Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία που βάζει «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη μετά από σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης στη Βουλή



Υπερψηφίστηκε με τις ψήφους της Νέα Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, η τροπολογία που βάζει «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από την ψηφοφορία και τα υπόλοιπα κόμματα να ψηφίζουν «κατά».





Σημειώνεται ότι ήταν μία συζήτηση που διεξήχθη με ένταση καθώς δεν διαπιστώθηκε ευρύτερη συναίνεση απέναντι στην τροπολογία που αποκλείει το κόμμα του καταδικασμένου νεοναζί, από τις επικείμενες εκλογές. Μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, η κυβέρνηση να καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ παιχνίδι με τους θεσμούς ενώ, από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σήκωσε ξανά το γάντι και ζήτησε προεκλογικό debate από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.






Μικροπολιτικά τα κίνητρα πίσω από το «παιχνίδι» του ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς και τη νομιμότητα



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, από την κυβέρνηση λένε ότι οι μάσκες έχουν πέσει, μετά από τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, και ότι οι προθέσεις του κάθε κόμματος είναι, πλέον, εμφανείς. Από την κυβέρνηση στέκονται κυρίως στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι αυτή παίζει με τους θεσμούς και, μάλιστα, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, «υιοθετεί τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς», δηλαδή του κόμματος Κασιδιάρη. Η κυβέρνηση καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ «μικροπολιτικούς λόγους», ότι, δηλαδή, μέσα από τη «δεξαμενή» των αγανακτισμένων και αντισυστημικών πολιτών που θέλουν τιμωρία του πολιτικού συστήματος, επιθυμεί να «ψαρέψει» ψήφους, αλλά, κυρίως, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευσης ότι θέλει να στερήσει την αυτοδυναμία από τη Νέα Δημοκρατία. Κυβερνητικά στελέχη συμπληρώνουν ότι είναι άλλο να διαφωνείς σε κεντρικά ζητήματα πολιτικής, και άλλο να διαφωνείς σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με τη Δημοκρατία και με το να μην ξαναμπεί ο καταδικασμένος νεοναζί στη Βουλή.










«Ο Μητσοτάκης κρύβεται γιατί δεν αντέχει τη σύγκριση με την αλήθεια»



Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας περίμενε, σήμερα, στη Βουλή, να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να μη συναινέσει στην τροπολογία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, όταν είδε άδειο το έδρανο του πρωθυπουργού στη Βουλή, βρήκε την ευκαιρία να ρίξει και πάλι το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για debate. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή, πολλοί εκτιμούν ότι, ο Αλέξης Τσίπρας περίμενε ότι θα έβλεπε στην ολομέλεια τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού αυτή ήταν και η τελευταία συνεδρίαση πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις εκλογές. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε, όμως, και την ευκαιρία προκαλέσει τον πρωθυπουργό σε τηλεοπτική αναμέτρηση γιατί, πλέον στην Κουμουνδούρου, υπάρχει η βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται και, εν τέλει, δε θα δεχτεί τηλεοπτική αναμέτρηση face to face με τον Αλέξη Τσίπρα γιατί, όπως σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός έχει επίγνωση της αδυναμίας του να πείσει ότι, η ειδυλλιακή εικόνα της χώρας που παρουσιάζει επί δικής του διακυβέρνησης, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Από την Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι, μέχρι τέλους, θα υπάρχουν ασαφείς τοποθετήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δε θα υπάρξει καθαρό «ναι» σε τηλεοπτική αναμέτρηση και, όπως και το 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επιχειρήσει να ξεφύγει. Σημειώνεται ότι, από τη στιγμή που και ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι, στις επικείμενες εκλογές, η χώρα θα επιλέξει κυβερνήτη, από την Κουμουνδούρου θεωρούν ότι θα έπρεπε να συναινέσει σε μία τέτοια αναμέτρηση. Και πάλι, όμως, εκτιμούν ότι θα έχουμε αποφυγή ενός debate, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ζητήσει, και θα ζητήσει ξανά στο επόμενο διάστημα.












Πηγή: www.ethnos.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια