Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λιονέλ Μέσι: Τον βασικό μισθό ενός Έλληνα θα παίρνει για κάθε λεπτό παραμονής στη Σαουδική Αραβία


Ακούγεται μυθικό: Περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, 1,1 εκατομμύρια την ημέρα, 45.662 ευρώ την ώρα. Για κάθε λεπτό, 761 ευρώ – όσο ο κατώτερος μισθός στην Ελλάδα, για έναν μήνα δηλαδή! Αυτή είναι η προσφορά της πρωταθλήτριας Αλ Χιλάλ, της Σαουδικής Αραβίας προς τον Λιόνελ Μέσι για να μετακομίσει στην έρημο για να παίξει ποδόσφαιρο.


Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι η συμφωνία έκλεισε, επικαλούμενο πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων: «Η συμφωνία για τον Μέσι έκλεισε .Θα παίξει στη Σαουδική Αραβία την επόμενη σεζόν».

Το συμβόλαιο για τον 35χρονο Μέσι με την Αλ Χιλάλ, είναι «εξαιρετικό, τεράστιο. Απλώς χρειάζεται να διευκρινιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες», μεταδίδει το AFP. «Ο επτά φορές καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, Λιονέλ Μέσι αφήνει την Παρί Σεν Ζερμέν (PSG) και την επόμενη σεζόν θα παίζει στην έρημο. Γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο.

Ο πολυεκατομμυριούχο Αργεντίνος ποδοσφαιριστή, θα έχει πλέον την ευκαιρία να αντιμετωπίσει στη Σαουδική Αραβία τον 38χρονο Πορτογάλο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την επίσης σαουδαραβική Αλ-Νασρ τον Ιανουάριο για 160 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, μέχρι το 2025. Η ικανοποίηση για τον Αργεντινό παγκόσμιο πρωταθλητή είναι μεγάλη καθώς αντικαθιστά τον CR7 ως τον ποδοσφαιριστή με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο. «Οι διαπραγματεύσεις δεν κράτησαν τόσο πολύ όσο με τον Ρονάλντο», αναφέρουν πηγές στο Ριάντ.

Ο Μέσι συζητούσε να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα, αλλά τα πετροδολάρια φαίνεται ότι τον έκαναν να αλλάξει γνώμη, γράφουν οι εφημερίδες στην Βαρκελώνη. « Με την επικείμενη μετακόμισή του στη Σαουδική Αραβία, ο Μέσι βλάπτει την καριέρα του, τον θρύλο του και το ίδιο το ποδόσφαιρο», λένε πικρόχολα οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα. «Πέρασε 21 χρόνια με τη μεγάλη του αγάπη, την Μπαρτσελόνα, δεν πιστεύαμε ότι είναι ικανός για κάτι τέτοιο». Ο αναλυτής του ποδοσφαίρου Φαμπρίτσιο Ρομάνο παρακαλεί μάλιστα τον Μέσι να μην το κάνει. «Σε παρακαλώ μην το κάνεις!», φωνάζει, απευθυνόμενος στον Αργεντινό.

«Η φήμη του Μέσι δεν είναι πλέον αυτή που ήταν.Μια αθλητική μετακόμιση στη Σαουδική Αραβία θα έφερνε ένα άδοξο τέλος σε μια εξαιρετική καριέρα», προσθέτει.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα θεωρεί πάντως ότι έστω και την τελευταία στιγμή, ο Μέσι θα επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα. «Ο Λέο και η οικογένειά του θα λάβουν την αγάπη που έχουμε όλοι γι`’αυτόν, για όλη την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό που έχει δείξει στον σύλλογο.», λέει.

Η PSG δεν αρνήθηκε τη μεταγραφή, αλλά επεσήμανε ότι ο Μέσι θα τιμήσει το συμβόλαιό του μέχρι τις 30 Ιουνίου. Θα εμφανιστεί δηλαδή με την PSG τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές.

Πηγή: naftemporiki.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια