Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εντυπωσιακό βίντεο: Τρομοκράτες στο Μέγαρο Μουσικής, όμηροι και πυροβολισμοί σε άσκηση της ΕΚΑΜ στη Θεσσαλονίκη




Δυο τρομοκράτες έχουν μπει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και κρατούν ομήρους. Μαζί τους έχουν χημικό όπλο μαζικών απωλειών και απειλούν να το απελευθερώσουν. Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ έχουν περικυκλώσει το Μέγαρο. Ένας όμηρος δραπετεύει και οι τρομοκράτες τον πυροβολούν.


Οι ειδικές δυνάμεις μαζί με το αυτοκίνητο – θηρίο της ΕΚΑΜ, «Τυφώνα» απομακρύνουν το τραυματία και του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Οι τρομοκράτες απειλούν να πυροβολήσουν και τον δεύτερο όμηρο. Δεύτερη ειδική ομάδα της ΕΚΑΜ μπαίνει στο κτήριο μετά από διαπραγματεύσεις και συλλαμβάνει τους δράστες.

Αυτό είναι το σενάριο της άσκησης αντιμετώπισης τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από το κέντρο μελετών ασφάλειας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου Cobra.


Για την άσκηση χρησιμοποιήθηκαν κάμερες, ρομποτικές μηχανές και drones τελευταίας τεχνολογίας αξίας 400.000 ευρώ τα οποία έχει προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία για την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα.

«Πρόκειται για μια άσκηση- εξομοίωση. Το σενάριο περιελάμβανε αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης από την ΕΚΑΜ. Δυο τρομοκράτες εισήλθαν στη συγκεκριμένη περίπτωση στο Μέγαρο Μουσικής, πήραν κάποιους ομήρους. Ταυτόχρονα είχαν μαζί τους χημικό όπλο μαζικών απωλειών με σκοπό να το απελευθερώσουν όπως και έκαναν στο τέλος. Αρχικά αναπτύχθηκαν οι δυνάμεις μας. Αποκλείσαμε το χώρο. Θεωρητικά υπήρχαν διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες. Κάποια στιγμή ενημερωθήκαμε ότι για τον βιολογικό παράγοντα, ετοιμάστηκε η ειδική ομάδα για αυτό τον σκοπό και έγινε η τελική επέμβαση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αστυνομικός υποδιευθυντής, διοικητής Τμήματος ΕΚΑΜ.

Στην άσκηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Σπυρίδων Σκλάβος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Τζήμας και ο Αθανάσιος Λαμπρόπουλος από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες:


Πηγή: www.thestival.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια