Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιωάννινα: Καταζητούμενος για τη «σφαγή στη Λούσνια» ο Αλβανός κακοποιός που συνελήφθη



Ο Λάερτ Χάτζιου θεωρείται άκρως επικίνδυνος καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ερυθρά αγγελία από την Interpol, ενώ έχει κατηγορηθεί για δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών στην Αλβανία ως μέλος συμμοριών.


Μέλος συμμοριών στην Αλβανία και καταζητούμενος τη σφαγή στην πόλη Λούσνια το 2017 είναι ο 31χρονος Λαέρτ Χάτζιου που συνελήφθη στα Ιωάννινα μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με την αστυνομία μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς τους.

Οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες, ο Λαέρτ Χάτζιου και ο 35χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί στη δολοφονική επίθεση στην οδό Θηβών πριν από δύο χρόνια, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή, ενώ ο 22χρονος μετά την απολογία του επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων, από όπου και θα απελαθεί.



Ο Λάερτ Χάτζιου θεωρείται άκρως επικίνδυνος καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ερυθρά αγγελία από την Interpol, ενώ έχει κατηγορηθεί για δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών στην Αλβανία. Έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του μέλους της συμμορίας του Άλντο Μπάρες και γνωστού ως «σκαντζόχοιρου», Γκέρτι Λάλα το 2010 σε ηλικία μόλις 18 ετών. Επίσης έχει συλληφθεί και για υποθέσεις ναρκωτικών.

Μάλιστα έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της «σφαγής της Λούσνια» στις 11 Οκτωβρίου του 2017, όπου είχαν πέσει νεκροί από τα πυρά της αντίπαλης συμμορίας, ο Ζαμίρ Λατίφι και ο Γιούργκεν Χότζα και δύο ακόμα άτομα είχαν τραυματιστεί, ενώ ο ανιψιός του Άλντο Μπάρες και στόχος της επίθεσης Τζούλιο Σκούρτι είχε γλιτώσει.

Πάντως ο Χάτζιου είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο για ανθρωποκτονία καθώς και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.





Πώς συνελήφθη ο Χάτζιου

Ο Λαέρτ Χάτζιου μαζί με τον 22χρονο επέβαιναν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 35χρονος. Το βραδύ της Δευτέρας αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων έκαναν σήμα σε όχημα στην περιοχή Ελεούσα Ιωαννίνων για να σταματήσει, ο οδηγός δεν υπάκουσε και ακολούθησε καταδίωξη.

Το όχημα στην προσπάθεια του οδηγού να αποφύγει τι σύλληψη χτύπησε τρία οχήματα και στην οδό Βορείου Ηπείρου και εγκλωβίστηκε σε φανάρι. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού και άλλων δύο ατόμων, όταν το BMW X5 χτύπησε σε κράσπεδο και έσκασε το ελαστικό με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι αερόσακοι του οχήματος.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν προχθές (22-05-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων -3- αλλοδαποί, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.

Πρόκειται για 31χρονο, 35χρονο και 22χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφία, απείθεια και ψευδή κατάθεση.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αλλοδαποί επέβαιναν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 35χρονος και συνελήφθησαν, αφού πρώτα επιχείρησαν να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο.

Όπως προέκυψε, ο 35χρονος και ο 31χρονος μετέφεραν με το παραπάνω αυτοκίνητο τον 22χρονο, ο οποίος στερείται των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη χώρα.

Ακόμη, ο 31χρονος επέδειξε ελληνικό δελτίο ταυτότητας, το οποίο είχε ανακληθεί και κατείχε παράνομα και από την έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου διακριβώθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία ταυτότητας.

Συνεχιζόμενης της διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά δύο προσώπων και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ακόμη, προέκυψε ότι και ο 22χρονος αναζητούνταν από τις αλβανικές αρχές, σε εθνικό επίπεδο, για το αδίκημα της συνέργειας σε σοβαρό τραυματισμό από πρόθεση.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν:

το παραπάνω αυτοκίνητο,
το ανακληθέν δελτίο ταυτότητας,
χρηματικό ποσό 1400 ευρώ και
4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Πηγή: www.in.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια