Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΚΕΘΑ για τις συγκεντρώσεις των επόμενων ημερών


Ανακοίνωση της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα:


Η ΚΕΘΑ απευθύνει κάλεσμα αγώνα και συμμετοχής στις νέες κινητοποιήσεις που οργανώνονται τις επόμενες μέρες σε διάφορες πόλεις της χώρας, από την Συντονι στική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, γιατί για εμάς τους απόστρατους, όπως και για όλους τους συνταξιούχους, τα «μέτρα στήριξης» της κυβέρνησης, δεν φέρνουν καμία ουσιαστική ανακούφιση. Είναι σταγόνα στον ωκεανό των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εδώ και 13 χρόνια. Η ακρίβεια στα διάφορα προϊόντα και στην Ενέργεια, ροκανίζει ακόμη περισσότερο το εισόδημα των οικογενειών μας. Το επίδομα που δόθηκε από την κυβέρνηση στους συναδέλφους οι οποίοι λόγω «προσωπικής διαφοράς» δεν είδαν αύξηση στη σύνταξή τους είναι κοροϊδία. Ένα επίδομα – ξεροκόμματο - μια κι έξω- «για να μη παραπονιούνται» παραμονή των εορτών του Πάσχα και βέβαια ενόψει των εκλογών.

Άλλωστε δεν ξεχνάμε ότι τόσο οι λεγόμενες «αυξήσεις» όσο και τα επιδόματα που μοιράστηκαν, είναι αποτέλεσμα των αγώνων και των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας μας και δεν θα είχαν έρθει αν καθόμασταν στον καναπέ μας. Πάντως είτε έτσι ή αλλιώς ότι δόθηκε προέρχεται πάλι από το ξεζούμισμα όλων μας μέσω του φόρου εισοδήματος και των φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης που καταναλώνουμε, τα καύσιμα κτλ.

Σε όλα αυτά προστίθενται τα προβλήματα στη δημόσια Υγεία που διαρκώς μεγαλώνουν και μας αναγκάζουν να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη προς όφελος των επιχειρηματιών του χώρου.

Συνάδελφοι απόστρατοι,

Δε συμμετέχουμε σε συγκέντρωση που οργανώνει όψιμα η Ένωση αποστράτων ΣΞ που ανήκει στο ΥΕΘΑ, καθώς δε συμφωνούμε με τα αιτήματα – προτάσεις της που εξυπηρετούν το «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα στους αποστράτους και διαχρονικά τις κυβερνήσεις.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους του ΣΞ για τα επί χρόνια απαράδεκτα χαμηλά μερίσματα και επιδόματα που παίρνουν από το ΜΤΣ. Διεκδικούμε μαζί τους την αποκατάστασή τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κατάσταση του ΜΤΣ οφείλεται σε επί χρόνια πολιτικές αποφάσεις, όπως πχ: το ξεπούλημα της Γενικής Τράπεζας, η συμμετοχή στο τζόγο του χρηματιστηρίου, η υπόθεση του ATTICA και το κούρεμα ομολόγων (PSΙ). Επίσης ρόλο έπαιξαν και οι αλόγιστες αυξήσεις μερισμάτων, που έγιναν «κατόπιν επιθυμίας» του εκάστοτε υπουργού, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι καθηλωμένες από τις κυβερνήσεις συντάξεις και να ενισχυθεί η εκλογική του πελατεία. Επομένως αφού η κρατική εξουσία διαχρονικά ευθύνεται για τις απώλειες των εισφορών των συναδέλφων, αυτή οφείλει να αποκαταστήσει, ότι τους ανήκει και αυτό διεκδικούμε: πολιτική λύση!

Συνάδελφοι, απευθύνουμε κάλεσμα για κοινό αγωνιστικό βηματισμό μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα: παναττική συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας,

στις 4 Απρίλη 10 π.μ.,

ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γιατί τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων. Διεκδικούμε και απαιτούμε:

· Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

· Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.

· Καταβολή της 13ης και της 14ης σύνταξης, και ιδίως του Δώρου Πάσχα. Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις – μερίσματα και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

· Έντοκη επιστροφή από τα Μετοχικά ταμεία των παρακρατήσεων του ν. 4093/12, από το 2015 και όχι μόνο από το 2021, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση.

· Κάλυψη από το κράτος του συνόλου των απωλειών μέχρι σήμερα, των αποθεματικών όλων των Ταμείων(psi, χρηματιστήριο κτλ) που λεηλατήθηκαν από τις κυβερνητικές πολιτικές όλων των προηγούμενων ετών.

· Απόσυρση όλων των αποθεματικών των Μ.Τ. από ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα.

· Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

· Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

· Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

· Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Μαζικός αγώνας για να μη χαθεί κανένα σπίτι. Να καταργηθεί η άθλια νομοθεσία που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στη λαϊκή στέγη ως κοινωνικό δικαίωμα.

· Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, με την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας, υψηλού επιπέδου, που θα έχει ως κριτήριο την πλήρη και απολύτως δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη, αποκατάσταση της υγείας του λαού.

· Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

· Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων και όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

· Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

1/4/2023

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλοι οι στρατόκαυλοι θέλουν να διώξουν τους αστυνομικούς από το ΜΤΣ. Με τα λεφτά όμως των "χωροφυλάκων" έκανα πάρτι για δεκαετίες. Ας όψεται ο Μητσοτάκης που δεν κατήργησε τις κρατήσεις υπέρ ΜΤΣ από τους εξοπλισμούς...να γεμίσουν κάτουρο τις αρβύλες τους.