Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 6,9% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ




Στο 6,9% ανέρχεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» - Σταθερή εμφανίζεται και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα


Στον «αέρα» βρίσκεται και επίσημα η πρώτη δημοσκόπηση μετά και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία και επισημοποιήθηκε μετά και την θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος στη Βουλή. Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που γίνεται για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» οι ψηφοφόροι στέλνουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Πιο συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να κερδίζει το «χαμένο έδαφος» με ποσοστό που φτάνει στο 33,8%, ενώ ενισχυμένος εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,9%.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 10,3%, ενώ ενισχυμένο είναι και το ΚΚΕ με ποσοστό που αγγίζει το 7,3%. Αντίστοιχα, η Ελληνική Λύση, στην οποία και προκλήθηκαν τριγμοί νωρίτερα, σήμερα, με την αποχώρηση δύο βουλευτών της, οι οποίοι και διαφώνησαν με την ανακοίνωση του κόμματος και του Κυριάκου Βελόπουλου, συγκεντρώνει ποσοστό που ανέρχεται στο 4,9%, ενώ το Μέρα 25 ενισχύεται με ποσοστό που φτάνει στο 5,4%, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το κόμμα του Κασιδιάρη, το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 4,2%.






Αξιολόγηση πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σταθερή εμφανίζεται και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού, καθώς το 54% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη με το 38% να κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σταθερή και η αξιολόγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το 71% των ερωτηθέντων τον αξιολογεί αρνητικά, ενώ το 23% κρίνει θετικά τον Αλέξη Τσίπρα.



Πηγή: www.reader.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια