Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη


Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο καθηγητής της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, Όθων Ηλιόπουλος. Στη δεύτερη θέση η 'Έλενα Ακρίτα, στην τρίτη ο Ευάγγελος Αποστολάκης, στην τέταρτη θέση η εκπρόσωπος Τύπου Πόπη Τσαπανίδου και στην πέμπτη θέση ο Μιχάλης Καλογήρου, στενός συνεργάτης του Α. Τσίπρα και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο


Όθωνας Ηλιόπουλος: Γιατρός, καθηγητής στην ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Εργάζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.

Έλενα Ακρίτα: Δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος

Ευάγγελος Αποστολάκης: εν αποστρατεία ναύαρχος, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πόπη Τσαπανίδου: Δημοσιογράφος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Μιχάλης Καλογήρου: Πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και μάχιμος δικηγόρος.

Τζένη Λειβαδάρου: Πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στις τεχνολογίες υδατικών πόρων αλλά και στα οικονομικά των υποδομών από το Cambridge. Ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και με τη χάραξη στρατηγικής σε επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.


Αθανάσιος Τσακρής: Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής.

Ζωρζέτα Λάλη: Υπήρξε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα κοινωνικής και εργασιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στέφανος Κασσελάκης: απόδημος Έλληνας, επιχειρηματίας στο χώρο της ναυτιλίας. Σπούδασε με υποτροφίες χρηματοοικονομικά και διεθνείς επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία. Με ενεργή δράση σε θέματα ισότητας αλλά και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ζαχαρούλα Τσιριγώτη: μοναδική γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας. Με ειδίκευση αλλά και προϋπηρεσία στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού.

Κωνσταντίνος Βλαχάκης: Πολιτικός μηχανικός, από τη νέα γενιά στελεχών του Σύριζα, ενεργός στο κίνημα των εργαζομένων μηχανικών. Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Νατάσσα Ρωμανού: Ερευνήτρια στη Μοντελική Ωκεανογραφία και το Κλίμα της NASA, συμβεβλημένη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Όμηρος Πουλάκης: Ηθοποιός με ξεχωριστή δράση στο χώρο του πολιτισμού, ενεργός στο κίνημα Support Art Workers.

Δώρα Τσαμπάζη: Δημοσιογράφος με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.

Αλέκος Φλαμπουράρης: ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, βουλευτής, πρώην Υπουργός Επικρατείας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια