Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λάρισα: Έρευνα για εμπλοκή και αστυνομικού στο κύκλωμα revenge porn – Συγκλονίζουν οι γυναίκες που έπεσαν θύματα





Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την υπόθεση revenge porn, με θύματα τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη.


Επιτήδειοι υπέκλεψαν τους κωδικούς τους στα social media και απαιτούσαν από την καθεμία 1.000 ευρώ για να μην δημοσιεύσουν σκηνές από την προσωπική τους ζωή. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 38χρονου άνδρα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ερευνάται και τυχόν εμπλοκή αστυνομικού στην υπόθεση.

Γυναίκες που έπεσαν θύματα του κυκλώματος, αποκαλύπτουν τον εφιάλτη που έζησαν και το πώς οι δράστες κατάφεραν να τις παγιδεύσουν. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο όλο αυτό. Πάρα πολύ δύσκολο, γιατί σε εμένα φαινόταν το πρόσωπο μου. Ήταν από τα χειρότερα συναισθήματα που έχω ζήσει», λέει μία εκ των γυναικών που έπεσαν θύματα του κυκλώματος.




Η παγίδα

Μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, η ίδια εξηγεί: «Εγώ είχα στείλει προσωπικές μου φωτογραφίες σε ένα αγόρι μου, το 2017, που ήταν φαντάρος, του είχα στείλει προσωπικές μου φωτογραφίες». Στα μέσα Δεκεμβρίου, έλαβε ένα μήνυμα από φίλο της στο Facebook, ο οποίος της είπε ότι: «Ουσιαστικά μου έστειλε ένας φίλος μου εμένα μήνυμα, κανονικά φίλος μου στο Instagram. Μου έστειλε ένα link και μου είπε ότι ‘’μπες και κατέβασε τις φωτογραφίες σου γιατί σε έχουν ανεβάσει ροζ φωτογραφίες σε ένα site’’».

Πάνω στο πανικό της, η γυναίκα έκανε το μοιραίο λάθος και πάτησε το link που της έστειλε ο ανώνυμος χρήστης, ο οποίος έκανε τον φίλο της. Επίσης, έβαλε το email και τον κωδικό της στο Facebook. «Εν τέλει εγώ πέφτω στην παγίδα γιατί προσπαθεί με τον τρόπο του να με πείσει: ‘’μπες κατευθείαν, κάτσε να σου στείλω και μία φωτογραφία’’ μου λέει: ‘’που είχες παλιά στο facebook’’. Εγώ του λέω: ‘’ωραία, ωραία, μπαίνω’’ πάνω στον πανικό μου και αυτά, μου λέει θέλει email και κωδικό. Λέω: ‘’τι σχέση έχει το email και ο κωδικός’’. Χαζομάρα δική μου, δεν λέω. Εγώ φταίω ουσιαστικά, φταίω εγώ που έδωσα το οκ και μπήκε. Εγώ μόλις είχα ξυπνήσει εκείνη την ώρα και δεν ξέρω γιατί δεν μου πήγε τόσο το μυαλό, δεν μου έκανε εντύπωση εκείνη την ώρα γιατί μου ζητούσε σας λέω email, αλλά κωδικό από το Instagram ή το Facebook, δεν ταίριαζε», λέει η γυναίκα.

Με αυτό τον τρόπο, το κύκλωμα είχε μόλις αποκτήσει πρόσβαση όχι μόνο στους κωδικούς της γυναίκας, αλλά και σε όλα τα δεδομένα, αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο που είχε ανταλλάξει η ίδια με άλλους χρήστες σε ιδιωτικές συνομιλίες της στο messenger. «Εν τέλει βάζω τον κωδικό του facebook και μπαίνει στο facebook μου. Απ’ ότι μου είπε η αστυνομία υπάρχει κάποιος αλγόριθμος μέσα στο facebook που βγάζει συνολικά ό,τι βίντεο υπάρχει μέσα στο facebook στα προσωπικά σου μηνύματα και πήρε αυτές τις φωτογραφίες από την συνομιλία με τον πρώην μου και μου τις έστειλε κανονικά», προσθέτει η ίδια.

Από εκείνη την στιγμή, ξεκίνησε ο ωμός εκβιασμός: Είτε μας δίνεις λεφτά είτε στέλνουμε σε όλες τις επαφές σου στα social media τα επίμαχα βίντεο. «Και μου λέει αν δεν μου στείλεις 800 ευρώ θα σε βάλω σε γκρουπάκι στο Instagram. Εγώ του είπα ότι: ‘’δεν πρόκειται να πάρεις τίποτα από εμένα, θα πάω στην αστυνομία’’. Λάθος μου και αυτό, η αστυνομία μου είπε ότι έπρεπε να του πεις: ‘’ναι, ότι θα του δώσεις τα λεφτά, για να κερδίσεις χρόνο’’».

Το νεαρό κορίτσι, που δεν υπέκυψε στον εκβιασμό, παρακολούθησε αποσβολωμένη από την οθόνη του κινητού της, τις επαφές της στο Facebook να λαμβάνουν το ροζ υλικό. «Προσπαθώ εγώ να πατάω ακύρωση αποστολής, έγινε περίπου στα 10 με 15 άτομα που το έστειλε για καλή μου τύχη επειδή δεν με είχε πετάξει το κινητό μου από το facebook πρόλαβα και άλλαξα κωδικό και εκεί τελείωσε το θέμα», λέει.

Στη συνέχεια, η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Τέσσερις μήνες μετά, ενημερώνεται ότι ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ενός 38χρονου άνδρα, κατοίκου Αττικής και πατέρα ενός ανήλικου παιδιού. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εκδικητική πορνογραφία σε βαθμό κακουργήματος και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφορίων και δεδομένων.
Ο στυγνός εκβιασμός

Η εκπομπή του mega παρουσίασε το πώς τα μέλη του κυκλώματος εκβίαζαν τις ανυποψίαστες κοπέλες.

Δείτε την χαρακτηριστική συνομιλία στο messenger:

Θύμα: Σε παρακαλώ μη με απειλείς άλλο. Δεν μπορώ να σε πληρώσω.

Δράστης: Θα ανεβάσω τις φωτογραφίες σου στο προφίλ σου.

Θύμα: Μην το κάνεις. Θα σε καταγγείλω στην Αστυνομία.

Δράστης: Δε θα μου κάνουν τίποτα. Δεν μπορούν. Και την προηγουμένη φορά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν μπόρεσε να με πιάσει.


«Δεν πρόκειται να πάρεις ούτε ευρώ»

Μία άλλη γυναίκα, θύμα του κυκλώματος, μίλησε στην εκπομπή για το πώς επιχείρησαν να πάρουν χρήματα και από την ίδια.

«Απ’ ότι έμαθα τώρα μου είπαν ότι έγινε σε μία γυναίκα, της ζήτησε λεφτά. Η γυναίκα αυτή απ’ ότι έμαθα τα έδωσε και ο τρόπος ήταν με bitcoin. Εγώ δεν του άφησα περιθώρια, δηλαδή με το που μου είπε ότι: ‘’θα με πληρώσεις με 800 ευρώ και δεν θα ξαναστείλω τίποτα, θα διαγραφούν όλα’’ του λέω ότι: ‘’δεν πρόκειται να πάρεις ούτε ένα ευρώ από εμένα’’ και μετά του έστειλε ο αδελφός μου μήνυμα εμένα. Στον αδελφό μου σκεφτείτε ζήτησε 1.000 ευρώ».
«Δεν έχω καμία σχέση» λέει ο 38χρονος

Ο 38χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση. «Δεν έχω καμία σχέση. Είχαν μόνο υποψίες. Αυτοβούλως πήγα και κατέθεσα στην Αστυνομία. Τους είπα «ψάξτε το σπίτι μου, το κινητό μου, τους υπολογιστές μου δεν θα βρείτε τίποτα». Όπως και δεν βρήκαν. Έχω βάλει δικηγόρο και θα προχωρήσει σε μηνύσεις εις βάρος όσων με δόλο πήγαν με μπλέξουν. Έχω χάσει τον ύπνο μου, δεν μπορώ να δουλέψω», λέει ο 38χρονος στην ίδια εκπομπή.

Μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί έχουν στα χέρια τους τέσσερις καταγγελίες γυναικών, τρεις από την Λάρισα και μία από τη Θεσσαλονίκη, αν και εκτιμούν πως τα θύματα είναι πολλά περισσότερα.
Έρευνα για εμπλοκή αστυνομικού

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ίδια εκπομπή, οι αστυνομικές αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 38χρονος είχε ρόλο εισπράκτορα στο κύκλωμα και ότι πίσω απ’ αυτόν βρίσκεται άλλος άνδρας.

Υπάρχουν ενδείξεις, όπως μεταδόθηκε, ότι ο δεύτερος αυτός άνδρας είναι ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος. Επί χρόνια υπηρετούσε σε υπηρεσία ασφαλείας του Δημοσίου και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, όπως και ο 38χρονος. Κατάγεται από την Αθήνα και φέρεται να διατηρεί σχέσεις με τον 38χρονο.

Πηγή: www.enikos.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια