Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωρικάκος: H παρέα που ζημίωσε 100 δις την Ελλάδα, θέλει να ξανακυβερνήσει


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Βαβέλ στο εσωτερικό του, αλλά και παράγων μείζονος αστάθειας για τη διακυβέρνηση της χώρας . «Η παρέα που ζημίωσε τον ελληνικό λαό με 100 δις ευρώ, θέλει να ξανακυβερνήσει», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», στους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως είναι εκτός λογικής να φιλοδοξεί να κυβερνήσει ξανά τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που τα στελέχη δεν μπορούν καν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Όπως είπε, σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι κ.κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος υποστηρίζουν άλλα από όσα είπε ο κ. Τσίπρας για το ενδεχόμενο δημιουργίας κυβέρνησης ηττημένων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Βαβέλ για κάτι πολύ σοβαρό. Ένα κόμμα Βαβέλ στο εσωτερικό του δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε κυβερνητική λύση για το αύριο. Είναι ένα κόμμα το οποίο παραμένει ίδιο και απαράλλακτο με τον ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε το 2015-2019 και έφερε την Ελλάδα μέχρι το χείλος του γκρεμού. Τη ζημίωσε κατά 100 δις ευρώ – ένα απίστευτο ποσό- που χάσαμε εξ αιτίας των ερασιτεχνισμών τους και της ιδεοληψίας τους. Όταν πρωθυπουργός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και Υπουργός Οικονομικών ο κ. Βαρουφάκης. Σοβαρά τώρα αυτή θα είναι η λύση για την Ελλάδα του αύριο; Και μάλιστα με τσόντα το ΠΑΣΟΚ που τότε δεν ήθελαν να το βλέπουν και προτίμησαν για εταίρο τούς ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου και σήμερα ψάχνουν υποκατάστατό του;»

Συμπερασματικά ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε:

Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Βαβέλ.

Δεύτερον, παραδέχεται ότι θα χάσει τις εκλογές.

Τρίτον, η πρότασή τους στερείται στοιχειώδους συγκρότησης γιατί το ΠΑΣΟΚ, από όσο γνωρίζω, δεν έχει αλλάξει θέση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε όλους τους Έλληνες του μέτρου και της λογικής σε εγρήγορση. Να κινητοποιηθούν και να πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν και πάλι, όπως το 2019, τη ΝΔ, γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη από σταθερότητα.

Σε ερώτηση ποιες κυβερνήσεις θεωρεί σταθερές, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι προϋπόθεση είναι η ξεκάθαρη ηγεσία, το ξεκάθαρο πρόγραμμα και μια αφοσιωμένη ομάδα στην υλοποίηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχεδίου. Έφερε δε ως παράδειγμα τη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόνισε ότι η ΝΔ θα επιμείνει να επιτύχει τον στόχο αυτό και σε δεύτερες εκλογές, σημείωσε, ωστόσο, ότι ο λαός είναι εκείνος που θα καθορίσει πώς θα κυβερνήσουμε.

Για το θέμα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εφησυχασμός και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να αισθάνεται και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης ασφαλής. «Χρειάζεται διαρκής και σκληρή δουλεία γιατί η εγκληματικότητα είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Κόβεις ένα κεφάλι και φυτρώνουν δύο» τόνισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος στη συνέχεια, ανέλυσε και τους δύο παράγοντες που συμβάλλουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.Η θωράκιση των συνόρων. Όσο η χώρα ήταν ξέφραγο αμπέλι γέμισε η χώρα με παράνομους μετανάστες, οι οποίοι προχωρούσαν σε εγκληματικές ενέργειες οι οποίες έφταναν μέχρι και σε τρομοκρατικές ενέργειες. Η σύλληψη των δύο Πακιστανών πριν από δύο εβδομάδες και οι οποίοι είχαν εισέλθει πριν από 5 χρόνια παράνομα στη χώρα στη χώρα από τον Έβρο. «Γι’ αυτό υψώνουμε το φράχτη στον Έβρο. Όσο και αν διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτελεσματικό εμπόδιο στην παράνομη μετανάστευση και είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε το έργο» σημείωσε ο Υπουργός παραθέτοντας και στοιχεία για το 2022, όταν κατά τη διάρκεια του έτους απετράπη η είσοδος σε 265.000 παράνομους μετανάστες και συνελήφθησαν 1.500 διακινητές και 10.000 επέστρεψαν στις χώρες τους.
Η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στις γειτονιές και τους δρόμους. 3.500 γυναίκες και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναλάβει υπηρεσία στο λεκανοπέδιο της Αττικής συμβάλλοντας στην αύξηση των περιπολιών κατά 70. Ο Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας 25% το 2022 σε σχέση με την περίοδο 2015-2019. Επίσης, τόνισε ότι σημειώθηκαν οι λιγότερες ανθρωποκτονίες (79) και το ποσοστό εξιχνιάσεων έφτασε το 90%. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξιχνιαστεί και η τελευταία ανθρωποκτονία» δήλωσε.

Ξεκάθαρος ήταν ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και στο θέμα των κρουσμάτων διαφθοράς στην Αστυνομία με αφορμή τη τελευταία υπόθεση για συμμετοχή και ενστόλων σε εγκληματική οργάνωση: «Αν εμπλέκονται αστυνομικοί στην ιστορία θα τύχουν παραδειγματικής τιμωρίας. Δεν θα δεχτούμε ίχνος παρανομίας μέσα στην Αστυνομία».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια