Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aσφαλώς κυκλοφορώ - Αστυνομικοί της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής επισκέφθηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα


Με την παρουσία του Δημάρχου Παλλήνης ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα οδικής ασφάλειας με τίτλο <<Ασφαλώς Κυκλοφορώ>> του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας ,στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, αφού όλοι οι μαθητές των έξι τάξεων παρακολούθησαν και ενημερώθηκαν σταδιακά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στελέχη της τροχαίας Αγίας Παρασκευής επισκέφθηκαν το δημοτικό σχολείο μετά από πρόσκληση του Διευθυντή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί παρουσίαση με θέμα την οδική ασφάλεια. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν σε διαδραστικό πίνακα τα κάτωθι: 

-Διάσχιση της οδού από την πεζοδιάβαση 
-Λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών 
-Κατανόηση των πινακίδων σήμανσης 
-Χώροι στάθμευσης για άτομα με κινητικές δυσκολίες 
-Ασφαλή κυκλοφορία με το ποδήλατο, απαραίτητος εξοπλισμός 
-Χρήση της ζώνης ασφαλείας και του προστατευτικού κράνους. 
-Ασφαλή κυκλοφορία και συμπεριφορά στα Μ.Μ.Μ 





Τέτοιες θετικές ενέργειες βοηθούν και προάγουν ουσιαστικά την συνεργασία μεταξύ φορέων και αναπτύσσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και κοινωνίας γενικότερα. Ανωτέρω φωτογραφικό υλικό από ανάρτηση στο facebook του Δημάρχου Παλλήνης κ.Ζούτσου Αθανάσιου που επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο κατά την στιγμή του μαθήματος. <<Ο σωστός ενήλικας οδηγός είναι ο σωστά εκπαιδευμένος ανήλικος!>>. 



Επίσης διανεμήθηκε τετράδιο δραστηριοτήτων για την οδική ασφάλεια, της συνεργασίας Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας με τη Playmobil Hellas.




Ιδιαίτερα σημαντικές οι τέτοιου είδους δράσεις και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όσο και η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής που τις υποστηρίζουν.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια