Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Για μία Ελληνική Αστυνομία, αποτελεσματική, δημοκρατική και με υψηλό ηθικό κύρος !




Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος*

Λίγες μέρες πριν την κορυφαία λειτουργία της δημοκρατίας, τις εθνικές εκλογές της 21-ης Μαΐου 2023, προβάλλει αμείλικτα το ερώτημα, ως πολιτικά κόμματα, υποψήφιοι βουλευτές και θεσμικοί φορείς της ελληνικής κοινωνίας, πώς τοποθετούμαστε απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία, τι πρόνοιες και μέριμνες λαμβάνουμε απέναντι σε αυτή και τι προσδοκού-με σήμερα από τη σπουδαία αυτή δημόσια έπαλξη της ελληνικής κοινωνίας, για τα αγαθά της ασφάλειας και των αστικών ελευθεριών των ελλήνων πολιτών.



Πρωτίστως να αναγνωρίσουμε με παρρησία και τον αυτονόητο σεβασμό, στην κεντρική θεσμική δομή της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Ελληνική Αστυνομία, τον κυρίαρχο ρόλο και τη μεγάλη προσφορά της, για τη προάσπιση του αγαθού της δημόσιας ασφαλείας και των αστικών ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών. Στη μακρά θεσμική εκπόρευση του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ελληνική κοινωνία, θα συμφωνήσουμε αναντίλεκτα, στη μεγάλη συμβολή της, διασφαλίζοντας τα αγαθά της περιουσίας, των αστικών ελευθεριών και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, με αμοιβές - μισθούς πείνας και κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Είναι κοινή πεποίθηση σε όλους μας, πως οι Έλληνες Αστυνομικοί και σήμερα και πάντα, προτάσσουν τα στήθη τους απέναντι στις δολοφονικές σφαίρες του οργανωμένου εγκλήματος και των άλλων σύγχρονων μορφών βίας και τρομοκρατίας, με αντίτιμο τους μισθούς πείνας που λαμβάνουν από την πολιτεία και χωρίς να διασφαλίζονται σε αυτούς, οι αυτονόητες συνθήκες ασφαλείας, υγιεινής και επιχειρησια-κής στήριξης, με όλες τις απαιτούμενες υλικοτεχνικές υποδομές. Και είναι νωπές στις μνή-μες μας, οι ατίμητες ηθικές θυσίες εκατοντάδων αστυνομικών, που έπεσαν υπέρ του καθή-κοντος, για εξευτελιστικούς μισθούς πείνας. Ενώ ήταν τα αλγεινά χρόνια των μνημονίων, ο επακόλουθος κορονοϊός και άλλες προκύψασες δυσχερείς κοινωνικές και οικονομικές συν-θήκες και στρεβλώσεις, που περιέφεραν τους Έλληνες αστυνομικούς, σε μία οδυνηρή κοι-νωνική και οικονομική κατάσταση.

Απέναντι σε αυτή λοιπόν την αλγεινή πραγματικότητα, οφείλουμε σήμερα με θάρρος, δημο-κρατική ευαισθησία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να στηρίξουμε τους Έλληνες Αστυνομικούς στα κεντρικά δίκαια αιτήματα τους, για να μπορούν να επιτελούν απρόσκοπτα, την καίρια αποστολή τους. Η πλειονότητα των οποίων συνοψίζεται στις παρακάτω ανελαστικές τους ανάγκες. Ήτοι :

• Την εφαρμογή ενός σύγχρονου ειδικού μισθολογίου που θα ανταποκρίνεται στο σημερινό κόστος ζωής, θα περιλαμβάνει την πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ και την αποκατάσταση των μισθών, με στόχο αυξήσεις για την κάλυψη των αναγκών τους.

• Την αύξηση της ωριαίας νυχτερινής αποζημίωσης και αύξηση για την πέραν του πενθημέρου εργασία τους.

• Την παροχή όλου του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την προστασία τους (π.χ. γραφική ύλη, στολές, υποδήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα), από την υπηρεσία ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνουν από τη τσέπη τους, για τα χρειαζούμενες επιχειρησιακές προμήθειες.

• Την πραγματική ενίσχυση των τμημάτων Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας και των υπηρεσιών που ασχολούνται με την πάταξη της εγκληματικότητας και την προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών, με μόνιμη ανακατανομή προσωπικού από υπηρεσίες, με πλεονάζον προσωπικό.

• Την ουσιαστική αναγνώριση του επαγγέλματος τους, ως επικίνδυνου. Επιβάλλεται η ολοκληρωμένη εφαρμογή, ενός σύγχρονου κανονισμού ασφάλειας και υγιεινής, με φροντίδα για διαρκή πρόσβαση των αστυνομικών στο σύστημα υγείας και την τακτική ψυχοσωματική τους εξέταση, καθώς και με εξασφάλιση των κανόνων καθαριότητας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους απασχόλησής τους και στις αστυνομικές εγκαταστάσεις.

Θεωρούμε επιβεβλημένη από την Ελληνική Πολιτεία τη στήριξη των Ελλήνων Αστυνομικών, στα παραπάνω δίκαια και αδιαμφισβήτητα αιτήματα τους, προκειμένου με αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες και δημοκρατικό έλεγχο, να δύνανται να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους. Και με όλες μας τις ηθικές δυνάμεις από την μάχιμη έπαλξη του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α΄ Αθηνών, θα είμαστε στο πλευρό τους και θα στηρίξουμε παντί σθένει, όλα τα δίκαια αιτήματα τους.
 *Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην 
Α΄ Αθηνών



Πηγή: panosavramopoulos.blogspot.com






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι .... το ειδαμε ξανά το έργο. Στις δεκαετίες του 80 και 90 , και το 2009 που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ και πριν λίγα χρόνια όταν συγκυβέρνησε με ΝΔ. Χορτάσαμε. Δεν θα πάρουμε. Άλλος με πολλά ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ;