Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Του χρωστάω τη ζωή μου” λέει ο παππούς που σώθηκε από τον αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ.






Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ. που έσωσε τη ζωή τη δική του και της εγγονής του είπε μέσω της ΕΡΤ Σερρών ο 69χρονος Ορέστης Δερμετζής.

Ο 69χρονος που περνώντας με την 3χρονη εγγονή του με μοτοποδήλατο από έναν χείμαρρο παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά με κίνδυνο τη ζωή τους, βρήκαν τη σωτηρία στο πρόσωπο ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Σερρών που με αυτοθυσία έπεσε στα νερά και τους έβγαλε έξω. «Μου μιλούσε η μικρή και καθώς περνούσαμε από εκεί βούλιαξε το μηχανάκι από τη λάσπη και βρεθήκαμε στο νερό. Άρχισα να φωνάζω «βοήθεια» και ευτυχώς περνούσαν από το σημείο οι αστυνομικοί κι ένας από αυτούς έπεσε και μας έσωσε. Ο Θεός να τον έχει καλά, αυτόν και την οικογένεια του. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, του χρωστάω τη ζωή μου. Είμαστε καλά κι εγώ και η εγγονή μου. Θα προσπαθήσω την Πρωτομαγιά να τον βρω και να τον ευχαριστήσω από κοντά».



Για δεύτερη φορά «φύλακας άγγελος»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αστυνομικός Δημήτρης Μελίρρυτος γίνεται ο «φύλακας άγγελος» ενός ανθρώπου. Τον Αύγουστο του 2022, αν και ήταν εκτός υπηρεσίας, είχε βοηθήσει μια γυναίκα που είχε τροχαίο ατύχημα στην πόλη των Σερρών. Όσον αφορά το περιστατικό με τη διάσωση παππού και εγγονής ο αστυνομικός τη ΔΙ.ΑΣ. είπε στην ΕΡΤ «Ήμασταν υπηρεσία μεσημέρι 13:00 με 19:00 και περιπολούσαμε κοντά στην περιοχή. Περνώντας από το σημείο που έγινε το περιστατικό άκουσα κραυγές «βοήθεια, βοήθεια». Σταματήσαμε, κατεβήκαμε από τις μηχανές και είδαμε μέσα στο ποτάμι έναν ηλικιωμένο κύριο που προσπαθούνε να κρατηθεί από ένα μηχανάκι και στο δεξί του χέρι κρατούσε ένα μικρό κοριτσάκι έξω από το νερό γιατί αλλιώς θα το παρέσερνε το ποτάμι. Χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να βγάλω ρουχισμό βούτηξα στο νερό, σε πρώτη φάση πήρα από τα χέρια του παππού το μωρό, το έβγαλα έξω και το παρέδωσα στον συνάδελφο κι επέστρεψα να σώσω και τον παππού. Μετά από πολλή προσπάθεια, γιατί ήταν αρκετά βαθιά σε εκείνο το σημείο, κατάφερα και τον έβγαλα».


Πηγή: www.ertnews.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια