Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Ναι, η κοπέλα πέθανε" - "Πρέπει να λαδώσουμε την τράπεζα": Κυνικοί διάλογοι των δουλεμπόρων, ξύλο και Tik Tok


Συνελήφθησαν συνολικά 41 άτομα, είναι υπεύθυνα για τη διακίνηση τουλάχιστον 2.322 αλλοδαπών από και προς την Ελλάδα και την κατάρτιση πάνω από 8.000 πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.





eurokinissi

"Ναι, η κοπέλα πέθανε (…) Την έχω αφήσει εκεί και το παιδί που είχα αφήσει, έχει έρθει σε εμάς και μας είπε ότι η κοπέλα ούτε μιλάει ούτε κουνιέται".





Με κυνικά λόγια, μέλος του μεγάλου κυκλώματος διακινητών που εξαρθρώθηκε την περασμένη Παρασκευή από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, παραδέχεται ότι μια μετανάστρια έχει αφήσει την τελευταία της πνοή, την ώρα της παράνομης διακίνησης, λόγω των απάνθρωπων συνθηκών.


Λίγη ώρα αργότερα, στην ίδια συνομιλία, ο αδίστακτος δουλέμπορος, αδιαφορώντας για τον θάνατο της γυναίκας, προσπαθεί να εισπράξει το χρηματικό ποσό για τη μεταφορά της. Πρόκειται για μια μόνο από τις σοκαριστικές συνομιλίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο "Ελεύθερος Τύπος".


Οι αρχές, συνέλαβαν συνολικά 41 άτομα, που είναι υπεύθυνα για τη διακίνηση τουλάχιστον 2.322 αλλοδαπών από και προς την Ελλάδα, αλλά και για την κατάρτιση πάνω από 8.000 πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
"Γέμισε όλο το κτίριο αίμα…"



"Αυτοί που είναι στην Μαιζώνος μετά που πήραν τα λεφτά αρνήθηκαν να φύγουν και πήγαν τα παιδιά και τους σάπισαν στο ξύλο. (…) Μετά πήγαν τα παιδιά και τους χτύπησαν, γέμισε όλο το κτίριο αίμα και τους πέταξαν έξω", ανέφερε σε επικοινωνία του με άλλο μέλος του κυκλώματος, ένας από τους αλλοδαπούς συλληφθέντες. Οι μετανάστες που φιλοξενούνταν σε χώρο της οργάνωσης, χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο μετά τα βίαια χτυπήματα που δέχθηκαν. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε ένα από τα συνολικά 12 διαμερίσματα φιλοξενίας των υπό διακίνηση μεταναστών, που λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση στην Αθήνα. Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις για το κάθε κατάλυμα, με πληροφορίες για το κόστος διαμονής, τους ενοίκους κάθε διαμερίσματος και τις οφειλές των μεταναστών.
"… πρέπει να λαδώσουμε την τράπεζα"



"350 θα δώσουμε στην τράπεζα και πρέπει να λαδώσουμε την τράπεζα για 3 υπαλλήλους και τον Διευθυντή", αναφέρει χαρακτηριστικά σε τηλεφώνημα του, ένα από τα μέλη του κυκλώματος, που σχεδιάζει την αγορά 6οροφου κτιρίου στην πλατεία Καραϊσκάκη. Μάλιστα για να συγκεντρώσει το ποσό, ο διακινητής, σχεδιάζει να πωλήσει ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του έναντι του ποσού των 200.000 ευρώ. "Μπορούμε να το κάνουμε με 450.000 για να μην με ζαλίσεις και να σε ζαλίσω", αναφέρει σε άλλο σημείο της συνομιλίας του. Ενδεικτικό των ποσών που διαχειριζόταν η εγκληματική οργάνωση, είναι το γεγονός ότι εκτιμάται πως η λεία από την παράνομη δραστηριότητα της, ξεπερνούσε τα 9 εκατ. ευρώ.


Ξυλοδαρμός και διαπόμπευση στο… tik tok



"Όταν με πήγαν στο σπίτι που υποτίθεται θα διέμενα , ήρθε ένας Ινδός και άλλος ένας Πακιστανός και στην αρχή με απείλησαν ότι εάν δε θα τους δώσω άλλα 1.500 ευρώ επιπλέον από αυτά που τους είχα δώσει στην Τουρκία, δε θα με άφηναν να φύγω και πως αν δε τα δώσω θα με σκοτώσουν. Εγώ τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να δώσω άλλα λεφτά, και τότε με πλησίασαν τρία άτομα με έπιασαν και με έδεσαν σε μία καρέκλα και μου έβγαλαν τα ρούχα με χτύπαγαν όλοι μαζί, συγκεκριμένα επίσης ο A.H. με τράβηξε βίντεο με το κινητό του την ώρα που ήμουν χωρίς ρούχα".

Πρόκειται για μέρος από τη σοκαριστική κατάθεση "πελάτη" του κυκλώματος, που ξυλοκοπήθηκε επειδή αδυνατούσε να πληρώσει το τίμημα της μεταφοράς του. Οι αδίστακτοι διακινητές, απειλούσαν ακόμα και να ανεβάσουν το βίντεο στο Tik -Tok για να τον διαπομπεύσουν.


Πλαστές κάρτες ασύλου με μια… φωτοτυπία



Εσύ βγάζεις άσυλα τρία χρόνια;" - "Ναι. Μόνο διαβατήριο φωτοτυπία χρειάζεται". Πρόκειται για μια συνομιλία πλαστογράφου του κυκλώματος, με έναν από τους μετανάστες που θέλησαν να επισπεύσουν παράνομα τη διαδικασία έκδοσης ασύλου. Το αντίτιμο που ζητάει ο αλλοδαπός πλαστογράφος, είναι 1.100 ευρώ. Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν δημιουργήσει 5 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια παραποίησης εγγράφων.

Συνολικά από το κύκλωμα εκδόθηκαν περισσότερα από 2.500 νομιμοποιητικά έγγραφα, ενώ καταρτίστηκαν πάνω από 8.000 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Με αυτά οι "πελάτες" της εγκληματικής οργάνωσης, κατέληξαν στη Σερβία, την Αυστρία, τη Βοσνία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, τη Πορτογαλία, την Ολλανδία, τη Κροατία και τη Γαλλία.
Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια