Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές στη Ρόδο


Εξαρθρώθηκε χθες την Πέμπτη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή Καρακόνερο, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές στη Ρόδο.

Συνελήφθησαν οκτώ ημεδαποί, ηλικίας από 13 έως 41 ετών κατηγορούμενοι για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας και διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Όπως εξακριβώθηκε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, τουλάχιστον κατά το τελευταίο πεντάμηνο, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν επτά κλοπές μεταξύ άλλων από κατοικίες και επιχειρήσεις στη Ρόδο, καθώς και μία ληστεία σε βάρος ημεδαπού, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Αναλυτικότερα, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση στοιχείων σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης των κατηγορουμένων (modus operandi) και διαπιστώθηκε ότι είχε συσταθεί εγκληματική ομάδα με αρχηγό γυναίκα και ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών, παρουσιάζοντας διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρήματα – αντικείμενα από διάφορες επιχειρήσεις, κατοικίες και πολίτες.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια