Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εργατική Πρωτομαγιά. Οι απόστρατοι να συντονιστούν με τους αγώνες της εργατιάς


Ανακοίνωση της Κίνησης Απόστρατων Αστυνομικών
Η Εργατική Πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά στις βουλευτικές εκλογές. Μας στέλνει το μήνυμα πως οι καλύτερες μέρες για τους απόστρατους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα, δεν έρχονται με τις προεκλογικές υποσχέσεις αλλά από τους διαρκείς αγώνες των εργαζομένων και του λαού.

Εμπρός λοιπόν και εμείς οι απόστρατοι να βρεθούμε κοντά στο αγωνιστικό εργατικό κίνημα της χώρας μας που παλεύει για τα λαϊκά δικαιώματα και διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών για όλους «της γης τους κολασμένους».

Να ενώσουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους που απεργούν και παλεύουν ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να παλέψουμε «γυρίζοντας το πρόσωπό μας ανάποδα» στους μεταλλαγμένους μεσσίες των κυβερνητικών κομμάτων και στους δήθεν αντισυστημικούς, που συνωστίζονται για τη μετεκλογική εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος του λαού.

Να λάβουμε τα αισιόδοξα μηνύματα από τους υπέροχους αγώνες εκατομμυρίων εργατών στην Ε.Ε. και σε άλλες χώρες του κόσμου. Ν’ ακούσουμε «πως τραγουδάει ο άνεμος στα στόμια των ανθρακορυχείων, στο μετρό του Παρισιού, στις μπαμπακοφυτείες της Νότι’ Αμερικής...».

Να τιμήσουμε την ιστορία του παγκόσμιου και του ελληνικού εργατικού και λαϊκού κινήματος, την κόκκινη γραμμή του αίματος από τους πρωτοπόρους εργάτες του Σικάγου ως τον Σουκατζίδη και τον ανθυπομοίραρχο Γαντέ με τους 200 της Καισαριανής. Τους αγωνιστές του λαού, που δεν συμβιβάστηκαν με την εκμετάλλευση των εργαζομένων και δεν βολεύονται παρά στον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Να διαδηλώσουμε την αγανάκτησή μας για τις συντάξεις και τους μισθούς πείνας, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την εμπορευματοποίηση της υγείας, την ιδιωτικοποίηση του νερού, τους πλειστηριασμούς, την κατεδάφιση των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Να διαμαρτυρηθούμε για τη μετατροπή της χώρας μας, σε μια απέραντη βάση που υπηρετεί τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και τη συμμετοχή της στον πόλεμο της Ουκρανίας, μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, που μόνο κινδύνους εγκυμονεί για το λαό μας.

Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές της Ε.Ε. που θέλουν τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου, προωθούν την καταστολή, τις υποκλοπές και το φακέλωμα και εκκολάπτουν τα φίδια του φασισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας σε όλη την Ευρώπη. Να ζητήσουμε, ενόψει και των εκλογών, την απομόνωση και καταδίκη των φασιστικών-ναζιστικών μορφωμάτων από όλο το λαό.

Σε μια εποχή που η τεχνολογική και επιστημονική ανάπτυξη δίνει τη δυνατότητα να ζούμε με εξασφαλισμένες τις σύγχρονες ανάγκες μας και να δημιουργήσουμε ένα ειρηνικό και ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας και τις γενιές που έρχονται, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι αντίπαλος μας είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα και οι κυβερνήσεις οι οποίες το υπηρετούν. Στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου, θυσιάζουν τις ανάγκες και τις ζωές του λαού.

Όμως, η απάντηση που έδωσαν η νεολαία και οι εργαζόμενοι, για το έγκλημα των Τεμπών, με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, απέδειξε πως ο λαός, με τη μαζική, συλλογική του δράση, μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Το σύστημα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς δυνάμεων, δεν είναι ανίκητο. Υποχωρεί μπροστά στη δύναμη των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Οι απόστρατοι πρέπει να απορρίπτουμε τις ξεπερασμένες αντιλήψεις για υποταγή στη λογική του μικρότερου κακού, που καταλήγει να γίνεται μεγαλύτερο, σήμερα που υπάρχει διέξοδος και ελπίδα. Να το πάρουμε όλοι απόφαση, πως όταν οι ίδιοι και τα παιδιά μας αντιμετωπιζόμαστε από το κεφάλαιο ως κόστος για την κερδοφορία του, ο μαζικός οργανωμένος αγώνας, για κατάργηση της εκμετάλλευσης και μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, είναι μονόδρομος.

Σε αυτούς τους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, χρειάζεται οι απόστρατοι να καλούμε τους αστυνομικούς να μην χτυπήσουν με γκλομπς και να ρίξουν χημικά, για να καταστείλουν το λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για ζωή με δικαιώματα.

Συντονίζουμε λοιπόν, το βήμα μας στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς με το συνεπές αγωνιστικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, τη Δευτέρα 1 Μάη 2023 και ώρα 11.00 να δώσομε και το δικό μας «παρών» στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι μπράβο. Αυτή τη φορά γράψατε τις λέξεις ιμπεριαλιστές. ΗΠΑ, ΕΕ κλπ. Τώρα αλλάξτε τον τίτλο σε ακροαριστερή πτέρυγα απόστρατων αστυνομικών (αν ειστε αστυνομικοί) ή οπαδοί ΚΚΕ απόστρατοι και όλα Οκ.