Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λαμία: Στη φυλακή και ο τέταρτος ρομά που είχε ξυλοκοπήσει τους δημοτικούς αστυνομικούς


fylaki





Ήταν φυγόποινος τους τελευταίους 4 μήνες…

Μετά από 4 ολόκληρους μήνες από την καταδικαστική απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας και 6,5 σχεδόν μήνες από τον ξυλοδαρμό των δημοτικών αστυνομικών στην πλατεία Πάρκου, οδηγήθηκε στη Φυλακή και ο τέταρτος δράστης (από τους πέντε συνολικά) της άνανδρης επίθεσης σε βάρος των δημοτικών υπαλλήλων.

Πρόκειται για τον 29χρονο Ρομά που δεν παρευρισκόταν στο Δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και έκτοτε αναζητούταν. Ο 29χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (4) ετών και (9) μηνών, για τα αδικήματα της αντίστασης, επικίνδυνης και βαριάς σωματικής βλάβης, καθώς και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς. Συνελήφθη το μεσημέρι της τετάρτης (18/4/23) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.







Με την ίδια ποινή είχαν καταδικασθεί ακόμη τρεις Ρομά, μεταξύ των οποίων και ένας 18χρονος, στον οποίο είχε δοθεί όμως η ευκαιρία συμμόρφωσης δίνοντας αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Επιπλέον ο οδηγός του οχήματος που είχε προκαλέσει το επεισόδιο είχε τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών.



Η επίθεση στους δημοτικούς αστυνομικούς, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο για την αγριότητα της, είχε σημειωθεί το βράδυ της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2022 στην κεντρική πλατεία Πάρκου της Λαμίας, με αφορμή παρατήρηση του δημοτικού υπαλλήλου σε Ρομά οδηγό που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του σε θέση που απαγορευόταν.

Πηγή: www.lamiareport.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια