα για τον εξοπλισμό της χώρας ώστε να ενισχυθεί η αμυντική δύναμη της χώρας!

Σίγουρα είναι κάτι το οποίο με βρίσκει σύμφωνο γιατί η χώρα μας θα πρέπει να παραμένει ασφαλής και προστατευμενη σε κάθε εξωτερικό κίνδυνο.

Αλλά τι γίνεται με τον εσωτερικό κίνδυνο? Ο Στράτος είναι υπεύθυνος για να προστατέψει εμας από έναν εξωτερικό " εχθρο " αν μπορεί να θεωρηθεί εχθρος κάποιος η κάποιοι οι οποίοι χρησιμοποιουν 
όπλα απέναντι σε μια άλλη χώρα .

Η αστυνομία είναι αρμόδια να προστατέψει τους πολίτες από τους κακοποιους εντός της χώρας!

Τι γίνεται με τον εξοπλισμό της αστυνομίας?

Γιατί ασχολείται τόσο η ηγεσία με την εικόνα του αστυνομικού?και δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο για τα εφόδια που πρέπει να έχει ένας αστυνομικός για να κάνει την δουλειά του ?

Γιατί δεν υπάρχει καμία βελτίωση σε εξοπλισμό η εάν ΥΠΑΡΧΕΙ η βελτίωση γίνεται με βήματα χελώνας?

Το 1980 εάν ένας αστυνομικός ήθελε να αποσπάσει μια ομολογία από κάποιον δράστη πχ έναν βιαστή ανηλίκου, έπρεπε να συγκεντρωσει τις απόδειξης που μπορούσε να του πάρει κατάθεση χειρόγραφη και να τον βάλει να υπογράψει!

Τότε οι δικηγόροι του 1980 ισχυρίζονταν εάν οι αποδείξεις δεν επαρκούσαν ότι η ομολογία του δράστη επηλθε μετά από πίεση των αστυνομικών αρχών.!

Το 2023 που ο δράστης του 2023 έχει αναπτυχθεί κατά πολύ μπορεί να κρύβεται καλύτερα και να αφήνει λιγότερες αποδείξεις ,με τι έχουμε εξοπλίσει το αστυνομικο προσωπικό για να μπορεί να του αποσπάσει ομολογία? Μπορεί να ηχογραφήσει η να βιντεοσκοπησει την ομολογια του δράστη ? Σε ανεπτυγμένες χώρες ευρωπαϊκές, μπορεί να τιμωρηθεί ένας δράστης μόνο από το βίντεο της ομολογίας!

Εμείς από της ευρωπαϊκές χώρες μόνο το ευρο κρατήσαμε?

Απαρχαιωμένη αστυνομία απαρχαιωμένος
εξοπλισμός!

Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η χρήση τειζερ ?

Για να χρησιμοποιήσεις τειζερ θα πρέπει να είσαι χειριστής τειζερ για να γίνεις χειριστής θα πρέπει να υπηρετείς στην εκαμ .

Δεν υπάρχει κανένας εξοπλισμός που να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ένας αστυνομικός για να δεσμεύσει έναν άνθρωπο που δεν συνεργάζεται ειναι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει βία, τα σπρέι πιπεριού,τα τειζερ δεν επιτρέπονται!

Πρόσφατα το αστυνομικο προσωπικό πέρασε ένα εκπαιδευτικό επιμορφωτικό σεμινάριο απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ο πρώην υπουργός δήλωσε πρόσφατα ότι οι αστυνομικοί θα κάτσουν στα θρανία για να εκπαιδευτούν στα δικαιώματα των ζώων.

Σαφώς και η εκπαίδευση σε οποιοδήποτε τομέα κάνει καλό και πρέπει οι αστυνομικοί να εκπαιδευτούν σε αυτά τα θέματα,, αλλά οι αστυνομικοί δεν πρέπει να εκπαιδευτούν και σε άλλα πράγματα?

Σε όλο τον κόσμο εξαπλώνεται το φαίνομαι "ενεργός σκοπευτής " που θα πει εισβάλει ένας ένοπλος σε ένα χώρο και σκορπάει το θάνατο πρόσφατα πλησίασε και προς εμας στα Βαλκάνια ! Εκπαιδευτικό σεμινάριο για να αντιμετωπίσουμε αυτό τον κίνδυνο γιατί δεν υπάρχει?

Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία προετοιμάζεται για ένα θέμα μετά που θα συμβεί και αυτό πρέπει να αλλάξει!

Ανώνυμος Αστυνομικός


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια