Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

π. Αλέξιος Κουρτέσης: “Για να μπορέσουμε να ζήσουμε την νέα πραγματικότητα που έφερε η ανάσταση πρέπει να ζούμε εν Χριστώ”


Αναστάσιος Βόπης Μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας έστειλε προς όλους τους ενστόλους της χώρας ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ π. Αλέξιος Κουρτέσης με αφορμή την Ανάσταση του Κυρίου.

Ο π. Αλέξιος, με εσωτερική διαταγή που εξέδωσε προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, σημειώνει μέσω αυτής πως, «ολοκληρώνοντας την εβδομάδα κατά την οποία ακολουθήσαμε τα βήματα του Κυρίου προς το σωτήριο Πάθος του, ανέτειλε σήμερα το έαρ της αναστάσεως και η καρδιά μας πλημμυρίζει από την χαρά και την ευφροσύνη της παρουσίας του Αναστάντος Χριστού».

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας επισημαίνει πως το Πάσχα δηλώνει την διάβαση. «Είναι πέρασμα από το σκοτάδι προς το φως, ανάβαση από την γη στον ουρανό, μετάβαση από τον θάνατο στη ζωή, είναι αναψυχή των ψυχών και ανακούφιση των σωμάτων, φωτισμός των οφθαλμών, ειρήνη και χαρά».

Όπως τονίζει μάλιστα, «ο επιτάφιος Θρήνος τής Μεγάλης Παρασκευής μεταβάλλεται σε αναστάσιμο παιάνα και το μνημείο που φιλοξένησε το Άχραντο Σώμα του Κυρίου μας προβάλλει ήδη κενό και από σύμβολο του θανάτου γίνεται πηγή ζωής, χάριτος και σωτηρίας», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως, «τέτοια ήταν η βιασύνη του Χριστού μας να σώσει τον κόσμο πού η αγάπη του δεν άντεξε περισσότερο τα δεσμά του Άδου και τόσο γρήγορα τα διέλυσε, διαλύοντας μαζί τους και τα δεσμά της αμαρτίας και του θανάτου».

Προσθέτει δε, «με την Ανάσταση η πορεία του Κυρίου μας στην γη ολοκληρώνεται και τω εν χρόνω πέρασμά του από αυτόν τον κτιστό κόσμο φτάνει στο τέλος του. Όμως η Ανάσταση δεν είναι το τέλος της ιστορίας του Χριστού αλλά αντιθέτως είναι η έναρξη της λυτρωτικής παρουσίας του και η αυγή της σωτηρίας μας. Ζούμε την επανεκκίνηση της ανθρώπινης ιστορίας χωρίς τα δεσμά της αμαρτίας και την φθορά του θανάτου. Η ελπίδα διέλυσε την απελπισία και την απόγνωση και η ζωή κυριάρχησε επί του θανάτου».

Ο π. Αλέξιος ακολούθως υπογραμμίζει ότι, «για να μπορέσουμε να ζήσουμε την νέα πραγματικότητα που έφερε η Ανάσταση του Χριστού πρέπει να ζούμε εν Χριστώ. Ο κόσμος θα φαίνεται πάντοτε ο ίδιος όσο τον βλέπουμε μέσα από τα δικά μας ανθρώπινα μάτια, τα οποία τυφλώνονται από την αντανάκλαση της αμαρτίας πού φαίνεται πάντοτε τόσο ελκυστική. Όταν όμως μπει στη ζωή μας ο Αναστημένος Χριστός, τότε πράγματι η κτίση γίνεται καινούργια αφού τη βλέπουμε μέσα από την δική του αναστημένη ματιά που δεν αφήνει την αμαρτία να μάς τυφλώνει και πού μάς δίνει την δυνατότητα να βιώνουμε την πραγματική και ουσιαστική αξία της ζωής».

Ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας κλείνει ωστόσο ευχόμενος προς όλους τους Έλληνες αστυνομικούς και πυροσβέστες, «ο Σταυρωθείς και Αναστάς Κύριός μας να μας αξιώνει να ζούμε το γεγονός της εν Χριστώ ανακαινίσεως και η Ανάστασή του να γίνει το ξεκίνημα μιας νέας ζωής πλημμυρισμένης από το φως που ανέτειλε από τον κενό και ζωηφόρο τάφο του Κυρίου μας».

Να σημειωθεί, ότι ο π. Αλέξιος το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τέλεσε την ακολουθία της αναστάσεως στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Μεσογείων, όπου πλήθος πιστών αλλά και αστυνομικοί ανέμεναν με προσμονή να ακούσουν το “Δεύτε Λάβετε Φως” και να λάβουν το ανέσπερο Φως του Κυρίου το οποίο μετέφεραν με σεβασμό και ευλάβεια αστυνομικοί.


Πηγή:  orthodoxia.info






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια