Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Γιάννης Πανουσης και ο Γιώργος Τσουκαλης εντυπωσίασαν στο 4ο φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας

 

Την Τετάρτη 3 Μαίου πραγματοποιήθηκε στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών το Εργαστήρι Δημιουργικής Αστυνομικής Γραφής με θέμα «Μαντεύω τον ένοχο». 

Η εκδήλωση αυτή άνοιξε το πρόγραμμα του 4ου φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας. Εισηγητές ήταν η Χρύσα Σπυροπούλου (συγγραφέας), ο Γιάννης Πανούσης (ομότιμος καθηγητής εγκληματολογίας), ο Γιώργος Τσούκαλης (ιδιωτικός ερευνητής), και η Έρη Ιωαννίδου (δικαστική ψυχολόγος) Η θεματολογία της εκδήλωσης αφορούσε στο ζήτημα «πως τα επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν την έρευνα; Βρες τον ένοχο και τελείωσε την ιστορία». 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και των εκδόσεων Μεταίχμιο. Ο Γιώργος Τσούκαλης αναφέρθηκε εκτενώς στις υποθέσεις του Άλεξ του Γιακουμάκη του δολοφόνου της Φιλοθέης και του συζυγοκτόνου πιλότου στα Γλυκά Νερά. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά κοινός παρονομαστής των αναφορών του ήταν η ευκολία προσέγγισης του πιθανού ενόχου – δολοφόνου με βάση όλα τα στοιχεία κάθε υπόθεσης. 

Όπως τόνισε ο Γιώργος Τσούκαλης αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο για την πρωτοβουλία όσο και για αυτή καθαυτή την διοργάνωση στους ανθρώπους που επιμελήθηκαν τη λαμπρή εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων δημοσιογράφοι αστυνομικοί συντάκτες και πρόσωπα των γραμμάτων που ασχολούνται με την αστυνομική λογοτεχνία.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια