Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πως λειτουργούν τα συμπληρώματα απώλειας βάρους και τι πρέπει να προσέχετε


Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, μπορεί να είναι δελεαστικό να αναζητήσετε μια γρήγορη λύση. Τα συμπληρώματα απώλεια βάρους, διαφημίζουν πως μπορούν να σας προσφέρουν αυτή την λύσης, είναι όμως αλήθεια αυτό;




Υπάρχουν διάφορες εταιρείες που μας υπόσχονται χάπια και ροφήματα που βοηθούν στην επιτάχυνση της απώλειας βάρους. Είναι όμως όλα αυτά τα προϊόντα δίαιτας ψεύτικα ή μπορεί να υπάρχει κάποια αλήθεια πίσω από μερικά συμπληρώματα απώλειας βάρους;




«Τα συμπληρώματα που δηλώνουν ότι μπορούν να προάγουν ενεργά την απώλεια βάρους, χωρίς να αναφέρουν την ανάγκη αντιμετώπισης άλλων παραγόντων, θα πρέπει πιθανώς να αποφεύγονται», μας είπε η διατροφολόγος Αλεξάνδρα Αλ Χασούντ από την ομάδα του misswebbie.

Οτιδήποτε υπόσχεται να σας βοηθήσει να χάσετε πολλά κιλά μέσα σε μια εβδομάδα είναι μάλλον καλύτερο να το αποφύγετε. Αλλά, λέει, υπάρχουν ορισμένα φυσικά συστατικά που μπορούν πραγματικά να επιταχύνουν τη διαδικασία της απώλειας βάρους.
Αναστολείς λίπους – προσοχή

Αυτό είναι το πιο δυνατό χαρτί των συμπληρωμάτων απώλειας βάρους, οι αναστολείς λίπους ισχυρίζονται ότι εμποδίζουν το σώμα να απορροφήσει λίπος. Ακούγεται καλό, σωστά; Ποιος δεν θα ήθελε το κάψει το λίπος του, για να το απορρίψει φυσικά το σώμα του;

Λοιπόν, η Αλεξάνδρα Αλ Χασούντ προειδοποιεί ότι τα συμπληρώματα που περιέχουν αναστολείς λίπους τείνουν να έχουν μερικές αρκετά δυσάρεστες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της διάρροιας.

«Το λίπος είναι σημαντικό στο σώμα μας, ειδικά τα απαραίτητα λιπαρά, όπως τα ωμέγα-3 και τα ωμέγα-6», μας είπε. «Αυτά τα λίπη χρησιμοποιούνται στο σώμα μας για τόσες πολλές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ορμονών και αντιφλεγμονωδών μορίων, την ενυδάτωση του δέρματός μας και την υποστήριξη της καρδιαγγειακής μας υγείας.

«Η πλήρης εξαίρεση του λίπους από τη διατροφή σας ή η λήψη συμπληρωμάτων με αναστολείς λίπους, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιζήμια για τη συνολική υγεία σας».
Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία και η απώλεια βάρους είναι ένα από αυτά. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην υποστήριξη της απώλειας λίπους, με έρευνες που δείχνουν ότι πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά σε υπέρβαρους ανθρώπους.

Σε μια τυχαια διπλή ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική δοκιμή σε 50 υπέρβαρες γυναίκες χωρισμένες τυχαία σε δύο ομάδες έδειξε : Η ομάδα Α έλαβε συμπληρώματα διατροφής που περιείχαν 125 mg πράσινου τσαγιού και η ομάδα Β έλαβε εικονικά φάρμακα. Αυτά λήφθηκαν δύο φορές με το μεσημεριανό γεύμα και δύο φορές με το δείπνο κάθε μέρα για οκτώ εβδομάδες.




Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έπαιρναν συμπληρώματα πράσινου τσαγιού για οκτώ εβδομάδες είχαν ευεργετικά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους και στη μείωση του ΔΜΣ τους. Εξετάστε το ενδεχόμενο να δοκιμάστε καποιο συμπλήρωμα διατροφής ππου στην σύνθεση του να περιέχει εκχύλισμα πράσινου τσαγιού όπως είναι το Matcha Slim.
Εκχύλισμα πράσινου καφέ

Ο πράσινος καφές μπορεί να έχει κάποια οφέλη, αλλά δεν υπάρχουν αρκετές έρευνες για να πούμε με βεβαιότητα πως βοηθάει στην απώλεια βάρους. Υπάρχει κάποια έρευνα που υποδηλώνει ότι το εκχύλισμα πράσινου καφέ μπορεί να βοηθήσει, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του έχει διεξαχθεί σε ζώα – όχι σε ανθρώπους. Μέχρι να δούμε συγκεκριμένα αποτελέσματα σε ανθρώπους, είναι λίγο δύσκολο να ισχυριστούμε ότι το εκχύλισμα πράσινου καφέ είναι ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα απώλειας βάρους ή όχι.
Κετόνες βατόμουρου

Μπορείτε να βρείτε κετόνες βατόμουρου παντού, σε διάφορα μαγαζιά επίγεια ή online. H Αλεξάνδρα Αλ Χασούντ λέει ότι επί του παρόντος υπάρχει σοβαρή έλλειψη έρευνας για τις κετόνες βατόμουρου και την απώλεια βάρους. Οι κετόνες βατόμουρου υποστηρίζεται ότι προκαλούν το λίπος μέσα στα κύτταρα να διασπαστεί πιο αποτελεσματικά, βοηθώντας το σώμα σας να κάψει λίπος πιο γρήγορα.

Υποστηρίζεται επίσης ότι αυξάνουν τα επίπεδα της αδιπονεκτίνης, μιας ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία των κετονών βατόμουρου είναι αμφισβητήσιμη και σπάνια συνιστάται από διατροφολόγους.
Συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA)

Τα CLA είναι τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται κυρίως στο κρέας και τα γαλακτοκομικά και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μπορούν να υποστηρίξουν τη διαχείριση του λίπους. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδειξε ότι μπορούν να μειώσουν τη μάζα λίπους σε υπέρβαρα άτομα.

Αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς λειτουργούν τα CLA και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τη φλεγμονή σε υπέρβαρα άτομα…πράγμα που σημαίνει ότι η λήψη τους μπορεί να είναι επικίνδυνη. Η Αλέξάνδρα μας είπε: «Αν και το συμπλήρωμα με CLA θα μπορούσε ενδεχομένως να υποστηρίξει τη διαχείριση του λίπους, θα πρέπει ίσως να χρησιμοποιείται με προσοχή».
Garcinia cambogia

Αυτή η ουσία προέρχεται από ένα φρούτο εγγενές στην Ινδονησία και εμφανίζεται συχνά σε συμπληρώματα απώλειας βάρους. Περιέχει υδροξυκιτρικό οξύ, το οποίο βοηθά το σώμα να επεξεργάζεται το λίπος. Έχει επίσης βρεθεί στα σήματα κορεσμού μας, που σημαίνει ότι νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Προφανώς, τα συμπληρώματα για απώλεια βάρους δεν θα πρέπει πραγματικά να είναι η πρώτη ή η τελευταία επιλογής σας. Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση πρέπει να διαδραματίσουν τους βασικούς ρόλους σε κάθε ταξίδι απώλειας βάρους, καθώς και να διασφαλίζουν ότι κοιμάστε αρκετά. 

Πηγή : patrisnews









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια