Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήνυμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για το Πάσχα


Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες, Σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι Πυροσβέστες, Εθελοντές Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες.

Στις 16 Απριλίου γιορτάζουμε με ευλάβεια μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας, το Άγιο Πάσχα. Η εβδομάδα των Παθών, η οποία αποκαλύπτει τη μαρτυρική πορεία του Θεανθρώπου από τη σύλληψη έως τη σταύρωση και την Ανάστασή Του, αποτελεί σύμβολο μίας ανιδιοτελούς θυσίας για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους.

Με κατάνυξη και ευλάβεια μετέχουμε όλοι, στα πάθη του Θεανθρώπου ελπίζοντας και αναμένοντας με δύναμη και πίστη την Ανάσταση.

Το μεγαλείο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης και το πανανθρώπινο μήνυμα των ημερών, συμπυκνώνεται στο μεγαλείο της απόφασης του Ιησού να σταυρωθεί για να άρει τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων.

Μετά τα πάθη του Κυρίου μας ακολουθεί το Αναστάσιμο Θαύμα και η Αιώνια Ζωή, μετά τον δίκαιο και ανιδιοτελή αγώνα ακολουθεί η λύτρωση, η ελπίδα, η γαλήνη της ψυχής, το φωτεινό και ελπιδοφόρο αύριο.

Εκτιμώντας το συμβολικό χαρακτήρα των ημερών που διανύουμε, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για τις αξίες τις οποίες ενστερνιζόμαστε τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στην επαγγελματική μας πορεία. Ο αναστοχασμός και η επανεκτίμηση των κινήτρων και των στόχων μας αποτελεί καθήκον όλων μας, ως σκεπτόμενων ανθρώπων και συνεπών επαγγελματιών.

Το βαθιά ανθρώπινο μήνυμα των Ημερών του Πάσχα, ας αγγίξει φέτος τις καρδιές όλων μας και ας μας γεμίσει δύναμη και ελπίδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Κλείνοντας , θα ήθελα να ευχηθώ σε σας προσωπικά και στις οικογένειές σας,

Καλό Πάσχα, με υγεία, χαρά και ευτυχία.



Ο Αρχηγός

Γεώργιος Δ. Πουρνάρας

Αντιστράτηγος Π.Σ



\






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια