Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο της βεντέτας- Έρευνα για σχέσεις του θύματος με κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών



Απομακρύνεται το σενάριο μιας συνεχιζόμενης βεντέτας, στη δολοφονία του 46χρονου αγροκτηνοτρόφου στην Αρχοντική Ρεθύμνου, με τις αστυνομικές Αρχές να συνεχίζουν να εξετάζουν τις σχέσεις του με κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Γίνεται αναφορά για "συνέχεια της έρευνας", καθώς το τηλέφωνο του θύματος ήταν ούτως ή άλλως υπό παρακολούθηση γι αυτό τον λόγο.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, το κινητό του τηλέφωνο τον τελευταίο χρόνο ήταν σε επισύνδεση από τις υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών, καθώς φαίνεται να συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μαζί με Αλβανούς υπηκόους, χωρίς ωστόσο να είχαν προκύψει ευρήματα που θα στοιχειοθετούσαν κατηγορίες σε βάρος του.


Αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν η δολοφονία του να ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών που σχετίζεται με τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών.



Βρέθηκε το κινητό, δεν αποκλείεται να είχε και δεύτερο

Από κει και πέρα, το κινητό του θύματος που αναζητούσαν από την πρώτη στιγμή οι Αρχές, βρέθηκε στο σπίτι του και το παρέδωσε στους αστυνομικούς η σύζυγός του. Το μετέφεραν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχε κι άλλο κινητό τηλέφωνο. Ως εκ τούτου, θα γίνει σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή εντοπισμού του θύματος.

Διαβάστε Επίσης





Δεν υπάρχει προσαγωγή υπόπτου για τη δολοφονία

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της άγριας δολοφονίας του 46χρονου κοντά στο ποιμνιοστάσιό του, βρίσκονται φυσικά σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής αστυνομικές πηγές σημειώνουν, πως έχουν γίνει 5 προσαγωγές ατόμων προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση, ενώ δεν υπάρχει προσαγωγή υπόπτου για την δολοφονία.

Πυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα

Το σενάριο της αυτοκτονίας είχε εγκαταλειφθεί από νωρίς, κάτι που φαίνεται και από τη ζημιά μπροστά στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τη NeaKriti, η γυναίκα του, η οποία τον αναζητούσε δύο ημέρες, αλλά δεν είχε δηλωθεί εξαφάνιση, αντίκρισε τον άνδρα της νεκρό, μελανιασμένο και γερμένο προς το κάθισμα του συνοδηγού. Σε κατάσταση σοκ, ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της οποίας έσπευσαν στο σημείο.

Όπως όλα δείχνουν, άγνωστος ή άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα περιμένοντας να περάσει από τον δύσβατο αγροτικό δρόμο που οδηγούσε στο ποιμνιοστάσιο ο 46χρονος με το όχημά του. Εξάλλου, το πτώμα του θύματος έφερε τραύματα τόσο στο σώμα (θώρακα), όσο και στο κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκλιπών φέρεται να πυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα από άτομο που βρισκόταν σε διαγώνια θέση σε σχέση με το αυτοκίνητο, και το οποίο προφανώς αιφνιδίασε το θύμα. Τα σκάγια διέλυσαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου κι έπληξαν τον 46χρονο, ο οποίος φέρεται να ξεψύχησε λίγες στιγμές αργότερα.


Βαρύ το "παρελθόν" του θύματος

Σύμφωνα με το Creta24, το "βαρύ όνομα" του έκανε τους αστυνομικούς να εξετάζουν παλιές υποθέσεις στη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους στενά συγγενικά του πρόσωπα, αλλά παράλληλα εξετάζουν με προσοχή και τον "πλούσιο" φάκελο του, ο οποίος περιλαμβάνει σοβαρά αδικήματα για τα οποία είχε κατηγορηθεί ότι διέπραξε.


Συγκεκριμένα, ο 46χρονος το 2010 είχε κατηγορηθεί για τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό ενός αλλοδαπού, τον οποίο επιβίβασε στη συνέχεια σε ένα αυτοκίνητο και κινήθηκε τότε προς άγνωστο σημείο.

Στην Εθνική Οδό το αυτοκίνητο που οδηγούσε και στο οποίο επέβαινε και ο τραυματίας αλλοδαπός προσέκρουσε σε ένα σταθερό αντικείμενο. Ο 32χρονος τότε άφησε το όχημα και εξαφανίστηκε, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ένα χρόνο μετά, σύμφωνα με την Αστυνομία, απείλησε ένα άτομο με όπλο. Το 2012 συμμετείχε σε συμπλοκή, ενώ το 2014 σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ προκάλεσε σωματικές βλάβες σε ένα άτομο με τη χρήση μαχαιριού. Το συμβάν είχε γίνει στα Χανιά.

Όμως και το 2017 είχε απασχολήσει τις Αρχές για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ενώ το ίδιο έτος είχε χτυπήσει κι έναν πυροσβέστη τον οποίο έστειλε στο νοσοκομείο.

Το 2018 είχε με μαγκούρα χτυπήσει ένα άτομο στην Αρχοντική και το 2022 είχε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, απειλήσει με όπλο δύο αδέρφια στο Ρέθυμνο.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία- νεκροτομή όπου θα προκύψουν πολύτιμα στοιχεία για την έρευνα που γίνεται.

Φαίνεται πάντως από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές ότι ο δράστης ήταν αποφασισμένος να "τελειώσει" τον 46χρονο!







Τα δολοφονημένα αδέρφια και ο δραπέτης

Το θύμα είχε δύο αδερφούς, οι οποίοι αμφότεροι είχαν δολοφονηθεί πριν από χρόνια! Εξάλλου, στενό συγγενικό του πρόσωπο, δραπέτης, είχε πέσει νεκρός πριν από περίπου 12 χρόνια στην Αρχοντική Ρεθύμνου.

Η βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών, όπως αναφέρει το NeaKriti, ξεκίνησε στις 23 Μαΐου 1994 όταν βρέθηκε βιασμένη και στραγγαλισμένη στο χωριό Πάτημα Αποκορώνου Χανίων η Φωτούλα Μουζουράκη, 53 χρόνων.

Για τη δολοφονία συνελήφθησαν οι Μιχάλης Δικονιμάκης και ακόμη ένα άτομο, οι οποίοι καταδικάστηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 1997 σε ισόβια κάθειρξη.

Στις 16 Αυγούστου 1994 σε ορεινή περιοχή του Κουρνά Αποκορώνου έπεσε νεκρός ο 24χρονος Κώστας Μουζουράκης, γιος της Φωτούλας, και η δολοφονία αυτή αποδόθηκε στον Βαγγέλη Σελιανάκη με τον οποίο το θύμα φαίνεται να είχε κτηματικές διαφορές.

Λίγο καιρό αργότερα ο Βαγγέλης Σελιανάκης επιχείρησε να φύγει για τον Καναδά, αλλά συνελήφθη. Απέδρασε στις 20 Ιουλίου 1996 μαζί με άλλα άτομα από τις φυλακές Αλικαρνασσού και στην προσπάθειά του να διαφύγει πυροβόλησε αστυνομικούς.

Στις 10 Νοεμβρίου 1994 ο 26χρονος Γιάννης Μουζουράκης με άλλα δύο άτομα δολοφόνησε τον Μανώλη Δικονιμάκη, 54 χρόνων, του οποίου ο γιος είχε σκοτώσει τη Φωτούλα Μουζουράκη.

Στις 13 Δεκεμβρίου 1994 άγνωστος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τον 28χρονο Σήφη Δικονιμάκη, αδελφό του δράστη της δολοφονίας της Φωτεινής Μουζουράκη. Το θύμα της επίθεσης είχε μαζί του καραμπίνα η οποία εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1995 ο Βαγγέλης Σελιανάκης δολοφονήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα σε ενέδρα που του έστησαν άγνωστοι στον επαρχιακό δρόμο Αργυρούπολης Ρεθύμνου Επισκοπής.

Ηταν ανιψιός του Βαγγέλη Σελιανάκη που βρέθηκε νεκρός στις 3 Ιανουαρίου του 2011 στην Αρχοντική Ρεθύμνου.

Στις 5 Ιανουαρίου 1999 δολοφονήθηκε ο Γιάννης Μουζουράκης (είχε δολοφονήσει τον Μ. Δικονιμάκη) ο οποίος δέχτηκε ριπή από σφαίρες ενώ περπατούσε στην οδό Τζωρτζ Κέννεντυ στο Περιστέρι. Από την Αστυνομία η δολοφονία αυτή αποδόθηκε στον δραπέτη Βαγγέλη Σελιανάκη. Σύμφωνα με αστυνομικούς, ο δράστης πυροβόλησε με Kαλάσνικοφ από απόσταση 40 μέτρων και έριξε περίπου 20 σφαίρες.

Στις 3 Ιανουαρίου του 2011 στην Αρχοντική Ρεθύμνου βρέθηκε νεκρός ο 53χρονος Βαγγέλης Σελιανάκης, όπως αναφέρθηκε.

Ο Σελιανάκης είχε κατηγορηθεί για ακόμη πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας – κυρίως σε νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και Κρήτη – αλλά και για πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών.

Σύμφωνα με έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., ήταν ύποπτος για ακόμη τρεις ανθρωποκτονίες που έχουν σημειωθεί την περίοδο 2009-2010. Επιπλέον, είχε κατηγορηθεί τον Δεκέμβριο του 1985 για αρπαγή όπλου από αστυνομικούς.

Ο θάνατος του 53χρονου είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία.

Συγκεκριμένα τον 53χρονο τον περικύκλωσαν ειδικές δυνάμεις στο κρησφύγετό του στην Αρχοντική Ρεθύμνου, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών και ύστερα από λίγο έπεσε νεκρός, με μια σφαίρα στον αριστερό κρόταφο. Εφερε επίσης τραύματα στα πόδια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.



Πηγή: www.thetoc.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια