Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς δρούσε ένοπλη συμμορία που λήστευε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας




Εξιχνιάστηκαν οκτώ ληστείες και δύο απόπειρες


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας.






Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σε περιοχές της Αθήνας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί-μέλη της συμμορίας, ενώ προσήχθη ακόμα ένας αλλοδαπός, μέλος της συμμορίας, για τον οποίο δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το διάστημα από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022, τα μέλη της συμμορίας, έχοντας προμηθευτεί τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (κουκούλες, κράνη μοτοσικλετιστών, καπέλα, υφασμάτινες μάσκες προσώπου, πιστόλια, μοτοσυκλέτες), διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα του κέντρου της Αθήνας.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, ακολουθούσαν την εξής μεθοδολογία:στόχευαν κυρίως σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ, πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών και πρατήρια υγρών καυσίμων
σε κοντινή απόσταση από τους στόχους ανέμεναν συνεργοί τους, οι οποίοι επιτηρούσαν τον χώρο και ενημέρωναν για τυχόν διέλευση αστυνομικών
εισέρχονταν στα καταστήματα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, κράνη μηχανής, καπέλα τύπου τζόκεϊ και υφασμάτινες μάσκες
απειλούσαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες χρησιμοποιώντας όπλο και
για την προσέγγιση και τη διαφυγή από το χώρο χρησιμοποιούσαν μοτοσυκλέτες, από τις οποίες είτε αφαιρούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας, είτε τις απέκρυπταν.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάρτες SIM, κινητό τηλέφωνο, 14 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, μαχαίρι, δύο drones και έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οχτώ ληστείες και δύο απόπειρες ληστειών.

Οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δραστηριότητάς τους, καθώς και την ταυτοποίηση περαιτέρω συνεργών τους συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για – κατά περίπτωση – σύσταση συμμορίας, ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία τετελεσμένες και σε απόπειρα, απείθεια και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του τελωνειακού κώδικα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: www.naftemporiki.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια