Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Σύλληψη ενός αυτοκινητιστή από τους δεκάδες που συμμετείχαν στα απίστευτα επεισόδια


-Του αποδίδονται σοβαρές κατηγορίες.

Την ώρα που το διαδίκτυο κατακλύζεται από αποκαλυπτικά βίντεο και φωτογραφίες του εξαγριωμένου πλήθους που συμμετείχε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην οδό Ηλία Βενέζη εις βάρος υπαλλήλων και της περιουσίας της εταιρείας «Cool Rhodes», που λειτουργεί τα “UBER” στο νησί, το πρωί του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ένας (1!!!) αυτοκινητιστής.

Πρόκειται για έναν 26χρονο στον οποίο μαζί με άλλους «άγνωστους» επί του παρόντος δράστες αποδίδονται από την ΕΛΑΣ τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απειλής για την διάπραξη κακουργήματος, απειλής, διατάραξης οικιακής ειρήνης και πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης!

Οπως έγραψε η «δημοκρατική» σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί την 27η Απριλίου 2023 και περί ώραν 15.40 στην περιοχή Ηλία Βενέζη, πλήθος οργανωμένων οδηγών ταξί, έχοντας ως ηθικό αυτουργό τον πρόεδρο του συνδέσμου τους, ηλικίας 65 ετών, ο οποίος φέρεται να προκαλούσε το συγκεντρωμένο πλήθος, προκάλεσε επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε 45χρονο υπάλληλο της εταιρίας «Cool Rhodes», σπάζοντάς του το πόδι και διέπραξαν φθορές σε περίπου 15 σταθμευμένα οχήματα ιδιοκτησίας της εταιρίας αλλά και σε ισόγεια επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή εξέτασαν βιντεοληπτικό υλικό, φωτογραφίες και έχουν λάβει καταθέσεις και φέρονται να έχουν εντοπίσει ορισμένους από τους δράστες.Καταδίκη από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου για τα επεισόδια

Από τον Σύνδεσμο ιδιοκτητών ταξί εκδόθηκε στο μεταξύ χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με μεγάλη μας θλίψη, όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου των ταξί παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τα επεισόδια που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία 24ωρα στη Ρόδο, με αφορμή την έκνομη και παράτυπη δραστηριοποίηση εταιρειών εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ με οδηγό μέσω της πλατφόρμας Uber.

Ως Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, θέλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα τα επεισόδια τα οποία πραγματοποιήθηκαν από ομάδες που παρεισέφρησαν στις τάξεις των επαγγελματιών του κλάδου μας και εκμεταλλεύτηκαν την αγανάκτηση των συναδέλφων μας, παρασύροντας τους σε ενέργειες που δεν αρμόζουν στους αγωνιστές της ζωής, τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Απαιτούμε από την πολιτεία την εύρεση λύσεως για το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και ευελπιστούμε σε δικαιοσύνη, σε ότι αφορά την παράνομη λειτουργία των εταιριών εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ με οδηγό, μέσω της πλατφόρμας Uber»
Οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί

Οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα για να αποτρέψουν την παραμονή της UBER στη Ρόδο η οποία όπως σημειώνουν θα αυξήσει κατακόρυφα τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε ένα προορισμό όπου το μεταφορικό έργο έχει έντονα χαρακτηριστικά εποχικότητας. Από τον κλάδο των ταξί ζουν περισσότερες από 700 οικογένειες στη Ρόδο.

«Πράγματι τα πράγματα είναι τεταμένα. Όλοι οι συνάδελφοι είναι θορυβημένοι από την αιφνιδιαστική και μη αναμενόμενη δραστηριοποίηση της UBER στη Ρόδο, σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό και όπου ο κλάδος μας δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το χειμώνα υπολειτουργούμε. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να δικαιωθούμε», είπε ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου κ. Θεοδόσης Καστανίδης.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Uber Taxi είναι διαθέσιμη στη Ρόδο και στην Κέρκυρα από την 25η Απριλίου ακολουθώντας την παρουσία της υπηρεσίας στην Σαντορίνη από το 2021, στην Μύκονο από το 2022, στην Θεσσαλονίκη από το 2021 και στην Αθήνα από το 2014.

Μετά την Ρόδο και οι οδηγοί ταξί στην Κέρκυρα ετοιμάζονται για «μάχη» λόγω της έναρξης παροχής υπηρεσιών από την Uber στο νησί.

Στην περίπτωση της Κέρκυρας, όμως, δεν υπάρχουν ταξί που να έχουν σύμβαση με την πλατφόρμα, αλλά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό.

Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό έχουν ως βασική προϋπόθεση (νόμος 4530 στο άρθρο 21) την έναρξη του δρομολογίου από την έδρα της κάθε εταιρείας και επιστροφή στην έδρα τους.

Αντίθετα, η Uber έχει ως χαρακτηριστικό της να παίρνει πελάτες από οποιοδήποτε σημείο, καθώς η εφαρμογή που διαθέτει για τα κινητά τηλέφωνα δείχνει στον πελάτη το πλησιέστερο ενοικιαζόμενο όχημα. Σύμφωνα με τον κο Μικάλεφ αυτή η ρύθμιση δεν μπήκε στο νόμο τυχαία. Ήθελε προφανώς να αποτρέψει εταιρείες που προσφέρουν ανάλογες υπηρεσία, όπως η Uber.
ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 Πηγή dimokratiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια