Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΚΠ: Απαξίωση - Κυνισμός - Φύκια για μεταξωτές κορδέλες


Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστώνγια την Γενική Συνέλευση της ΕΥΠΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Γενικής Συνέλευσης Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας

- Απαξίωση - Κυνισμός - Φύκια για μεταξωτές κορδέλες

- «Πάμε και όπου βγει » για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου. Εάν θα μπορούσε κάνεις να περιγράψει με δυο λέξεις την προχθεσινή συνέλευση αυτές που θα ταίριαζαν θα ήταν η απαξίωση και εκφυλισμός.

Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν ελάχιστη με 17 μέλη παρόντα από 518 εγγεγραμμένα, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του Δ.Σ. και ο διοικητικός και ο οικονομικός προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε και από τις παρατάξεις Α.Ε.Π.Π. και Α.Π.Π.Σ.Ε., γεγονός που καταδεικνύει την πλήρη σύμπλευσή τους με το προεδρείο του σωματείου στην εξόφθαλμη αδράνεια που υπάρχει για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των μελών της Ένωσής μας.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μία χειροπιαστή απόδειξη για τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού μας οργάνου, που έχει καταγγείλει επανειλημμένα η παράταξή μας, αλλά και την πλήρη αδιαφορία που δείχνει το προεδρείο για τα προβλήματα των συναδέλφων καθώς και οι υπόλοιπες παρατάξεις βραχίονες του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Δείχνει με περίτρανο τρόπο ότι ενδιαφέρονται μόνο για τις συνελεύσεις που εκλέγουν το Δ.Σ. για να καταλάβουν τις καρέκλες και τους αντιπροσώπους για το συνέδριο της Ομοσπονδίας, ενισχύοντας τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Όσον αφορά τον διοικητικό απολογισμό, το προεδρείο της Ένωσης προσπάθησε να παρουσιάσει σαν έργο όλες εκείνες τις ενέργειες που έχουν κατά καιρούς καταγγελθεί από την παράταξή μας όπως, η υποκατάσταση της δράσης που θα έπρεπε να έχει το σωματείο, με διαβουλεύσεις τύπου δημοσίων σχέσεων με τοπικούς και πολιτικούς φορείς. Από τον οικονομικό απολογισμό φαίνεται ότι τα αποθεματικά του ταμείου δεν χρησιμοποιούνται για την διεκδίκηση των προβλημάτων μας με αγωνιστικό τρόπο.

Καμιά αναφορά δεν έγινε στο πως θα δράσει το σωματείο μας για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, στην τοποθέτησή της μίλησε για τις απώλειες από την αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική πολιτική των κυβερνήσεων που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια στα εργασιακά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις και πρότεινε:

· Να πραγματοποιηθούν άμεσα κινητοποιήσεις τόσο από την Ένωση όσο και από την Ομοσπονδία ακόμη και μέσα στην αντιπυρική περίοδο για τα ήδη οξυμένα προβλήματά μας και για την αποδυνάμωση του συνόλου σχεδόν των υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας, για τις συχνές επιφυλακές κ.λ.π.

· Να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας.

Όσον αφορά τους προσκεκλημένους του προεδρείου, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι κάνουν μικρά βήματα μεν αλλά σταθερά δε προς όφελος των εργαζόμενων. Ανέφεραν στις τοποθετήσεις τους τα εξής:

Ο Προέδρος της επιτροπής Ασφαλιστικών και Οικονομικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας στην τοποθέτησή του κινήθηκε στα ίδια πλαίσια που είχε κινηθεί και την τελευταία φορά όταν είχε διεξαχθεί το συνέδριο της Ομοσπονδίας. Ανέδειξε τις επιτυχίες που απευθύνονταν σε ελάχιστες περιπτώσεις μεμονωμένων εργαζομένων που δικαιώθηκαν σε αδικίες και παραλήψεις, όπως κατά την αίτηση συνταξιοδότησης τους οι ασφαλισμένοι έχαναν σχεδόν 20 ήμερες ασφάλισης μέχρι να βγει η σύνταξη τους και αυτό διευθετήθηκε, όπως τα 70 άτομα που υπηρέτησαν στο πολεμικό ναυτικό αναγνωρίστηκαν τα χρόνια που υπηρέτησαν ως συντάξιμα, ότι στον δανεισμό από το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. δεν ζητείτε πλέον φορολογική ενημερότητα. Επιπλέον προσπάθησε να μας πείσει ότι μετά από τις επαφές με τους αντίστοιχους υπουργούς και με δικαστικές παρεμβάσεις κατάφεραν την κατάργηση του 1% της εισφοράς στο Ταμείου Προνοίας, την καταβολή του εφάπαξ από το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στην ενέργεια στα 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας κ.τ.λ.

Κουβέντα όμως δεν αναφέρθηκε για την τεράστια απώλεια των αποθεματικών των ταμείων των Σ.Α. από την εποχή του χρηματιστηρίου μέχρι και τις μέρες μας που ξεπερνά το 70%, με τις τοποθετήσεις των αποθεματικών σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια και τι είδους παροχές (μερίσματα και εφάπαξ) θα μπορούσαν να έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι των Σ.Α., αν τα χρήματα αυτά παρέμεναν στα ταμεία τους και δεν γίνονταν η λεηλασία από τα παράσιτα που ζουν από το βιός και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού!

Ανέφερε επίσης ότι οι διαχρονικές αντιασφαλιστικές ανατροπές από τον νόμο 4387/2016 (Κατρούγκαλου) τον Ν.4670/2020 ( Βρούτση), η κατάργηση των μισθολογικών μας προαγωγών με το μισθολόγιο του Ν. 4472/2017, φέρνουν δύσκολο μέλλον για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασφαλισμένους και ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Κλείνοντας ανέφερε ότι θα πρέπει να μην βιαστούν οι υπάλληλοι να φύγουν από το Σώμα, να συμπληρώσουν τα χρόνια που προβλέπονται, τα 40 έτη, για να έχουν μεγαλύτερη σύνταξη και όσο ποιο πολλά χρόνια κάτσουν τόσο υψηλότερη σύνταξη θα πάρουν.

Αυτό και αν είναι!

Αυτοί που έβαλαν πλάτη να περάσει αναίμακτα οι αύξηση των ορίων ηλικίας και το όριο συνταξιοδότησης. Αυτοί που δεν τόλμησαν τόσα χρόνια να οργανώσουν τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε την ένταξή μας στα Β.Α.Ε. που θα επέφερε εκτός των άλλων και την μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Μας δίνουν εκ των υστέρων συμβουλές επιβίωσης!

Ο προσκεκλημένος Προέδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην τοποθέτησή του αναλώθηκε στις παροχές της κυβέρνησης, για την χρηματική αύξηση του εκλογικού επιδόματος, την πιθανή χορήγηση εφάπαξ δασικού επιδόματος, καθώς και επιδόματος για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος στο τέλος του 2023. Αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό και του υποσχέθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις υπαλλήλων, θα γίνει ειδική ρύθμιση λόγο των εκλογών για τις μεταθέσεις και θα παραλάβουμε 40 οχήματα μεταφοράς προσωπικού για την Ε.ΜΟ.Δ.Ε.

Κλείνοντας παρότρυνε τους συνάδελφους να γραφτούν στο ταμείο αλληλοβοήθειας της Ομοσπονδίας γιατί το επάγγελμά μας είναι επικίνδυνό έχουμε 60 νεκρούς πυροσβέστες υπάρχουν 80 ορφανά από θανάτους πυροσβεστών και το ταμείο είναι μια λύση.

Γεγονός είναι ότι η τοποθέτηση του δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από μια τοποθέτηση ενός κυβερνητικού παράγοντα που μοιράζει υποσχέσεις!

Σε ερωτήματα που δέχτηκε από τον επικεφαλή της Ε.Α.Κ.Π. αλλά και από τα λιγοστά παραβρισκόμενα μέλη, όπως για τις επιφυλακές του προσωπικού, είπε ότι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό γεγονός που του το επιβεβαίωσε και ο αρχηγός, είναι πλέον νόμος ωστόσο θα πρέπει να αλλάξει. Για την υπερεργασία δήλωσε ότι έχει γίνει το πρώτο βήμα για την πληρωμή της με τα 12 οκτάωρα το οποίο θα ισχύσει και για την φετινή αντιπυρική περίοδο από τον Ιούνη και ότι υπάρχουν δεσμεύσεις να αλλάξουν οι περιορισμοί από τον επόμενο χρόνο και ότι δεν θα γίνει καμία ενέργεια για την μονιμοποίηση του εποχικού προσωπικού αφού δεν υπάρχει σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό. Όταν ρωτήθηκε από μέλος της Ένωσης αν θα αναπληρωθούν 200 εποχικοί πυροσβέστες που έχουν δηλώσει παραίτηση, απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό και δεσμεύτηκε να το διερευνήσει.

Στο θέμα των κινητοποιήσεων δήλωσε ότι στον προγραμματισμό του ήταν να διοργανώσει κινητοποιήσεις αλλά το δυστύχημα των Τεμπών τον «πρόλαβε» και δεν θα ήταν σωστό να ξεκινήσει μια τέτοια ενεργεία την στιγμή που υπήρχαν τόσα θύματα!

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ε.Α.Κ.Π. γιατί ένα ακόμη τραγικό έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, όπως και οι ολέθριες φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 και στο Μάτι το 2018, δεν αποτέλεσαν το έναυσμα για να αναδειχθούν τα χρόνια οξυμένα προβλήματα και οι τραγικές ελλείψεις στην πολιτική προστασία και ειδικότερα στο Π.Σ.

Ωστόσο η άποψή μας είναι ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση για κινητοποιήσεις και για τον λόγο αυτό η συνέλευση έληξε χωρίς να παρθεί καμία τέτοια απόφαση ούτε για τώρα ούτε για το απώτερο μέλλον.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, θα πρέπει να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την αναποτελεσματική τακτική στην λύση των προβλημάτων που ακολουθούν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, αλλά αποτελεσματική για την εφαρμογή των κυβερνητικών πολίτικων. Όσο δεν τους πιέζουμε να οργανώσουν τον αγώνα για την διεκδίκηση λύσεων για τα προβλήματά μας αυτά θα συνεχίζουν να διογκώνονται.

Η Ε.Α.Κ.Π. σας καλεί να συσπειρωθείτε γύρω από το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει καταθέσει και με τον αγώνα μας να αντιπαλέψουμε όλα τα αντεργατικά μέτρα που συνεχίζουν να επιβάλλονται και από αυτή την κυβέρνηση πάντα με την αμέριστη βοήθεια του κυβερνητικού συνδικαλισμού!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια