Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Θεσσαλονίκης: «Ο μύστακας, το μακιγιάζ, το πηλίκιο και το ταπεράκι! Είμαστε σοβαροί;;;»


Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας (μέσω ΠΟΑΣΥ), Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, με Θέμα «Ο μύστακας, το μακιγιάζ, το πηλίκιο και το ταπεράκι! Είμαστε σοβαροί;;;»Κύριε Αρχηγέ,Απευθυνόμαστε σε εσάς, αναρωτώμενοι αν οι διαταγές που εκδίδονται από το γραφείο του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος λαμβάνονται εις γνώσιν σας και κατά πόσο εξυπηρετούν στον πολυπόθητο εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον οποίο άπαντες ευαγγελίζονται.

Μετά την απίστευτη διαταγή, που ευτυχώς αναιρέθηκε χάρη σε άμεση παρέμβασή σας, η οποία προέβλεπε την ημέρα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, όλοι οι Αστυνομικοί να φέρουν την επίσημη στολή, ακόμα και οι σκοποί και τα περιπολικά(!), εν συνεχεία, μετά την εμμονή και επιμονή να γίνει δαπάνη για τζόκεϊ στους δικυκλιστές των ομάδων ΔΙΑΣ-Ζ, αδιαφορώντας επιδεικτικά για το σύνολο των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δυο αυτές ομάδες πρώτης γραμμής, μόνο ως παρωδία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το «τελειωτικό χτύπημα» που επιχειρείται με την υπ’ αριθμ. 1011/23/800414 από 21/4/2023 διαταγή του κ. Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, η οποία μάλιστα κοινοποιήθηκε ετεροχρονισμένα μόλις χθες ενώ έχει ημερομηνία 21/4/2023. Όποιος διαβάσει την εν λόγω διαταγή αισθάνεται ότι βρίσκεται στη δεκαετία του ‘60, σε εποχές που βασίλευε η ανελευθερία και ο Αστυνομικός ήταν «κτήμα» του Διοικητή και της Υπηρεσίας.

Ακόμα και οι αρχαΐζουσες λέξεις που επιλέχθηκαν για τη σύνταξή της, όπως «μύστακας», «παραγναθίδες», «υπογένειο», περιγράφουν μια παρωχημένη νοοτροπία που δεν συνάδει με την σύγχρονη εποχή και τα άλματα που έχει κάνει ο άνθρωπος τον 21ο αιώνα.

-Δηλαδή τι άλλο να περιμένουμε;

-Μήπως σύντομα θα πρέπει να μας δώσει άδεια η υπηρεσία για να παντρευτούμε;

-Ή θα επανέλθει το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων;

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτές οι διαταγές μάς γυρνάνε δεκαετίες πίσω και δικαιολογημένα έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση του προσωπικού.

Δεν αμφισβητούμε την αναγκαιότητα ομοιομορφίας αλλά για αυτό θα πρέπει να μεριμνήσει η υπηρεσία με δαπάνες για σύγχρονο εξοπλισμό και επιχειρησιακές στολές που θα βοηθούν τον αστυνομικό στην αντιμετώπιση του εξελισσόμενου εγκλήματος. Όταν όμως το μεγαλύτερο ποσοστό των αστυνομικών έχει ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που του χορηγήθηκαν υπηρεσιακά υλικά πώς είναι δυνατόν αυτό να επιτευχθεί;

Πέραν τούτου την ώρα που το προσωπικό αναμένει από την Ηγεσία να ασχοληθεί με τα σοβαρά υπηρεσιακά προβλήματα που παραμένουν άλυτα, δυστυχώς βλέπει ανώτατους αξιωματικούς να ασχολούνται με «τρίχες», κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ακόμα και οι πολίτες που έλαβαν γνώση της εν λόγω διαταγής αναρωτιούνται σε ποια εποχή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., γεγονός που συνιστά προσβολή για το προσωπικό κι επιδίδει αρνητικό πρόσημο στην εικόνα του Σώματος.

Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι αν υλοποιηθεί η διαταγή που επιβάλλει να μην φορούν οι αστυνομικοί είδη ιματισμού που αγόρασαν οι ίδιοι από το εμπόριο, θα κυκλοφορούν «γυμνοί» αφού έχουμε ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που η Υπηρεσία έχει χορηγήσει ύφασμα και λοιπές στολές και υλικά.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν δυστυχώς στην λυπηρή διαπίστωση ότι ο εν λόγω ανώτατος Αξιωματικός είτε δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει και ισχύει στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. είτε οι διαταγές αυτές κρύβουν άλλου είδους σκοπιμότητες όντας και σε προεκλογική περίοδο, τις οποίες βέβαια δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Ωστόσο είναι απορίας άξιο, όταν η Ηγεσία ασχολείται με ελάσσονος σημασίας ζητήματα, ποιος απομένει να ασχοληθεί με τα πραγματικά σοβαρά προβλήματα, όπως:

- διάτρητες επικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ.,

- ακατάλληλα οχήματα και δίκυκλα,

- άδεια ΑΤ και ΤΑ, καθώς και οι τεράστιες ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού

και σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής,

- η μη τήρηση του εβδομαδιαίου ωραρίου και πολλά αλλά σοβαρά και διαχρονικά

προβλήματα.Κύριε Αρχηγέ,Όντας κοινωνός των πραγματικών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΓΑΔΘ, καθότι έχετε θητεύσει σε καίριες θέσεις ευθύνης, γνωρίζετε τον επαγγελματισμό, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις επιτυχίες που κατορθώνουν οι συνάδελφοί μας με μεγάλη αυταπάρνηση και κόπο.

Κατόπιν τούτων, σας καλούμε να παρέμβετε, ώστε να επικρατήσει η κοινή λογική και να μην διαταραχθεί η καθημερινότητα και το αίσθημα ευθιξίας των συναδέλφων μας.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχουμε αποδείξει διαχρονικά μέσω των προτάσεων μας και την υλοποίηση πολλών εξ αυτών, ότι μοναδικός μας στόχος είναι μια σύγχρονη Αστυνομία δίπλα στον πολίτη μακριά από νοοτροπίες και πρακτικές δεν έχουν θέση στην Αστυνομία του 2023.Θεσσαλονίκη, 9 Μαΐου 2023Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος


Πηγή: eaythes.gr


Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μιας και μιλάμε για στολές, την 15/5 φοράμε καλοκαιρινές στολές μέχρι 15/10. Δηλαδή εν έτει 2023 που μιλάμε για οικονομια στην ενέργεια την 15/5 θα φορέσουμε όλοι τα κοντομάνικα και θα ανάψουμε στο φουλ, ιδίως βόρεια Ελλάδα, τα καλοριφέρ και την 15/10 θα βάλουμε όλοι τα μακρυμάνικα και θα ανάψουμε φουλ τα air-condition. Μήπως πρέπει κάποτε να αλλάξει αυτό .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οταν τόσα χρόνια δεν διεκδικεί ο συνδικαλισμός την κατάργηση του ξυρίσματος κάτι που ισχύει σε όλη την Ευρώπη, είστε συνυπευθυνοι για αυτές τις διαταγές,από τι στιγμή που όπως λέτε δεν ασχολείστε με τρίχες, αφήνετε άλλους να ασχολούνται από τη στιγμή που το προβλέπουν οι κανονισμοί, τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα και τίποτα άλλο, χωρίς αντίκρισμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σας χάλασε την ισορροπία παιδιά ο νέος στρατηγός εεε.
Ως τώρα δλδ θέλετε να μας πείτε η ηγεσία σας άφηνε στην ησυχία σας (αξύριστοι ρυπαροί με ότι ρούχα και παπούτσια γούσταρε ο καθένας σας) και σείς γράφατε κάνα αρθράκι που και που για ξεκάρφωμα.
Τώρα που σας ήρθε ένας ξένος βγήκαν τα προβλήματα όλα στη φόρα και όσο επιμένει αυτός τσουπ και νέα καταγγελία για τα φλέγον προβλήματα εσείς.
Για να δούμε την εξέλιξη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ που μένω και υπηρετώ σε νησί δεν έχω λάβει ύφασμα εδώ και 12 χρόνια ερωτώ την ηγεσία : πόσο θα πρέπει να διαθέσω από τον προσωπικό μου λογαριασμό ώστε να εφοδιαστω με καινούργιες στολές ώστε να έχω άψογη εμφάνιση παράσταση όπως λέει η διαταγή του στρατηγου;Εάν υπολογίσω εισιτήρια να μεταβώ στην Αθήνα γιατί δεν υπάρχει ράφτης στο νησί το κόστος των στολών περνάει τα 500 ευρώ( για μπαλντρες με 2 πατελονια ,4 πουκάμισα, και ένα σακάκι επίσημης χειμερινής.) Εάν αγοράσω και παπούτσια και καλοκαιρινά θα πρέπει να κόψω το γάλα της κόρης μου που είναι 2 μηνών. Δεν γινετε ο αστυνομικός να πληρώνει από την τσέπη του εφόδια που είναι υποχρεωνενο το κράτος να τα παρέχει δωρεάν. Εδώ βάση νόμου έχει ψηφιστεί και είναι υπεύθυνη η επιθεωρηση εργασίας να ελέγχει Εάν ο εργοδότης παρέχει στον εργαζόμενο τα κατάλληλα εφόδια για να κάνει με ασφαλεια τη δουλειά του. Ακόμα και ταβερνες παρέχουν την ενδυμασία στον εργαζόμενο για να έχουν ομοιομορφία. Ο αστυνομικός γιατί να πρέπει όλα αυτά να τα πληρώνει από το πενιχρό μισό του ;