Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χειροπέδες σε πορτοφολούδες στο Μοναστηράκι


Στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για την πρόληψη και αποτροπή αξιόποινων πράξεων στους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, μεσημβρινές ώρες χθες (24-4-2023) συνελήφθησαν, δυο αλλοδαπές γυναίκες, 24 και 27 ετών, για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι κατηγορούμενες εντοπίσθηκαν, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στην Πλατεία Μοναστηρακίου, να προσεγγίζουν ζευγάρι τουριστών και με γρήγορες κινήσεις η μία αφαίρεσε από την τσάντα γυναίκας το πορτοφόλι ενώ η έτερη την κάλυπτε για να μη γίνει αντιληπτή από διερχόμενους.

Άμεσα οι αστυνομικοί τις ακινητοποίησαν και τις οδήγησαν στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:το αφαιρεθέν πορτοφόλι με πλήρες το περιεχόμενο του (-140- δολάρια ΗΠΑ και προσωπικά έγγραφα της παθούσας),
-7- χρυσίζοντα σκουλαρίκια,
μαντήλι που χρησιμοποιήθηκε κατά την κλοπή,
το χρηματικό ποσό των -30- ευρώ και
2 κινητά τηλέφωνα,

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια