Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Mε την Πολιτική Ηγεσία συναντήθηκε η Ένωση Ροδόπης


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023, η Πρόεδρος της Ένωσής μας κ. ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα μαζί με τον Α΄ Αντιπρόεδρό μας κ. ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ Ευστάθιο, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ Παναγιώτη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου μας κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ , κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής.



Τη συζήτηση απασχόλησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι αστυνομικοί της Ροδόπης και οι λύσεις που δρομολογούνται από πλευράς της Πολιτικής και Φυσικής μας Ηγεσίας, για την ενίσχυσή μας με ανθρώπινο δυναμικό, τη μεταστέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στις Σάπες , αλλά και την στέγαση του Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων Κομοτηνής.



Πέραν αυτών, τέθηκαν από πλευράς μας δύο εκκρεμεί ζητήματα ως κυρίαρχα και τονίστηκε η αναγκαιότητα να επιλυθούν άμεσα, ζητώντας να μεταφερθούν στον Πρωθυπουργό μας.



Το πρώτο αφορά στην αναγνώριση της Επικινδυνότητας του αστυνομικού επαγγέλματος και το δεύτερο στην επέκταση του δικαιώματος λήψης στους υπηρετούντες στο Νομό Ροδόπης αστυνομικούς, του επιδόματος ύψους εκατό (100) ευρώ που θεσπίστηκε με το άρθρο 127 του Ν. 4472/2017 για το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν ή αποσπώνται στην Π.Ε. Έβρου, στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, με το αιτιολογικό της ανάγκης ύπαρξης κινήτρων λόγω των ιδιόμορφων χαρακτηριστικών τους και των πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών με τα οποία έχουν επιφορτιστεί και εν συνεχεία με τον Ν. 4553/2018 επεκτάθηκε το δικαίωμα λήψης του ανωτέρω επιδόματος μόνο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες Προκαλύψεως και Μεθορίου Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, εξαιρώντας και αδικώντας κατάφορα το αντίστοιχο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στις ίδιες περιοχές, τονίζοντας ότι εκτός από άδικο είναι και απολύτως οξύμωρο να έχει θεσπιστεί η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος σε όσους υποβοηθούν απλά το έργο μας και να μην το λαμβάνουμε εμείς οι αστυνομικοί που είμαστε οι κυρίως και σχεδόν αποκλειστικά επιφορτισμένοι με την όλη διαχείριση (επιχειρησιακή και γραφειοκρατική) της παράνομης μετανάστευσης.















Από πλευράς τους, δήλωσαν ότι συντάσσονται με το δίκαιο των αιτημάτων μας και θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια με παρεμβάσεις τους για την σύντομη επίλυση των προβλημάτων μας, την υλικοτεχνική αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας και την έμπρακτη αναγνώριση του σπουδαίου και επικίνδυνου έργου των Ελλήνων Αστυνομικών.



Η Ένωσή μας, εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της στον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον κ. Γενικό Γραμματέα για τη στήριξή τους όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις εν εξελίξει γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και στην έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων που αφορούν στη μεταστέγαση του Α.Τ. Σαπών στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου Σαπών και τη στέγαση του Τμήματος Μεταγωγών Κομοτηνής, καθώς επίσης και για την διαταγή ενίσχυσης της Δ.Α. Ροδόπης από αρχές Μαΐου 2023 με εκατό (100) Δόκιμους Αστυφύλακες οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τη θερινή τους πρακτική εκπαίδευση στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α. Ροδόπης, δίνοντας έτσι μία μεγάλη «ανάσα» σε όλους εμάς τους υπηρετούντες στη Δ.Α. Ροδόπης αστυνομικούς, αλλά και αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες ασφάλειας στον τοπικό πληθυσμό του νομού μας.



Συνεχίζουμε να αξιώνουμε από την Κυβέρνηση την ικανοποίηση της κορωνίδας των αιτημάτων της Ομοσπονδίας μας και της Ένωσής μας, που δεν είναι άλλο από την αναγνώριση της Επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας.



Υπάρχει χρόνος για την Κυβέρνηση να νομοθετήσει πριν την διάλυση της Βουλής .



Υπάρχει χρόνος για την Κυβέρνηση να δικαιώσει

τον Έλληνα και την Ελληνίδα αστυνομικό

και να αναγνωρίσει την προσφορά μας στην Ελληνική κοινωνία

και στην Εθνική Ασφάλεια της χώρας μας.



Υπάρχει χρόνος για την Κυβέρνηση να τιμήσει έμπρακτα

τους 143 πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος συναδέλφους μας,

που θρηνούμε από το 1984 ως σήμερα,

οι οποίοι χωρίς δεύτερη σκέψη θυσίασαν την ζωή τους

στο βωμό της ασφάλειας της Ελλάδας μας και των Ελλήνων συμπολιτών μας.



Ελπίζουμε να το πράξει.



 

                                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα


 


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος





Πηγή:






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια