Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Π. Παπαδόπουλος: Η καλή και θετική είδηση της εξιχνίασης για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ δεν χρειάζεται "δάκρυα" υποκρισίας υπουργέ


Ανάρτηση του Παναγιώτη Παπαδόπουλου:
Η καλή και θετική είδηση της εξιχνίασης για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ δεν χρειάζεται "δάκρυα" υποκρισίας υπουργέ
΄Ηταν υποχρέωση της κυβέρνησης η σύλληψη των δολοφόνων του ,καθυστερήσατε μάλιστα δύο ολόκληρα χρόνια και δεν σας οφείλουμε ούτε "ευχαριστώ",ούτε παίρνετε "βραβείο" για την βραδύτητα του μηχανισμού σας
Δεν δικαιούσαι να μιλάς για "συκοφάντηση της ΕΛΑΣ" και να απαιτείς να "ζητήσουμε συγνώμη" κΘεοδωρικάκο!(Γιατί?)........
(«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.
Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη. Οι διεθνείς οργανώσεις δημοσιογράφων συνεχίζουν να απευθύνουν ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ η δολοφονία εμφανίζεται σε όλες τις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ως δείκτης απειλής κατά της ασφάλειας των δημοσιογράφων».
..............................................................................................................................................
Μεσιέ Θεοδωρικάκο ,
καλό το «μελό» αλλά στην περίπτωση του Καραϊβάζ μην το χρησιμοποιείς ως «εργαλείο»….
Υπουργέ ....να κοιταχτούμε όλοι στα μάτια και μετά στον «καθρέπτη μας»? Θέλουμε να είμαστε αντικειμενικά ψυχροί με την αλήθεια ή την φοβάσαι τούτη την αλήθεια γιατί θα είναι πολύ σκληρή μαζί σου? ....
Όχι,ευθέως, δεν σου ζητάμε συγνώμη γιατί το οργανωμένο έγκλημα είναι τελικά πιο οργανωμένο από το ανοργάνωτο σου κράτος και μόνο από τυχαίο γεγονός ή κάρφωμα ή πιέσεις (που υπήρξαν από πολλές πλευρές για την περίπτωση του Γιώργου) υπάρχει ελπίδα να γίνουν κάποια στιγμή συλλήψεις(όπως έγιναν εδώ στην υπόθεση του Γιώργου, κι αλλού ΠΡΕΠΕΙ αλλά βγάζεις «ήρωες» και "αθώους" τους αστυνομικούς που σήκωσαν τα περίστροφα ή δέρνουν ανηλεώς).....
Και λέω στην περίπτωση του Γιώργου (οι πιέσεις που ασκήθηκαν),γιατί αν δεν ήταν αυτές από όλα τα μήκη και τα πλάτη της θεσμικής Ευρώπης(κυρίως) ,αν δεν ήταν οι διεθνείς οργανώσεις των δημοσιογράφων να ζητούν επίμονα την εξιχνίαση της υπόθεσης ,αν δεν ήταν η δυσμενής παγκόσμια θέση της χώρας στην ελευθερία και τα δικαιώματα του Τύπου(Η «Καθημερινή» που το αναφέρει εδώ δεν είναι αριστερή ή αναρχική εφημερίδα) https://www.kathimerini.gr/.../eleytheria-toy-typoy-stin.../, η αστυνομία σας θα ήταν ακόμη στο «σημείο μηδέν»….
Και λέω « μηδέν» γιατί «επιταχύνει» μόνο όταν υπηρετεί δουλικά (και μάλιστα με απάνθρωπο και «υπερβάλλοντα ζήλο» πολλές φορές) το «ιερό καθήκον» της καταστολής και της βιαιομανίας μέσω των ΜΑΤ και των άλλων μονάδων ένστολων βασανιστών και κακοποιητών (που από καθαρή τύχη τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε θρηνήσει κι άλλους νεκρούς διαδηλωτές ),στο οργανωμένο έγκλημα στέκεται παθητικά και αμήχανα μπροστά στις σφαίρες των συμβολαίων θανάτου και μόνο στην περίπτωση του Γιώργου κατάφερε να έχει ένα σπάνιο αποτέλεσμα που δίνει πράγματι χαρά σε όλη την δημοκρατική κοινωνία και κυρίως στην οικογένειά του….
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν ευσυνείδητοι αστυνομικοί που αρνούνται να δεχθούν την ήττα από τον φασισμό των πληρωμένων μαφιόζων κακούργων και έχουν μια αυξημένη ενσυναίσθηση και ευθύνη απέναντι στο στυγερό έγκλημα κατά ζωής…..
Αλλά αυτοί είναι εξαιρέσεις και τις εξαιρέσεις το σύστημά σας ,τα υπουργεία σας, ανέκαθεν δεν τις στηρίζει, δεν τις βοηθά και αν αυτή τη στιγμή βγαίνεις και πανηγυρίζεις για τις συλλήψεις ,σε αυτές τις εξαιρέσεις χρωστάς το θετικό αποτέλεσμα δύο χρόνια ερευνών ….
Ακόμα κι ο Γιώργος αν από εκεί που είναι μπορούσε να σου απαντήσει, την συγνώμη του δεν θα την είχατε(δύο χρόνια καθυστερήσατε για να φτάσετε στους φονιάδες του,"οφείλουμε" από πάνω και "ευχαριστώ " υπουργέ?), εξακολουθεί το «κατηγορώ του» γιατί (κρατήσου γερά, το μέλλον μπορεί να σε εκπλήξει δυσάρεστα και να σε γκρεμίσει ….όμως «ουδείς αναντικατάστατος») τα παρακρατικά κυκλώματα ,οι μπράβοι δολοφόνοι κι οι συνεργοί τους υπάρχει βάσιμη πιθανότητα να είχαν άριστες «υπόγειες σχέσεις» με πολλά στελέχη του κρατικού μηχανισμού, τα «σκοτεινά κυκλώματα της νύχτας» δεν είναι τελικά …..και τόσο σκοτεινά(τόλεγε κι αυτό ο Γιώργος)…..
Η δημοσιογραφία του Καραιβάζ ήταν αποκαλυπτική, προσδοκούσε μια κοινωνία καλύτερη χωρίς τον τρόμο και την βία,την εξουσία από άνθρωπο σε άνθρωπο,είχαμε κάνει ωραίες συζητήσεις με έναν πράγματι επαναστάτη αναρχικό της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας….
Σιχαινόταν όσους θησαύριζαν από την αιμοτοχυσία,όσους κυνικά σκότωναν και χαιρόντουσαν για την Σφαγή και την επικράτηση της Ανομίας(Κρατικής και Κοινωνικής, συνήθως σε περιόδους ιστορικής παρακμής απλώνεται η αρρώστια από την άρχουσα τάξη μέχρι την κοινωνική βάση) ….
Σας τά έλεγε ο Γιώργος όμως και «από την καλή κι από την ανάποδη», για την αστυνομία σας, το Κράτος σας το «δημοκρατικό» με το «όψιμο ενδιαφέρον» για την «κοινωνική τάξη και ασφάλεια»…..
Εξακολουθεί η Νύχτα υπουργέ και να ανάβεις κανένα κεράκι που και που στον Γιώργο που ήταν άτυχος και ήθελε να φωτίσει λίγο την θλιβερή μας Νύχτα….
Φρόντισε αντί να απαιτείς να σου ζητήσουμε "συγνώμη" ,να κάνεις την αυτοκριτική σου και να βελτιωθείς για το συλλογικό καλό, να στείλεις στην δικαιοσύνη τους υπαλλήλους σου που με βομβίδες κρότου λάμψης έχουν χαλάσει την όραση και την ακοή(μέχρι αναπηρίας) σε κάποιους φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους (συναδέλφους του Γιώργου)και το Κράτος σας να τους αποζημιώνει μέχρι δεκάρας αντί να προσβάλλει με εφέσεις στα δικαστήρια τις δίκαιες οικονομικές απαιτήσεις τους όπως έκανε στην περίπτωση του Μανώλη Κυπραίου https://www.lifo.gr/.../mia-dikaiosi-poy-argise-gia-ton...
Εσείς οφείλετε συγνώμη γιατί η Ελλάδα έγινε Κολομβία με πληρωμένους δολοφόνους και ανεξέλεγκτη ανοργάνωτη και οργανωμένη καθημερινή βία στους δρόμους με συμμορίες ανηλίκων και φανατικών που αύριο μέσα στις «απείρου κάλλους» κοινωνικές συνθήκες επιβίωσης(όπου οι φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι και την «κουλτούρα της βίας» τίποτα δεν θα την σταματά….) θα γίνουν οι ανερχόμενοι οργανωμένοι πληρωμένοι δολοφόνοι κι άλλων Καραϊβάζ…..
Η ανεύθυνη,ανάλγητη και αυταρχική ηγεσία σας δεν δικαιούται να εμφανίζεται «δακρύζουσα ,αγανακτισμένη ,αδικημένη και συκοφαντημένη»….
Χωρίς μέτρο, υπευθυνότητα και ευσυνειδησία ο πολιτικαντισμός και ο λαϊκισμός σας κΘεοδωρικάκο, κι όμως «έχετε εμπειρία», γυρίσατε όλη την αριστερά μέχρι να πάτε στο θρονί της δεξιάς, λάθη γίνονται στην ζωή αλλά μην φτάνετε στα χειρότερα…..φτάνει,έλεος!
(στην μνήμη του Γιώργου)
Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια