Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαυροειδάκος:Ο αστυνομικός ενήργησε παρά πολύ καλά, έκανε αυτό που έχει εκπαιδευτεί


Ο Στράτος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών μίλησε στο MEGA σχετικά με τα επεισόδια στην Πατησίων





Ο Στράτος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών μίλησε στο MEGA σχετικά με τα επεισόδια στην Πατησίων και τους πυροβολισμούς στον αέρα από αστυνομικό.

«Αυτό που είναι σαν ρουτίνα να κλείνει η Πατησίων από μπαχαλάκηδες είναι ό, τι χειρότερο. Και πάει να περάσει σαν καθημερινότητα – κι εδώ είναι το επικίνδυνο – να καεί κι ένα περιπολικό, να κυνηγηθεί κι ένας αστυνομικός. Αυτό δεν είναι είναι ένα ευνομούμενο κράτος», σχολίασε αρχικά ο κ. Μαυροειδάκος.


Και ανέφερε επί του περιστατικού: «Ήταν όλα λάθος. Αν είχαν κλείσει και τα δύο ρεύματα δεν θα γινόταν τίποτα. Το περιπολικό ότι βρέθηκε εκεί και παράκουσε την εντολή του κέντρου ήταν λάθος. Ό, τι χειρότερο για εμάς στην αστυνομική οικογένεια είναι το γεγονός ότι οι άλλοι δυο συνάδελφοι άφησαν τον αστυνομικό έρμαιο στα χέρια κοκουλοφόρων».


Επιπλέον ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών εξήγησε ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι αστυνομικοί θα πρέπει να συνεννοηθούν και οι τρεις οι αστυνομικοί να ενεργήσουν το ίδιο.

Στην συνέχεια ο κ. Μαυροειδάκος αναφορικά με την χρήση του υπηρεσιακού οπλισμού που έγινε σημείωσε: «Κατά την άποψή μου, ο αστυνομικός ενήργησε παρά πολύ καλά. Έκανε αυτό που έχει εκπαιδευτεί και λέει ο νόμος».


Εβίτα Βαρελά: «Στα πανεπιστήμιά μας πρέπει να έχουμε βιβλιοθήκες και βιβλία κι όχι στιλιάρια»

Η Εβίτα Βαρελά, δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε για το συμβάν και είπε ότι ο αστυνομικός ήταν καθόλα νόμιμος που έβγαλε το όπλο, ενώ για το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας σχολίασε ότι το κόμμα της Ν.Δ. είναι η πρώτη κυβέρνηση που έχει επαναφέρει την τάξη στα πανεπιστήμια.

«Στα πανεπιστήμιά μας πρέπει να έχουμε βιβλιοθήκες και βιβλία κι όχι στιλιάρια», τόνισε η κα. Βαρελά.
Στράτος Μαυροειδάκος για πανεπιστημιακή αστυνομία: «Δεν λειτουργεί κανένα σύστημα – Τώρα το έχουν κάνει αποδυτήρια, μπαίνουν αλλάζουν και βγαίνουν σαν φοιτητές»

Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε: «Για να λέμε αλήθειες, οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων όλης της χώρας είχαν υποσχεθεί ότι θα μπουν τουρνικέ, κάμερες και σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στα πανεπιστήμια για να μπαίνουν οι ειδικοί φρουροί να κάνουν τη δουλειά τους, δεν το έκαναν ποτέ. Δεν λειτουργεί κανένα σύστημα και για αυτό είναι μέσα. Τώρα το έχουν κάνει αποδυτήρια, μπαίνουν αλλάζουν και βγαίνουν σαν φοιτητές».




Πηγή: www.vradini.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια