Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλιωμένου στη Χαλκιδική


Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου, καθώς και κλοπών από καταστήματα και οικίες σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (23 Μαΐου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, 2 ημεδαποί άνδρες και ένας ανήλικος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμα ανήλικου συνεργού τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, το βράδυ της 22 προς 23 Μαΐου 2023, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παραβίασαν παράθυρο οικίας σε περιοχή της Χαλκιδικής και με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν ηλικιωμένο ημεδαπό, τον κλείδωσαν σε υπνοδωμάτιο και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και το όχημα του, που ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το κλεμμένο όχημα, διέρρηξαν 4 καταστήματα σε κοντινές περιοχές, από όπου αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, διάφορα προϊόντα και το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε ακινητοποιημένο στην εθνική οδό Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκρουση σε μεταλλικό στηθαίο.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 20 έως 23 Μαΐου 2023, διέπραξαν σε περιοχές της Χαλκιδικής μία κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας και 2 διαρρήξεις οικιών, από όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και ένα δοχείο με βενζίνη. Επίσης από την αυλή του ενός σπιτιού αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμα ένα όχημα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια