Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα κύρια σημεία ομιλίας του Θεόφιλου Παπαδάκη στο Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ!


Στην ομιλία μου στο 33ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) υπενθύμισα ότι στη σημερινή εποχή ο κάθε Αστυνομικός εχει γίνει ένας σύγχρονος επιστήμονας, αφού το καθημερινό Αστυνομικό έργο, σε κάθε τομέα εργασίας, αποτελεί μία πολύ δύσκολη και πολυεπίπεδη εργασία και σε σωματικό - βιολογικό επίπεδο, αλλά και σε πνευματικό, αντίστοιχα! Άραγε πόσες σελίδες από ΦΕΚ Νόμων, Προεδρικών Διαταγμάτων και ειδικά Κοινων Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ), αναγκάστηκαν οι συνάδελφοί μας να μελετήσουν για την πανδημία του Κορονοϊού και για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων τα τελευταία 3 έτη, κάτι που η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή το επισήμανε, ότι δηλαδή δεν είμαστε υγειονομικό σώμα!

Έτσι, κατά την τοποθέτησή μου αναφέρθηκα στις κυριότερες επιτυχίες της Ομοσπονδίας μας, που υλοποιήθηκαν με την ακούραστη επίπονη καθημερινή ενασχόληση του Προέδρου μας Γρηγόρη Γερακαράκου και επισήμανα τα κάτωθι, κυρίως, θέματα και ζητήματα που απασχολούν όλους τους συναδέλφους μας:

- Το καίριο αίτημά μας ως ΠΟΑΣΥ που είναι η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας, κάτι που η Συντεταγμένη Οργανωμένη Πολιτεία οφείλει, επιτέλους, να πράξει, λαμβάνοντας όλα τα δύσκολα και επικίνδυνα δεδομένα για τους εργαζόμενους Αστυνομικούς και έπειτα μάλιστα από 40α έτη λειτουργίας του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας με την παρούσα μορφή!
[ ] - Για τις πολύ σημαντικές επιτυχίες μας όπως το νέο Βαθμολόγιο, την επέκταση του δικαιώματος εξαγοράς της μάχιμης πενταετίας σε ολους μας, την αναβάθμιση των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας και ειδικά της Σχολής Αστυφυλάκων, την πιο άμεση διαγραφή των συναδέλφων μας που αποστραυτεύονται, το ΒΟΕΑ, την αναβάθμιση των αστυνομικών Σχολών και ιδιτην αύξηση της πληρωμή των νυχτερινών ωρών εργασίας σε 64, την κατάργηση της θεώρησης του γνησίου υπογραφής και της επικύρωσης των φωτοαντιγράφων, καθώς και των επιδόσεων εγγράφων κλπ.
- Η παρούσα Διοίκηση της ΠΟΑΣΥ από το έτος 2015, έχει καταφέρει και ενσωματώσει σχεδόν όλες τις ειδικές άδειες των Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων, αφού έχει τροποποιηθεί κατά καιρούς με σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, ο ισχύον Κανονισμός αδειών μας, οι διατάξεις του π.δ. 27/1986, οπότε και έχει παύσει ο Έλληνας Αστυνομικός να θεωρείται ως ο πιο αδικημένος εργαζόμενος του Δημοσίου!
- Την ανάγκη εκσυγχρονισμού πολλών διατάξεων που ισχύουν για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας όπως το Καθηκοντολόγιο του π.δ. 141/1991, τον Κώδικα Μετακινήσεων του π.δ. 100/2003 σε μερικα σημεία του, του υπάρχοντος Οργανογράμματος που σε πολλές περιπτώσεις είναι ξεπερασμένο και αναχρονιστικό, του ωραρίου εργασίας του π.δ. 394/2001, αφού ειδικά το τελευταίο ισχύει από το 2001, σε μερικά ζητήματα είναι ξεπερασμένο, αφού για παράδειγμα ακόμα εν έτει 2013 το αδιάθετο αλλαγής, ως νομικός και υπηρεσιακός όρος δεν υφίσταται επίσημα σε καμία διάταξη και υπάρχουν ακόμα και διχογνωμίες μεταξύ των Υπηρεσιών για το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις χορηγείται. Υπόψη βέβαια, αξίζει να σημειωθεί, ότι το αδιάθετο αλλαγής δίνεται προκειμένου να μην υπερβεί ο νόμιμος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας.
- Την ανάγκη επαναφοράς των 6.700 οργανικών θέσεων Αστυφυλάκων που κατάργησε ο νόμος 4249/2014, από το 2014, με ένα νέο μάλιστα πλήρως εκσυγχρονισμένο Οργανόγραμμα όπως προανέφερα, αφού εξάλλου, αξίζει να τονιστεί, ότι η Αστυνομία ανέλαβε και άλλα περαιτέρω καθήκοντα, ιδιαίτερα με το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα, την αύξηση των υπηρεσιακών αναγκών και της εγκληματικότητας, καθώς και τη συνέχιση αρκετών πάρεργων, παρά την απαλλαγή πολλών εξ αυτών που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ!
- Τη διασφάλιση λειτουργίας του Ταμείου μας του ΤΑΠΑΣΑ με την επέκταση των ευεργετικών παροχών του, όπως τα δάνεια, το δικαίωμα ασφάλισης με συγκεκριμένες προϋποθέσεις στον Κλάδο Υγειας των Αστυνομικών που ανήκουν στην πρώην ΕΧ, ενώ αντίστροφα και στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των Αστυνομικών που ανήκουν στην πρώην ΑΠ.
- Την ανάγκη για πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα Υγιεινής και Ασφάλειας του Αστυνομικού Προσωπικού του π.δ. 45/2008, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή και την περαιτέρω βελτίωση για την καλύτερη προστασία όλων μας ως εργαζομένων Αστυνομικών!

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια