Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μητσοτάκης: Δίνουμε έμφαση και σε νέες μορφές ήπιας αστυνόμευσης στα αστυνομικά κέντρα


Αποσπάσματα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία:


Βία κατά των γυναικών. Ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο ήρθε στην επιφάνεια με τόσο έντονο τρόπο, με τραγικές καταστάσεις και τραγικά συμβάντα τα οποία έπρεπε να διαχειριστούμε.

Έχουμε ήδη 18 νέα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας στην Ελληνική Αστυνομία. Θα τα επεκτείνουμε σημαντικά. Θα εκπαιδεύσουμε παραπάνω από 1.000 στελέχη της Αστυνομίας για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις.

Έχουμε πια το «Panic button», το οποίο θέλουμε να επεκτείνουμε πολύ δραστικά. Ένα εργαλείο, δηλαδή, στο οποίο θα μπορεί μια γυναίκα η οποία βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου πιθανώς να είναι θύμα κακοποίησης να ειδοποιεί -χωρίς να το γνωρίζει ο κακοποιητής- την Αστυνομία. Αλλά και μία δομή υποστήριξης σε περίπτωση που αισθάνεται ότι απειλείται.


Ο φράχτης είναι μη διαπραγματεύσιμος για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό που βλέπετε είναι το τμήμα το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί. Μέσα στην επόμενη τετραετία όλος ο Έβρος θα είναι θωρακισμένος, 140 χιλιόμετρα.

Και βέβαια δεν μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια και για ισχυρή Ελλάδα, χωρίς έμφαση στην Αστυνομία, στη συνεχή της ενίσχυση, στην αναδιοργάνωση.

Αριστερά βλέπετε τους συνοριοφύλακές μας. Είναι πολύ συγκινητικές, ξέρετε, οι ιστορίες που άκουσα στον Έβρο, γιατί μιλάμε για τον φράχτη αλλά τον Έβρο το 2020 τον προστάτευσαν οι άντρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων. Έμειναν ξάγρυπνοι μέρες ολόκληρες.

Έχουμε προσλάβει, όπως σας είπα, 2.000 νέους συνοριοφύλακες. Αλλά δίνουμε έμφαση και σε νέες μορφές ήπιας αστυνόμευσης στα αστυνομικά κέντρα, ώστε σε συνδυασμό με την εργασία της Αστυνομίας και την παρουσία η οποία θα γίνει πιο έντονη σε όλες τις γειτονιές, να μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα αισθάνονται ασφαλείς.

Σε αυτόν τον τομέα μας βοηθάει και η ψηφιακή επανάσταση. Διότι εκτιμούμε ότι μπορούμε να αποδεσμεύσουμε περί τους 5.000 αστυνομικούς οι οποίοι υπηρετούν σήμερα σε θέσεις γραφείου και να τους βγάλουμε στο δρόμο, στις γειτονιές, εκεί όπου πρέπει να είναι, απλοποιώντας και ψηφιοποιώντας διαδικασίες.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια