Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Washington Post: Η Κίνα κατασκευάζει υπερηχητικά κατασκοπευτικά drones και αλλάζει τις ισορροπίες


Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Washington Post το οποίο παραπέμπει σε στρατιωτική αξιολόγηση των ΗΠΑ που διέρρευσε και αποκαλύπτει ότι η Κίνα θα μπορούσε σύντομα να αναπτύξει ένα κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλου ύψους που ταξιδεύει τουλάχιστον τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου, μια εξέλιξη που εκτιμάται πως θα ενίσχυε δραματικά την ικανότητα του Πεκίνου να διεξάγει επιχειρήσεις στρατιωτικής επιτήρησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Washington Post το έγγραφο περιλαμβάνει δορυφορικές εικόνες με ημερομηνία 9 Αυγούστου που δείχνουν δύο πυραυλοκίνητα αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη WZ-8 σε αεροπορική βάση στην ανατολική Κίνα, περίπου 350 μίλια στην ενδοχώρα από τη Σαγκάη.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι ένα σύστημα επιτήρησης αιχμής που θα μπορούσε να βοηθήσει την Κίνα να συλλέξει δεδομένα χαρτογράφησης σε πραγματικό χρόνο για να ενημερώσει τη στρατηγική της ή να πραγματοποιήσει πυραυλικά πλήγματα σε μια μελλοντική σύγκρουση.


Η αξιολόγηση αναφέρει ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) είχε «σχεδόν σίγουρα» δημιουργήσει την πρώτη μονάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη βάση, η οποία υπάγεται στη Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου, ο κλάδος του κινεζικού στρατού που είναι υπεύθυνος για την επιβολή των κυριαρχικών αξιώσεων του Πεκίνου επί της Ταϊβάν.

Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς δήλωσε ότι ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ θέλει ο στρατός να είναι σε θέση να καταλάβει την Ταϊβάν μέχρι το 2027, αν και πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σι θα διατάξει επίθεση εκείνη τη στιγμή.

Το Πεκίνο παρουσίασε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη WZ-8 το 2019, όταν δύο από τα κατάμαυρα αεροσκάφη πέρασαν από την πλατεία Τιενανμέν κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 70ή επέτειο της ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που διοικείται από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Λίγοι αναλυτές θεώρησαν τότε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πλήρως επιχειρησιακά.

Πηγή: documentonews.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια